Mortadelo, Filemón i les urnes

"Ara ja se sap quina és la -gran- estratègia de l’Estat: fer por, intimidar"

Escorcolls a impremtes. 100.000 cartells requisats. Notificacions a mitjans de comunicació. Més de 700 alcaldes investigats. I, tot i així, ni un pas enrere. Al contrari. Ara s’hi afegit també Barcelona, i l’alcaldessa de la capital catalana ha decidit col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre -la foto al costat de Cs, PSC i PP era políticament insostenible per als comuns-. Ara ja se sap quina és la -gran- estratègia de l’Estat: fer por, intimidar. Perquè fer política és una opció que, ni tan sols a aquestes alçades, se’ls hi ha passat pel cap.

 

I el que ens queda per veure en aquests 15 dies fins arribar a l’1-O! Però ja resulta difícil de creure que aquest Estat que es creu totpoderós efectivament ho sigui. Aquest dissabte més de 700 alcaldes han deixat clar que no s’arronsen, com ja ho han fet molts ciutadans davant la Guàrdia Civil amb els famosos “On estan les paperetes? Les paperetes on estan?” o "Passi-ho bé!

 

Ha arribat un moment que l'Estat i la Guàrdia Civil fan exactament la mateixa por que Mortadelo i Filemón. I, la veritat, si des d’avui i fins a l’1 d’octubre la policia espanyola i tots els serveis d'intel·ligència espanyols no són capaços de trobar les urnes, es que Mortadelo i Filemón no són només personatges de còmic. Estan entre nosaltres. Més motius encara per cantar alt i clar: Passi-ho bé!
Comentaris
DUI
PASSI EL QUE PASSI el 1-O, el 2-O DUI ... i passi-ho bé i moltes gràcies.
Toni
A mi l'estat espanyol no em fa por, ja que per si mateix es deixa en ridícul amb les seves actuacions. El que sí que em preocupa i molt és Catalunya perquè tenim dos reptes de vital importància a tocar. El dia 1 cal defensar les urnes a qualsevol preu, són el nostre baluard, i per això cal aixecar-se molt aviat... i el dia 2 cal tenir la cartera plena per fer front als pagaments. Tot està a les nostres mans, si ho resolem satisfactòriament serem lliures i ho serem per sempre.
MFX
No et preocupis pels pagaments perquè si fan la bestieesa de no pagar nòmines de funcionaris qui cau primer és l'estat espanyol i la seva banca. Imagina't que milers de funcionaris (500.000 a Catalunya, comptant-hi els mestres)no cobressin i no paguen la hipoteca (ni la llum, gas, aigua, etc), qui fa fallida primer? Qui serà el responsable de la caiguda de la borsa i la voladadura de la prima de risc?
John Smith
Dos detalls que indiquen que guanyarem: 1) Gir lent, però evident de LV, que sempre mira d'estar amb qui guanya (fer fora a Cuní o incloure determinats articles). 2) Finalment, "posicionament" de Colau, quan no ha tingut més remei. És allò de les rates i el vaixell.

envia el comentari