Que cagar-se tingui un preu

"Hem pogut fer sortir la barca del port, sí, però caldrà veure si podrà aguantar la mar. I si encongir-se no té un preu, ens ofegarem en les nostres pròpies cagarrines"

Si se'm disculpa l'escatologia, l'aprovació de la llei del referèndum ha estat com una agulla petant grans. Els fluids més veneçolans de l'estat estan sortint disparats i Catalunya s'està fent el processime a sobre.

 

Sobre l'estat espanyol no crec que calgui dir res, ja ho veiem, el que estan fent. Respecte nosaltres, ens masturbem col·lectivament en la pràctica del nostre esport nacional, que és narrar amb indignació i fins i tot obsessió les malifetes espanyoles per espolsar-nos el deure de ser millors.

 

El tema de la publicitat institucional del l'1-0 ho explica tot molt bé. Un diari com l'Ara, que ha viscut de promoure el dret a l'autodeterminació i el somni de la independència, quan ha arribat la primera factura no s'ha posat ni la mà a la butxaca. Primer amb la carta dels de dalt, que venien a dir que si no prenien el risc era pensant en els lectors i en Catalunya. Perquè els necessitem. Com si no fos improbable que es posin a tancar mitjans i com si no es pogués fer un Wordpress d'excepció. I si te'l tanquen en poses un altre, com el President.

 

La carta als lectors de l'assemblea de treballadors fa exactament la mateixa trampa que diu denunciar. Amb tota la galta demanen als propietaris que es juguin la pasta mentre ells, sans i estalvis, només estan disposats a mostrar la seva disconformitat. No arriben ni a signar. Que lluitin els altres.

 

Jordi Graupera, amb una carta impecable en què explica per què deixa de col·laborar al diari, els ha deixat a tots en evidència. També a patums com Empar Moliner i Antoni Bassas, que han fet articles d'aquells que veus que l'autor no sap què collons dir perquè sap que no està fent el que hauria de fer.

 

Si només arrisquen alguns, tindrem màrtirs. Si arrisquem tots junts, serem imparables. Algú pensa que els Mossos detindrien més de 700 alcaldes? Si un grup considerable de col·laboradors i treballadors de l'ARA i de l'Avui -que ha tret l'anunci a mitges-, s'hagués rebel·lat contra la cúpula, segurament haurien forçat una rectificació i tothom hauria conservat la feina. Ni tan sols l'ANC ni el Govern han gosat fer retrets. I si bé molts subscriptors han dit que s'han donat de baixa, a mi no em sembla que la indignació social hagi estat gaire res de l'altre món. Vull dir que no hi ha hagut cap efecte Galinsoga. És aquesta cosa tribal de protegir les pròpies tares perquè, al cap i a la fi, són nostres. Però les tares no s'amaguen, les tares es posen sota un llum i s'arreglen.

 

