Una dosi de Poblet

"Hi ha un munt de gent un xic cansada de parlar d’aquest tema a tota hora"

Sí, ja sé que se’m dirà que no és el temps. No estan les coses com per relaxar-se, cada minut compta fins el dia 1 i el que aleshores succeirà. Com es juga a tot o res a una i altra banda, no es pot estar per romanços i qualsevol línia als mitjans ha de ser dedicada a anatemitzar el contrari o a descriure les delícies de la pròpia opció. Ja sé que uns es dediquen a dibuixar l’arcàdia feliç d’una república que, a diferència de la que condemnà Companys, indultarà tots els inhabilitats per delictes que deixaran de ser-ho; i que altres informen de suposades plagues bíbliques que esdevindran el nostre dia a dia pel fet de separar-se d’uns dels Estats més grans d’Europa. Tot és possible i per molt que tothom actuï amb vehemència i suposada fermesa, ningú sap del cert què succeirà, perquè uns han fiat a la reacció de la gent la contundència de la revolta i perquè els altres estan preparant la manera de menystenir tot el que no sigui poc menys que revolucionari.

 

Ja ho sé, tot això, i sense pretensió de ser equidistant (altra paraula que no contenta ningú), crec que les raons de cadascú tenen altres formes de defensar-se; que hem emprat la imaginació amb formes més pròpies del XX que del XXI, entre altres coses perquè no hem pensat que potser ha passat ja el temps i la glòria dels Estats. Però justament per això crec que hem de recordar que també hi ha un munt de gent un xic cansada de parlar d’aquest tema a tota hora, i en honor seu els hi diré que avui he estat a Poblet, que m’ha reconciliat (si és que calia) amb el món, que tots els nostres contratemps d’aquests dies, les pors, els neguits, i fins i tots les raons i les il·lusions per iniciar aquest procés conviuen amb la màgia de la terra, les fórmules creatives que fan art del vi i de l’oli, la intel·ligència dels monjos en establir-se en certs racons d’aquest país petit, com li diu en Llach. Que això romandrà passi el que passi, com ha aconseguit sobreviure a convulsions més grans.

 

