La Diada obre el camí a la República catalana

"La Diada de 2017 és la millor resposta a la política de persecució del govern central, aquests que branden la legalitat vigent sense preguntar quina és la seva legitimitat"

Absurda la guerra de xifres. Per molt que Millo i els del PP menteixin i manipulin, ho ha vist tot el món: un milió de persones per la independència a Barcelona. Tot i les traves, les amenaces, la guerra bruta, la repressió i el lerrouxisme de la "veritable" esquerra que va intentar dividir el moviment amb un èxit tan notable que no estaria de més que Colau, Iglesias i Domènech fossin pensant a dimitir, veient el ganxo que tenen i el pitjor destí que els espera a Catalunya. Hi havia més gent a la manifestació de Ciutadans. Potser haurien d’unir-se i, en tot cas, és d'esperar que aquesta amarga experiència forci a Colau –l’instint de supervivència polític és l'únic a què obeeix- a replantejar-se la seva negativa a facilitar col·legis el primer d'octubre.

 

Una concentració lliure, democràtica, pacífica, un exemple de civisme i de cohesió. Qüestió de saber si al geni de la Moncloa això segueix semblant-li un guirigall o algú li ha explicat ja que és el començament de la seva fi, el preludi a la votació de l'1 d'octubre pròxim, en què es signarà l'acta de naixement de la nova República catalana.

 

Les tres setmanes que falten fins al referèndum estaran segurament plenes d'incidents dignes de Berlanga, com el de la Guàrdia Civil a Valls, de ridículs sistemàtics d'un gegantí aparell de repressió perfectament inútil dotat d'un potencial d’overkill innecessari perquè no es pot emprar contra tot un poble entestat a emancipar-se "d'una puta vegada", com diu Lluís Llach amb inspiració poètica per dues raons:

 

En primer lloc, perquè és això, tot el poble, totes les classes socials, un moviment transversal que ve de molt enrere, de generacions amb una voluntat de ser que ha superat barreres, prohibicions, presons, dictadures, afusellaments. Només hi hauria una manera, no ja de frenar-lo, sinó de qüestionar-lo: treure al carrer de forma voluntària i pacífica a un altre milió de persones en defensa de la situació actual, de la submissió de Catalunya a Espanya. Hi ha alguna dubte que, si poguessin, els que parlen de "majoria silenciosa" ho farien? Per exemple, comptin els assistents que tindrà la propera manifestació del dia de la Raça el 12 d'octubre a Barcelona.

 

En segon lloc perquè si el moviment es frustrés pel motiu que fos, les conseqüències serien terribles. La venjança dels "demòcrates" espanyols, des del PP fins als comunistes d'IU passant per Podem, el PSOE i altres defensors de la nació espanyola, aniria a l'arrel mateixa de Catalunya i la seva dignitat com a nació, que intentarien destruir com fos. I si Espanya sencera va patir les devastadores conseqüències d'haver perdut una guerra l’any 1939, l'experiència catalana ja va ser llavors doblement dura.

 

La Diada de 2017 és la millor resposta a la política de persecució del govern central i els seus aliats socialistes i de Ciutadans, aquests que branden la legalitat vigent sense preguntar quina és la seva legitimitat. El seu impacte exterior evident ha estret el marge d'acció del govern central a extrems inversemblants. Tant que comencen a escoltar-se veus dins de l'aparell orgànic i mediàtic del PP demanant la dimissió de Rajoy per inútil. De tenir sentit comú, aquest aprofitaria per anar-se'n, abans fins i tot que aquesta oposició interna es converteixi en una allau, es trenquin els equilibris interiors de la presumpta "associació de malfactors" i l'home acabi a Soto del Real, amb els amics.

 

I hi ha una cosa més i ben patent. Alguns dels diversionistes que han pretès rivalitzar amb el "mainstream" de l'opinió popular clarament independentista, estan començant a canviar el seu discurs. El líder de Podem, Iglesias, que porta una temporada fent declaracions contradictòries en clara demostració que segueix sense entendre res de Catalunya, tan a la desesperada com els del PP, ara proposa una aliança amb PSOE i Ciutadans per fer fora Rajoy i acceptar un referèndum d'autodeterminació. No pot ignorar que tant el PSOE com Ciutadans són radicalment contraris a la idea (en el fons, com ell mateix) però tracta de salvar els mobles d'una esquerra que només va sorgir, com es veu ara, per trobar llocs i butaques per a una nova generació de polítics espanyols i espanyolistes.

