Els soldats que no volen clavells

"A Portugal, els clavells van servir com a icona del triomf d'un poble. A Catalunya, els clavells serveixen com a eina de lluita"

A Portugal, la revolució dels clavells va triomfar quan un soldat va acceptar el clavell que li oferia una noia per col·locar-lo al canó del seu fusell. De seguida, el gest es va multiplicar per tot Lisboa perquè aquells soldats formaven part del poble portuguès i cap d'ells no volia disparar el seu fusell contra la gent del carrer, contra les persones que eren com ells, com les seves famílies, com els seus veïns, com els pobles i els barris a què pertanyien.

 

Quatre dècades més tard, a l'altre extrem de la Península, un altre poble ha recuperat els clavells com a símbol de pau. Però aquesta vegada els militars no els agafen. Impertorbables, els guàrdies civils creuen els braços i es parapeten rere unes ulleres fosques. No són soldats de lleva, com els portuguesos. Són professionals que no es commouen davant un país del que no creuen formar part. De fet, les seves accions i els seus uniformes serveixen per assegurar que aquest poble que els ofereix clavells no existirà mai.

 

A Portugal, els clavells van servir com a icona del triomf d'un poble. A Catalunya, els clavells serveixen com a eina de lluita. El seu vermell intens confereix identitat a un poble que no es cansarà d'oferir clavells fins guanyar.

 

 

 

 
Comentaris
Lluís
Cot, a Portugal els militars són portuguesos. Aquí, són estrangers. Cap sentit donar clavells a les forces d'ocupació,
pallassades de la gent
Ho trobo una autentica pallassada posar clavells a la GC. Temps enrera no haguessin dubtat en afusellar-vos i fa no tant, pais basc torturar-vos i enterrar-vos en cals viva
Carles Viñals Casado
Catalans oferint flors a la GC només seria comparable als parisencs oferint-les als alemanys que entraven pels Camps Elisis o els jueus que les hi oferíssin als membres de la Gestapo. Infantilisme i ingenuïtat a ultrança depassen el camp de la dignitat per entrar de ple en el de la llagoteria canina. "Li hauria estat senzill fer del seu silenci mur impenetrable, altíssim: Va triar la gran vergonya mansa dels lladrucs." (Salvador Espriu)
Carles Viñals Casado
"No doneu les coses santes als gossos ni tireu les vostres perles als porcs, perquè les trepitjaran; i després, girant-se encara contra vosaltres, us destrossaran" (Mateu, 7, 1-6)
Segimon
A veure si s'entén: és una operació d'imatge de cara a l'exterior i ... està fent molt d'efecte.
Jordi (Català i Suís)
Als 70 i 80s el grapat d'independentistes que ens escarrassàvem a fer passar els missatges per tal de despertar els Catalans de l'anestèsia- han hagut de passar 40 anys per eixir del coma !- cridàvem "Fora les Forces d'Ocupació!". I us descriuré de qui parlàvem: Guàrdia Civil Espanyola, Policia Nacional Espanyola i Exèrcit Espanyol. Tots Espanyols. Res de Catalans perquè viven, torturaven i mataven a Catalunya ! Ara cal tornar a cridar-ho i afegir-hi: SPANIARDS GO HOME ! TOT EL PLANETA HO ENTEN.
Lord Nelson
La imatge d'ahir va ser potent: els Mossos protegint als Guàrdies Civils de la multitud. Som pacífics. I ho serem com a mínim fins al 2-O. Però quan el poble hagi parlat ens farem respectar, i si cal els fotrem al mar.
Jordi Lògic
La Guardia Civil està escorcollant el Departament de Treball, afers socials i famílias, Ps. Taulat, 266-270 de Barcelona
Joaquim
Les forces d'ocupació estan desitjant que els tirem pedres o coctels molotof per justificar més repressió. Tirar clavells és una ofensa per ells i una mostra visial al món que el nostre moviement és pacífic i democràtic.
Antonio Oliveira Salazar
Lord Nelson, A qui fotreu fora, a la guàrdia civil, o tambe als qui no pensem igual que vosaltres? Ens deixareu viure a Catalunya, o ens enviareu a Madagascar? Se us veu el llautó a kilòmetres...
Narcís ( aquest estat se n'aprofita de que som majoritàriament cristians, pacífics i, per si no fos prou, desarmats!) ( en Segimon de ben segur té raó .. no tenim d'altre , ço és, el món ha de veure qui és el criminal o " violador de territori ", territori que els hi és del tot indiferent, excepció
Serveix de quelcom llançar a mitjans d'un estat delinqüent així parapetat en institucions .. res bo o sa o decent/ digne? PD: als delinqüents se'ls atura com prepotents així covards que són ( el mal o país veí botxí no pot seguir sortint-se amb la seva!)!

envia el comentari