Sí, tenim por

"La temença no ens paralitzarà perquè faria inviable aquest país, que ha de ser governat pels representants elegits pels ciutadans i no pas per magistrats, fiscals i guàrdies civils"

"Me da usted la lista de los trabajadores de esta empresa y sus DNI's", deia un dels guàrdies civils als responsables de l'empresa editora d'aquest diari. Naturalment, s'hi van negar. Però aquesta és una escena real que mostra, clarament, fins a quin punt hem arribat després de quaranta anys d'una democràcia de baixíssima qualitat, on un fiscal ostentós amenaça el conjunt de la societat a través dels càrrecs electes i dels mitjans de comunicació del país. Requeriments amb el membret de la Guàrdia Civil i policies arrencant cartells per atacar la democràcia i la llibertat de premsa. Escorcolls a les imprentes i pàgines censurades a internet que demostren -tristament, tristíssimament- la base franquista d'un sistema autoritari que es nega a posar límits al seu poder.

 

"No tinc por" és una consigna magnífica, però voluntarista. Sí que tenim por. Tenim por de l'Estat al qual paguem els impostos, de l'estructura que se suposa que hauria de garantir els nostres drets. Però aquesta mateixa por és, justament, la que ens obliga a fer-hi front. La temença no ens paralitzarà perquè faria inviable aquest país, que ha de ser governat pels representants elegits pels ciutadans i no pas per magistrats, fiscals i guàrdies civils enviats per unes elits madrilenyes extractives i autoritàries.

 

