L'Estat es radicalitza

""Si no és legal, no és democràtic", diu Rajoy. I amb aquest argument, a Madrid ha quedat prohibit el debat polític"

Sobta veure la rapidesa amb que salta la fina capa de vernís democràtic per deixar al descobert l'essència autoritària de l'Estat espanyol. El Tribunal Constitucional s'ha convertit en una mena de tribunal polític d'excepció que marca i amenaça els discrepants, ja siguin membres del Govern, diputats, alcaldes o funcionaris. Tothom és sospitós, en aquesta bogeria repressiva on primer s'amenaça amb la confiscació de béns i la inhabilitació i, després, amb la presó. No importen ni els mandats democràtics ni l'absolut pacifisme del moviment: Independentista equival a delinqüent. El règim ara apunta contra els mitjans de comunicació, públics i privats, que s'atreveixin a organitzar un debat o publicar un anunci demanant la participació de la ciutadania.

 

Però és que encara sobta més la passivitat de la societat espanyola, víctima d'un coma democràtic que sembla irreversible. El PP ha fet que un jutge de Madrid prohibeixi un acte polític de suport al dret a decidir que només pretenia "la intervenció de diverses persones, la lectura d'algun poema, la projecció d'algun vídeo i, potser, la interpretació d'alguna cançó", com havien demanat els convocants. "Si no és legal, no és democràtic", diu Rajoy. I amb aquest argument, a Madrid ha quedat prohibit el debat polític.

 

