Els alcaldes-herois d'El Mundo

"No cal que, des d'aquí, es concedeixin més medalles de les que ja els donen als 74 preferits de la premsa de Madrid. D'herois, a Catalunya, en tenim a centenars, a milers, però no són aquests"

La passada Diada, al costat del monument a Casanova, l'alcaldessa de l'Hospitalet va plantar-se davant Carles Puigdemont i, amb un to molt allunyat del respecte institucional, li va dir "A veure si ens deixes una miqueta tranquils, als alcaldes". Per afegir, tot seguit, "... doncs tranquil·litat. Tranquil·let que... En fi, vinga". La seva actitud, amb un punt evident de desdeny, li ha valgut la recompensa d'una fotografia siluetejada a l'edició dominical d'El Mundo. Ella i uns altres 73 alcaldes són els càrrecs encoratjats entusiàsticament, cada dos per tres, des de la Moncloa. Rajoy afirma, solemnement, que tenen tot el poder de l'Estat al darrere mentre, ells, es miren de reüll com la repressió recau sobre la immensa majoria dels seus col·legues. Són els que defineix el director de l'ABC: "la gran majoria silenciosa dels catalans mirarà cap a una altra banda, perquè comprenen el que ha dit Rajoy a Catalunya: «Ens obligaran a fer el que no volem»".

 

A Rajoy no li passarà com a Puigdemont. Cap dels més de set-cents alcaldes que han fet una passa endavant per la democràcia no tindrà l'oportunitat de dir-li el que pensa a la cara. Des de la Moncloa és tot molt més fàcil. Tenen fiscals, tribunals i guàrdies civils que ja s'encarreguen de cridar-los a tots, sota amenaça de detenció. Són persones que es planten contra tot un règim polític, amb l'únic suport de les seves conviccions i dels ciutadans -desarmats, sense despatx ni poder- que els agraeixen la generositat del compromís.

 

Encara hi ha una tercera categoria. Són els alcaldes que, formalment, es neguen a cedir espais, però que han buscat el pacte per sota mà amb el Govern per facilitar la participació al referèndum. La campiona del grup és Ada Colau, capaç de pactar a dues bandes i, simultàniament, coprotagonitzar un gran acte sobiranista i complir escrupolosament amb la llei que el prohibeix. La força simbòlica de Barcelona ha fet que l'independentisme la salvi políticament i que, alhora, Rajoy digui que no té "res" contra ella perquè "ha dit que no cedirà locals per a l'U d'Octubre". Com ella, un grapat d'alcaldes socialistes han fet més o menys el mateix, buscant immunitat/impunitat amb aquests i amb els altres. I encara n'hi ha que es queixen de què la gent els diu coses pel carrer.

 

En fi, vinga, que diria l'alcaldessa de l'Hospitalet. Cadascú, que faci el que vulgui o pugui; els uns, somrient des de la portada d'El Mundo i, els altres, davant del jutge. Però no cal que, des d'aquí, es concedeixin més medalles de les que ja els donen als 74 preferits de la premsa de Madrid. D'herois, a Catalunya, en tenim a centenars, a milers, però no són aquests. Així que tranquil·la, alcaldessa.
Comentaris
Observador
Una "choni" que ha sabut molt bé trepar gràcies als seus votants espanyols a Catalunya.
Jordi (Català i Suís)
L'endemà de l'expulsió dels Espanyols de CAT=Independència, o sigui la sortida massiva de tots els funcionaris civils i militars espanyols de la nostra terra, hauríem de fer allò que no es va fer pas el 1978: llistar i classificar tots els personatges públics per tal d'inhabilitar-ne els col.laboradors actius amb l'Ocupant Espanyol. No podem pas permetre que un individu d'aquests acabi amb un alt càrrec polític a la futura República Catalana.
Sòcrates
Tranquil tu, Cot.No fa falta que perdonis la vida a qui no pensa com tu.fins ara et tenia com a pèssim periodista i hooligan.del règim, i ara ja sabem que a mes ets repartidor de carnets de bons catalans..persones com tu, fan un pèssim favor al país amb el teu odi i cinisme.
J.M.
Felicitats per aquest article i per la valentia de dir-ho.
ona
Quina ràbia fa l'arribista Colau. Amb tot el bo que podria ser per a Catalunya i no només; per a tot Occident. Exemple. I prefereix en canvi el pacte amb els corcats per si les mosques. Les mosques que hauran de venir atretes per l'olor dels putrefactes.
Anna
Vergonya de sentir dir a la Colau "tots som alcaldes" i no travessar la plaça St. Jaume i anar amb els 712 que demostren valentia. Ella és una covarda que s'amaga i torna favors, com el d'ocupar el lloc que ocupa gràcies a la campanya en contra al Trias (ella encara ha de fer un comentari de descàrrec desrpés de tot el què li va dir en camanya). Ella, que és la cap de la policia urbana i els destina a identifiar independentistes que paguen impostos però no fa marxar cap manter.
El PSOE-PSC
és l'estafa més grossa que hi ha a Espanya a nivell polític des de la mort de Franco. Ha calgut el procés d'independència català per veure els seus veritables rostres! Ex-votant socialista dixit
A seguir empenyent fins i tot per a ells
Els que se'n deien socialistes i ja avui se'ls ha caigut la careta, del que tenen por és de que amb la independència de Catalunya es facin millor les coses i es solucionin problemes enquistats que ells no van ni saber ni voler entomar. Què podran vendre llavors quan els seus votants ho comprovin directament?. Perquè no crec que, per a més espanyols que es sentin, rebutgin millores en les pensions o ajuts socials.
Fidriko
Herois els qui no naden però guarden la roba? Nomé poden ser coaccionats, amenaçats i, si cal, empresonats els altres, aquells que volen fer possible el referèndum. Per cert, perquè els electes, que es complauen en l’aplaudiment públic, es posen tant nerviosos i no poden suportar (ai, pobrets!) que un ciutadans els toquin el crostó si veuen que els impedeixen els seus drets? I que no em vinguin amb allò de la legalitat o de la il·legalitat que, en realitat és l’argument de qui no en té cap altre
Narcís ( aquests " sí són alcaldes de debò " o representants de nostre poble, democràticament representants de nostre poble!)
Si el ' règim del 78 ' n'és aquell del ' todo atado y bien atado ' amb el que s'han enfilat amb compte corrent de por PPSOE .. què hi pot esperar ningú? PD: Catalunya mai més " violada " .. delinqüents fora de nostre territori com nosaltres no els delinquim defora!
PepCapell
a mi el que més m'emprenya es com capgiren les coses no ja sols els del Pp i la seva marca blanca els de ciutadans. ho fan en tot, sóc de Mallorca i he vingut a les diades i he celebrat algunes del País VAlencià i el 31-D a Mallorca, com poren dir que es senten amenaçats ? Vostés no tenen dret a dir-ho, els que hem rebut atacs i els rebem constantment som els que som independentistes , ja ni ha prou de repetir la mateixa mentida. Ja ho diu la dita: de porcs i de senyors han de venir de casta.
vell pesuquero
Sr Cot ni mu dels municipals i urbanos, oi?
Joan M
Amb tot l'amor i respecte. Suposo que us referiu a l'Hospitalet de Llobregat. Caldria especificar ja que no és l'únic Hospitalet a Catalunya. Hi ha vida fora de l'àrea metropolitana... de Barcelona. Tret d'això, l'article molt bé. Salut i independència ||*||

envia el comentari