He estat a Poblet i he sentit per un moment la màxima relaxació. Després, en tornar a casa, m’he posat a escriure això i he començat de nou a pensar en els lectors, molts d’ells tan crítics amb tot el que dic, ja sigui perquè dic massa, ja sigui perquè no en dic prou, i m’he convençut que a tots plegats ens caldria una dosi de Poblet de tant en tant.
Comentaris
Narcís ( al món hi som quatre dies i això si no patim malaltia, accident o delicte .. visquin els espanyols a sa espanya i deixin els catalans en pau!) ( per ventura, Catalunya violà territori veí a mata-degolla amb ajut francés .. fent-los taula rasa i prenent-los allò que no els pertany?)
1. Quina mania de posar al mateix nivell botxí i executat, criminal i víctima, anihilador i anihilat, violador de territori i ocupat .. agressor i qui es defèn! 2. Estat més gran d'Europa? .. en xoriços, en cacics, en fàctics, en colpistes, en misèria, en delinqüència, en emigració, en aturats .. en deute externa/ capital i interessos, en dèficit, en malbaratament, en corrupció .. i en sanguinolencia! i 3. D'aquesta dosi de Poblet se n'aprofita país veí a mig camí entre l'EI i la civilització!
Catalunya 427
Que es relaxin els unionistes.I les seves policies, les seves guàrdies civils i tots els que ens ocupen. Per nosaltres, ara es l´hora
Doctora
Creguim Narcís, després de llegir lo, sempre arribo a la conclusió de que necessita ,urgentment, prendre tractament...cada día està pitjor del bolet!!!!
trujamania
Ai Nebreda, deixat de tanta floritura i vés signar el manifest dels del País. a quien vols enganyar?
papitu
Botiflera !!
La faixa està de rebaixa
Saps que ? Nosaltres estem farts de gentussa com tu, Nebreda. Aneu, ves, a prendre pel cul troç de fatxa ignorant.
PereB
Molts de nosaltres, aquest viatge que has fet ja l'hem fet fa molt de temps. I a cada decepció amb la pseudodemocracia que gasta aquest Estat hem pres paciència i hem tornat a Poblet. I en cada humiliació d'aquest Estat hem respirat profundament i hem tornat a Poblet. Fins que farts d'anar tant a Poblet hem decidit que no, que no tornarem a Poblet ni respirarem la tranquilitat ni beurem vi del Priorat que ens adorm els sentits.
No era Poblet
No era Poblet, eres a Torreciudad (Osca)!
Jomateix
Un raco de món, Poblet, i és cert quan ets allà tot el món recomença i millor si hi vas un dia de cada dia i fora de l'horari de la gent
Narcís ( quan tu has sentit als camps esportius de ca nostra “ put. madrid o put. castilla o put. espanya o . . . “ de sempre jo sí he sentit ‘ put. Catalunya ‘!) ( ni el català volen sentir per tv malgrat vingui subtitolat en castellà .. renoi de vomitades hi fumen o/ i canvien de canal!)
Doctora : per què em diu això? -- Per ventura, les bestieses i maldats d'aquest estat no les sent/ pateix? -- N'és normal ens diguin independentistes per influència de nostres mitjans ( ' pluja fina ', en diuen ) .. quan n'és descaradament i salvatge a l'inrevés ? -- Vós entén hi hagi ' referèndum ' a reforma estatut després de ribotà'l/ plomà'l les cortes generales .. i tot sigui debades ( verament tc prengué potestat que no el corresponia ' constitucionalment '!)? -- . . . . . . . . . . . .
Murenu
Tens un fill? Dons menjali la polla i si tens una filla menjali la figa .tortillera amargada i estupida.
Maurici
Sra. Nebrera, jo tambè estic tip de tot això, però si haguesin deixat votar fa molt de temps, ara no esteriem així. Politicament era molt legal fer un referendum. No se si es la por de perdra el que Catalunya aporta a l'Estat Espanyol, o què, però crec que Catalunya es mereix votar SI o NO. Crec que tot això ve de la retallada brutal del nostre Estatut (el que varem votar tots els catalans), i el que el SR.Zapatero va dir "apoyaré el Estatuto que salga de Catalunya", i també va per el Sr. Iceta
No em puc creure
Bon dia, no em puc creure alguns dels comentaris que surten en aquest article. Quina maladucació! Quina grolleria! Per favor! Raoneu una mica. No em sembla mala idea anar a Poblet a gaudir de la pau que aquests llocs inspiren. I això no té res a veure en que potser vivint els moments que estem vivint, hauria preferit llegir quelcom més agosarat. Cordialment.
Maurici
Sra.Nebrera, jo tambè estic tip de tot aixo,però crec que si l'Estat ens hagues deixat fer el Referendum , això estaria solucionat, crec que els catalans ens mereixem sapiguer si es que SI o NO. Politicament es legal fer un Referendum acordat. No se si es la por a perdra la aportació de Catalunya, crec que si. Tot aixó ve desde la retallada del nostre Estatut, el que el Sr. Zapatero tenia que "apoyaré el Estatuto que salga de Catalunya", i aixó tambè va per el Sr. Iceta.
Maurici
Sra. Nebrera, jo també estic tip de tot aixó, crec que els Catalans mereixem sapiguer si la independencia es posible o no. Si l'Estat Espanyol ens hagues deixat fer un Referendum, que politicament es legal, estariam parlan d'altres cosas. Desde que l'Estatens va retallar el Estatut, el que el Sr. Zapatero "apoyaria", i aixó també va per el Sr. Iceta, que elsCatalans ens hem sentit robats, "no per els Espanyols, per els Goberns d'Espanya.
Anizeto
Señora Nebrera, ya ve usted como las gastan por este melonar. Le pasa por haber flirteado con este abismo que llega tras el trance colectivo. Es lo malo de la evolución, que va directamente contra los intereses de la tribu.
Pauet
L'alcalde de Vimbodí i Poblet és una persona com cal i ens deixarà votar, senyora Nebrera. I els monjos passaran per les urnes. I el resultat serà ben satisfactori per als interessos dels catalans.
Txell
Ignorant? Mare meva, quins comentaris, si escrivint aquestes barbaritats la Sra. Montserrat Nebrera es farà un tip de riure. Llegiu-vos la constitució, i -si l'enteneu- digueu que és la senyora a qui insulteu la que va errada. A més a més, potser sí que hauríeu d'anar tots a Poblet, a veure si us relaxeu. I als que dieu q ja hi heu anat, torneu-hi. Jo hi hauria d'anar un mes seguit perquè sóc d'aquest munt de gent un xic cansada...

envia el comentari