El Món, per tant, continuarà on és. Informant i opinant sobre el referèndum que les institucions catalanes han convocat per a l'U d'Octubre. Tan compromesos com els nostres lectors. Tan determinats com els nostres alcaldes. Conjurats amb les generacions que ens van precedir i amb les que vindran. Ens veiem a les urnes.
Comentaris
fotli
magnific l'article, com tots els teus Salvador. Personalment el mes sorprenent, per a mi, es el paper de les esquerres, el PP, no ha enganyat mai a ningu, franquista fins al moll de l'os, pero les esquerres? aquestes que tant s'omplen la boca de la meravella socialista que vindra. on son?.
Montserrat
Total suport Sr. Cot Aquests dies reconforta veure la dignitat dels mitjans que planten cara. Mil gràcies
Doncs jo mateix
No tinc por, no tinc cap cadira ni cap poltrona a perdre. I sí, ens veiem a les urnes.
metge
On son els jutges? Recordeu quan van treure del sistema sanitari els immigrats sense "papers"? Molts metges van continuar atenent la poblacio que ho patia. Ara patim la repressio els contribuents catalans i els jutges que paguem no van ni a treballar. Ho fien tot als fiscals. On sou jutges? Vergonya pels segles dels segles.
Jo també tinc por, Sí.
Sí, por de seguir governat per un remat de miserables maltractadors que es passen el dia amenaçant a tort i a dret i que no tenen mes llei que el "Todo por la pasta" Ens veiem a les urnes.
endavant catalans
És espectacular la informació esviaixada que arriba a la resta de mitjans. És la que reben la majoria de lectors de l'altre bàndol. Però què dic de l'altra bàndol! Però si això no és una guerra encara que ens ho vulguin fer creure. I és aquí, precisament on radica la nostra victòria. El referendum no és cap guerra, és l'estat opressor qui s'està esforçant per convertir-la en una guerra. La guerra que van guanyar amb les armes i que ara perdran a les urnes. Nosaltres, tranquils i a votar l'1-O
Janer
Molt bé,aix`í és fa!
Amém
Venen ganes de plorar de veure el desastre amb que volen convertir aquest país.
Marc
Si, si, molta llibertat d'expressió al el mòn, però a vegades penso com podeu moderar comentaris que no falten al respecte a ningú i tan sols mostren una idea. En el fons sou iguals que la vanguardia i la resta de diaris feixistes. Segur que amb el temps deixaré de llegir-vos. Visca Catalunya lliure i visca la llibertat d'expressió a la República Catalana.
entranyable
Dempeus i il·lusionats ens farem tots costat per reixir i veure un món millor. almenys a casa nostra. Votarem i guanyarem. Els catalans hem deixat d'ésser tontos. .Ferms i endavant, apliquen les tècniques i estratègies tan allunyades del nostre esperit pacífic i constructiu que més que por fa fàstic sentir a prop els seus embats i agressions, la seva disbauxa integral, no saben on van, per sort noslatres Siiiiiiiiii!
Un consejo desde Madrid
Y mientras, ¿qué hace la Unión Europea, a parte de callar ante las medidas a la desesperada del fascismo español?????????? ¿ Es esta la Europa democrática de la que queríamos formar parte? ¿Catalanes, de verdad queréis seguir formando parte de esta estafa en la que sólo os quieren como contribuyentes y no como ciudadanos libres? Si conseguís la libertad, sed prudentes antes de caer nuevamente en la trampa de una falsa unión movida solo por los intereses personales de cuatro.
Narcís ( si estat va contra la Generalitat, va contra Catalunya; si estat va contra alcaldes, va contra població; si estat va contra empresaris, va contra els treballadors .. tot plegat, ens fum una puntada de peu a tots sense excepció, al cul de nostres representants, al cul de nostres creadors de
Gràcies mai pagades per tot el que feu! PD: n'és obvi generalitat d'espanyols així majoria d'andalusos, manxecs, extremenys, castellanolleonesos, asturians, càntabres . . . . . . . . no es senten gens ni mica, ni poc ni gaire, " compatriotes " dels catalans, llavors per què els hi sap greu, llavors per què no volen, ens n'anem? Doncs per seguir " usurpant-nos, seguir plagiant-nos, seguir piratejar-nos/ furtar-nos/ robar-nos/ atracar-nos " i això s'ha acabat, busquin-se altre ' hoste '!
alerta
Quina llastima la relliscada del jutge Vidal, ara tindriem una veu molt potetnt per denunciar amb mes intensitat a tots els poders judicials autoritaris de espaquia SI SI SI SI
Isabel
Gràcies per continuar informant.
A veure si algú m'ho sap aclarir
El referèndum NO és il.legal -sempre segons les seves lleis, atenent a les nostres ja no en parlaríem- sinó que està aturat fins a resolució definitiva. Per tant, els fiscals i jutges que hi actuen en contra, estan prevaricant? SI és així, perquè no se'ls denuncia i se'ls porta a cals mossos a interrogar-los?. Segona cosa: policia també vol dir neteja; si la policia local s'avé tan alegrement a fer de judicial, tant per tant, enviem-los a fer servei d'escombraries i se'ls passen les ganes
Un lliri a cada ma
Sr. Cot, gràcies per la feina que feu la premsa compromesa amb la defensa de la democracia i la llibertat de C atalunya. Ens veiem a les urnes. Visca la República Catalana!
kazar
When government fears the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny. Thomas Jefferson És evident que Espanya és una tirania.
Estem preparats
Recordeu la «doctrina del shock», de Naomi Klein? Això és el que està intentant fer el règim, trepitjant qualsevol principi legal i democràtic, per estabornir momentàniament la capacitat de defensa de la societat catalana. Com que ho sabem, no deixem que s'en surti!
Llibertat
No es pot viure amb un estat en contra
Gombau
Aconseguir una independència de Castella és afer força seriós. Cal ésser més cabró que ells, tenir molts collons, posar tota la carn a la graella i sortir al carrer PER MILIONS, cada dia sense defallir. A cada mesura repressiva castellana, milions al carrer, vagues generals, i així un dia i un altre i un altre, sense fi i sense treva, durant anys. Independitzar-se d'una Castella no és cap fotesa que es pugui fer amb clavells i lliris davant els civils.
Bacoretta
Quant passes del Senia en avall entres a un altra galaxia, a un altre país . Ni un mitja de comunicació per informar-te de res , només tens al teu abast la radio , tele i periodics mesetaris.
Ramon
ENDAVANT LES ATXES! I BON VIATGE ALS GUERRERS QUE AL SEU POBLE SÓN FIDELS!
Nuria de Mexic
La diplomàcia regeix les rel.lacions entre estats. I lka diplomàcia es aix´`o: diplomàcia. Mentre no es declari la Independencia no existim. Un cop aixó pasi, despres del referèndum, començarem a tenir, MOLT POC A POC, senyals d`establir relacions, i despres de mesos, i fins i tot anys, anirem tenint el reconeixement. Nomes els paisos molt pràctics i amb interessos fort a Catalunya faran els primers passos. Tothom veu com es Espanya, pero hi tenen relaciones oficials i callaran com morts.
Nuria de Mexic
De moment recordem que ha passat amb les independències recents, com Croàcia. Maltractats internacionalment, Espanya dient que mai els reconeixeria (lìnclit Felipe Gonzàlez especialment). I despres, tot es posa en el seu lloc. Anant lluny: a Mèxic, al 1821 nomes el van reconeixer Anglaterra i els Paisos Baixos, per interessos económics. Espanya va trigar 20 anys a enviar un m,baixador a Mèxic. Ara aixó va mes ràpid, pero tinguem paciència. Son els temps i les regles de la diplomàcia.
Jordi Estelada
La por no ens ha de paralitzar. Més mobilitzats que mai. Ens veiem a les urnes.

envia el comentari