Per aplicar el resultat del referèndum ens caldrà molta més valentia individual i col·lectiva que per celebrar-lo. No oblidem que l'objectiu és fer la independència i que el referèndum n'és només el propulsor. Hem pogut fer sortir la barca del port, sí, però caldrà veure si podrà aguantar la mar. I si encongir-se no té un preu, ens ofegarem en les nostres pròpies cagarrines.
Comentaris
pepo
Molt ben dit.
peldecony
No hi puc estar més d'acord. Clar i català. Només hi afegiria com a cloenda allò de ... "perdoneu, però algú ho havia de dir".
Moragues
Totalment d'acord, moltes gràcies per dir-ho Si no volem màrtirs ens hi hem de posar tots, en tot cas la feina no la perdrem més enllà de l'U d'octubre
Drac de ferro
Excel.lent article
Jaume
Molt encertat tot el que dius. És vergonyós que et vulguin fer creure que ho fan per poder informar. El que hauria fet un favor més gran a l'independentisme és deixar-que els volguessin tancar. Això és patriotisme. No escagarrinar-se. Estan condemnats a desaparèixer. El temps ho dirà.
jaume
Molt encertat tot el que dius. És vergonyós que et vulguin fer creure que ho fan per poder informar. El que hauria fet un favor més gran a l'independentisme és deixar-que els volguessin tancar. Això és patriotisme. No escagarrinar-se. Estan condemnats a desaparèixer. El temps ho dirà.
Jim
Són el català espantant que es quedara a casa....i després en donarà la culpa al Franco o a l'Aznar.
Lectora
Déu ni do.Però no exagerem amb l'Ara. Tot ell és argumentari indepe. I les seves portades un espot 9 i eficaç
Ara no és temps de covardia
Has tocat dos punts que m'interpel·len directament. Per una banda, jo sóc una de les moltes subscriptores del diari Ara.cat que han deixat de ser-ho. I tens raó, les cartes al lectors encara ho van enmerdar més, perquè l'únic que deixaven palesa era la covardia de qui les havia escrit. I pel que fa al poble català, la pregunta que jo em faig és: I el dia 2-O què? Serem prou valents per assumir el resultat del referèndum?
Gombau
Totalment d'acord.
Josep Maria
Doncs jo si que m'ha donat de baixa de subscriptor. I els hi he dit el nom del porc per escrit
Narcís ( és veritat d'haver-hi munt de ' coneguts/ famosos-paperots '!) ( és veritat que hi hem de ser tots .. no debades hi són nostres representants!)
1. Molt bona aquesta de ' els fluids més veneçolans ' ! 2. L'ARA mai m'enganyà .. potser perquè ' un personatge familiar ' censurava en altre digital ! 3. Ben dit pel que fa a ' patums ' i què dir-ne fariseus, tot plegat, baliga-balaga! 4. " Un engany fan al prudent, però dos a l'innocent " .. i a Catalunya d'innocents pocs en queden! i 5. Majoria aclaparadora de catalans no procuren ' espolsar cap deure de ser millors ' , a l'inrevés, som o procurem ser millors .. per això som ferits!
Pepo
Aquesta noia mostra en 20 o 30 línies que té els conceptes clars, si més no, pel que fa a la cosa de la testosterona, a l´onanisme i a l´escatologia. Conceptes clars sobre aquests particulars, no li manquen. Ara bé, voldria saber sobre aquesta individua, si pateix d´agorafòbia i potser fa un parell d´anys que presa del pànic, no trepitja carrer i es tanca envoltada de l´univers 3.0 Surt dona, surt, que t´anirà bé.
Pepo
Per cert aquest que utilitza el meu JO, és fake.
terrasenc
endavant els destrals, si cal matar castellans ho farem no l'han fet ells 300 anys basta de covardia, el poble en marxa i cap a la guerra amb els castellans que no quede ningu.
pep manresa
molt be dit terrasenc, si vols per la lluita i la guerra i per matar castellans compta amb mi.
sly
endavant poble catala fins la lluita final.
Marc
Quanta raó hi ha en aquest article. ARA (Consell d'Administració + Treballadors) no han fet res ni per la independència ni pel referèndum. Un mal exemple per a la resta de mitjans i ciutadans. N'esperàvem molt més de l'Empar, en Bassas, en Villatora i tota la resta que fan mítings en favor de la independència però quan toca arriscar-se fugen amb la cua entre cames. Lamentable tota aquesta patuleia.
Marc
L'únic que se salva és en Graupera. La resta (Villatoro, Toni Soler, Empar Moliner, ...) són tots uns seguidistes interessats que primer llencen la pedra i després amaguen la mà. Igual que el President va demanar que interpeléssim als alcaldes que no volien cedir espais municipals, el mateix caldria fer amb tota aquesta gent que porten anys empenyent per a que els polítics s'arrisquin i que són incapaços de fer el mateix que els demanen. Vergonya tinc d'haver cregut en algunes d'aquestes persone
xnv
Ni a elnacional.cat ni a naciodigital.cat tampoc no hi he pogut trobar la publicitat institucional ara ja. Algú ho podria confirmar si la hi han retirada sense dir ni piu?
Fora violencia
vingui d'on vingui.
terrasemc
L'apunt de @terrassenc i la resposta de @pepmanresa de matar gent són trolls del cni agafant el nik per promoure la violència. No us deixeu enganyar.
per què
Per què hi ha unionistes feixistes que suplanten en pep manresa i en terrasenc?
Marc
@xnv i aqui a elmon tampoc hi és.
Xavier Filella
Desagradable artícle però totalment d'acord, ens ha costat molt tenir polítics valents com per qué ara s'ens arronsin els nostres mitjans, NI UN PAS ENRERA!
Calongi
Ens han enredat com uns xinos, vergonya haurien de tenir la gent de l'ara, no comprare mes aquest panflet
Sobre l´ARA
Jo ja he de deixat la subscripció.I alta immediata al Punt-Avui.De wilabew, ja n´era Diaris en català per mantenir-nos informats,ja en tenim, molts. Han fet entristir a molts ,ara que no crec que ho paguin.Tal com que encara hi ha gent que llegeix la Vanguardia.Jo ni gratis la miro.
Joan
No t'hi escarrassis. Aquest és un poble infantil, on l'objectiu del referèndum és el referèndum, i si no es fa cap problema, el processisme tindrà més pàbul per fer victimisme, gaudir de superioritat moral, i se seguirà manifestant, i així, de festa en festa reivindicativa, que és del que es tracta. Processisme, res més. Ens trinxaran vius. La humiliació serà antològica.
Marc
Joan, aquest infantilisme que dius és força cert i una de les raons principals per les quals necessitem la independència.
Vicky
Jo no sé si són trolls o no, però els comentaris del terrassenc i el pepmanresa m'han semblant intolerables i he demanat al diari que els retirés, cosa que no ha fet. Amb la situació complexa i tensa que vivim, no es pot parlar amb lleugeresa de matar gent. Trolls o no, aquest tipus de comentaris constitueixen incitació a la violència i cap diari responsable els hauria de publicar. Els independentistes som pacífics i no volem matar ningú.

envia el comentari