L'espiral de repressió defineix el règim. Allò que van pactar el 78 és irreformable perquè qualsevol canvi afectaria, necessàriament, als privilegis de les elits de Madrid. Fins i tot Le Monde, el diari de referència del país que va teoritzar el centralisme, demana a Madrid un referèndum a l'escocesa. Però menysprearan aquesta i qualsevol opinió que no sigui la seva. Aquesta vegada no venceran perquè no convenceran. 
Comentaris
ferran
Penso que si el règim vol intervenir la Generalitat, Hi ha moltes probabilitats que el govern Puigdemont faci una DUI encara que la seva efectivitat sigui la de cinc minuts...Seria un precedent que ja no es podria esborrar mai, encara que el règim durés quaranta anys més.
Josep Xavier
Tu ho has dit molt bé , no volen perdre els privilegis de les elits, entre les que estan alguna catalans com en Miquel Roca, un autentic triler , que ha fet amb els seus contactes a Madrid un autentic imperi econòmic. Aquest individu em va convèncer de votar SI al seu frau de Constitució, durant anys el vaig admirar , absolutament enganyat, ara se li veu el llautó, per llei de vida està ja al final, espero que sigui creient , perquè s'anirà sabent que ens ha fet mal a molts catalans.
Josep Xavier
I que si no ens deixen voltar el dia 1?, ho tenen perdut , en el fons estarà bé, perquè les noves generacions sàpiguen que és el franquisme, jo el vaig patir quan el Franco era viu, em vaig empassar el seu FEN Formación del espiritu Nacional i no em vaig poder posar el meu nom fins que tenia 24 anys. Ara surten els mamuts del franquisme que evidentment dominen els estaments del estats jutges , fiscals i polítics ensenyant tot el seu ADN totalitari i ignorant.
són franquistes
Aquesta casta messetaria d'hidalgos que confón el seu cul amb Espanya (quan lo seu cul va bé España va bien, i quan va malament España va mal) està tornant a reinstaurar la foscor del franquisme a Catalunya.
Andreu
Espanya, camí d'esdevenir una Turquia II on s'amenaça a mitjans de comunicació i s'empresona gratuïtament a qui no combrega amb el règim. I els espanyols (tots) mirant-s'ho i aplaudint perquè "qué se han creído estos catalanes".
Josep
Potser hauríem d'anar a donar feina tots plegats a la guardia civil, fent cues llargues per declarar-nos culpables i entregar-los les urnes i paperetes que tinguem
Jordi (Català i Suís)
Només ens resta SPANIARDS GO HOME ! i fotre'ls fora del nostre país. Us imagineu CAT sense cap Espanyol bramant, insultant, amenaçant i agredint ?
Jordi (Català i Suís)
Per als qui encara no ho saben som en guerra: Espanyols contra Catalans. És una guerra freda... "so far". No poden fer com els Turcs amb els Kurds però no són pas les ganes que els manquen. Els Espanyols fa segles que ens volen anorreats. I l'única via per a ells era l'assimilació lingüística. Ni enviant-nos més d'un milió d'espanyols ho han aconseguit. Hem de ser conscients que això és només el principi de la guerra. I us puc assegurar que Ells ja l'han perduda. Però perdran fent mal i molt.
Jordi (Català i Suís)
Tot plegat és un joc de guerra i de posicions. Així, doncs, els Catalans han de continuar endavant amb el referèndum. El problema el tindran ells perquè tot el que fan ara provocarà un gran odi dels Catalans cap a Ells. Sabeu que els Irish encara odien els Anglesos ? La Queen of England va anar a Dublin fa uns anys convidada pel gover Irish i Dublin estava deserta: boicot total. Els Espanyols s'estan guanyant el mateix. I tant de bo per a nosaltres. SPANIARDS GO HOME !
Jordi Català Sobirà
Efectivament, han passat a tractar els independentistes com a delinqüents. A l'altra banda, on són els demòcrates? (amb les honroses excepcions q tots coneixem). En fi, Caspanya és una estructura de poder franquista al servei d'unes elits de privilegiats que ho tenen tot lligat i ben lligat. Els que encara no se senten interpel·lats per aquesta situació són còmplices de la injustícia, i ja no diguem els amargats com el sr. Coscubiela i la resta de pseudoesquerrans.
estimat profesor cojonciano:
cal que desde podemos doneu algun resposta en solidaritat amb l´alcaldessa de madrid que habia cedit l´espai
Espanya = neofranquista!
Ara estem veient com el poder judicial s'està destapant! En va ple de franquistes al servei del PP-SOE! El poder que mai s'ha descentralitzat! I mentres ataquen Catalunya, van cremant proves judicials que destaparien els seus escàndols. Això del PP ja supera la novel·la dels "deu negrets"!
Pietro
La dictadura nazi franquista no va morir,el psoe de la fet y delas jons el va salvar i ara en paguem les conseqüències, moltes gracies senyor? Iceta,Coscubiela,Franco Rabell.......
Jordi (Català i Suís)
Espanya i els Espanyols no són pas Franquistes. El Franquisme fou una etap més - la més bèstia- de tanes que executaren els Espanyols per tal de anihilar-nos. No insistiu pas en Franquisme, Franquistes. Els Espanyols són així ! Siguin de Dretes, Centre, Esquerra, Extrema Dreta. Fins que no us traureu del damunt aquest mite del Franquisme encara escoltareu les collonades d'en Pablo Iglesias. I encara confiareu en els "Bons Espanyols". Sorry, no n'hi ha cap ni un. Potser 4....
Jordi (Català i Suís)
No són pas Franquistes ni Feixistes ni Falangistes ! Són Espanyols i prou ! No ho heu pas copsat encara ? Si us plau ! Fa anys i panys que ens insulten, agredeixen, boicoten els nostres productes i ens obliguen a aprendre, a parlar i a escriure llur llengua d'Ocupants de merda ! Fa anys que escric als webs catalans que cal despertar i eixir de la Síndrome d'Stockholm que ens ha fet fer durant anys "pedagogie à la con" als Espanyols quan Ells se'n foten i només volen calers i llengua espanyola.
catala progresista
jordi suis ja t'han tre de la preso, o del psiauiatric on estaves, per terrorista, i pel delicte de odi, i ara cot en aquest circ d'agafar els mes fanatics radicals i tarats mentals t'ha recuperat, be molt be fanatic adoctrinat.
Narcís ( el PP i mateix PSOE tenen de democràtics el que tenien els pitjors tirans de la història .. ' pel seu fruit es coneix l'arbre '!)
Societat passiva àdhuc catalanòfoba .. no debades només llegeixen, escolten, el que els hi diuen i el que els hi escriuen, ço és, tot plegat, de tergiversacions/ depravacions/ deformacions i, què dir-ne, d'afirmacions que no corresponen a cap veritat! PD: però no oblidem que ' l'amo fa el mosso i el mosso fa l'amo ' .. llàstima dels coneixedors i bona consciència que hi puguin haver .. però són minoria ( i mai per mai manaran aquest estat corromput, corrosiu i pudent!)!
Joanb
El catala progresista vol dir que els espanyols ens han estimat tota la vida, ens han respectat, el nostre idioma, la cultura, la nostra manera d'entendre el món. Per això, han promogut el català a totes les escoles del regne. Per això, els nostres diputats poden expressar-se al congreso en català. I a l'eurocambra. Per això, un policia li va fotre una òstia a Gaudí, per amor. I Josep Carner, i la Mercè Rodoreda ... enviats a l'exili. Carles Rahola, afusellat ... per amor.
OPUS-DEI, banda terrorista del GOBIERNO DE ESPAÑA
Son de l'OPUS-DEI, com el GOBIERNO DE L'OPUS-DE ESPAÑA Es una guerra religiosa dels criminals franquistes de la sotana del Caudillo por la gracia de Dios y del Faine

envia el comentari