 

Ahir, a Barcelona va arrencar el corrent que desembocarà el pròxim primer d'octubre en una avinguda dels rius Alfeu i Peneu amb els que l'Hèrcules de la nació catalana escombrarà els estables del rei Augies de l'Estat espanyol i s’emportarà per davant el podrit sistema de la tercera Restauració i la seva classe política de vividors de l'erari de nova o vella generació.
Comentaris
Empordanès
Una vegada més el meu respecte i agraïment Sr. Cotarelo ! Gràcies
Isabel C.
Quina diferència tan abismal entre aquest article i l'arenga del "bwana" Monedero en aquest mateix diari. No només pel contingut, sinó per l'actitud. Gràcies, senyor Cotarelo. Me'l escolto sempre amb atenció i admiració, fins i tot en allò sobre el que podriem discrepar.
John Smith
Com sempre, magistral. Gràcies Ramón.
Cristopher
Bravo, Cotarelo! Es pot dir més alt però no més clar. Totes les "diversions" orquestrades pels "amos" de España, empenyats en que tot segueixi igual (ells robant i els altres que es fotin), estan fracassant amb estrèpit. Colau, Podemos, PsoE,Psc...amb el cul a l'aire. Ja ningú els creu fora dels a sou. És una REVOLUCIÓ amb tota la barba!!
General Joseph de Moragues
Benvolgut Sr. Cotarelo Moltes gràcies per la seva visió tan clara i intel·ligent de la situació. Desitgem que la República Catalana no oblidi el seu compromís i dedicació, ja que encara que Vos actueu desinteressadament, mereix el reconeixement que els seus compatriotes no li donaran mai.
Per mi
això de la xifra del Ministerio és una humiliació més! Però ja s'ho trobaran perquè no canviarem de parer. Conec gent que està virant el vot cap al sí en veure l'actuació de l'estat. La llei de l'acció-reacció. Ens volen amb el cap cot però han d'aprendre que la dignitat d'un poble no es trepitja!
Que els deus
us escoltin.
Es trist
Que un home amb aquesta lucidesa no sigui llegit per aquest lumpen ignorant que dona suport als partits franquistes que els donan pel sac.
Lídia
Gràcies Sr.Cotarelo per entendrens i estar al nostre costat. Aconseguir la República Catalana es el preludi de la caiguda de la monarquia borbónica i la restauració de la República espanyola arrebatada per un copd'estat fexista. Salut i república.
Racional.
De vergüenza que se pregúntale por la legitimidad del gobierno español, señor Cotarelo, cuando debía de preguntarse por la legitimidad del procés basado en menos del 48% de los votos de las ültimas elecciones. El profesor Ovejero dice claramente cuál es el problema : problema catalán es creer que hay un problema catalán, el que nos cuentan los nacionalistas. El problema es una ideología reaccionaria y radicalmente antigualitaria...
Racional
... y, si quieren completar el cuadro, el respeto acomplejado de una izquierda incapaz de criticarlo. No es que no se atreva, es que lo defiende.
Roser
Gràcies Cotarelo. Si a Espanya no hi haguessin tant covards, ja no dic polítics, que també, si sortissin veus com la teva, no hauriem arribat a aquest nivell de crispació. Perquè si la gent espanyola del carrer, intelectuals, artistes...haguessin cridat ben fort que el que fa el govern del PP, junt amb Cs i PSOE no és democràcia, el PP no hagués anat tant enllà, o potser ja no. Però resulta que a Espanya està ple de gent covarda que és incapaç de alçar la veu. Jo amb aquesta gent de veïns i prou
Des de Rohan
Gràcies Sr. Cotarelo. Sempre edificant llegir-lo. Només volia comentar la qualitat de les xifres de C,s (o del 12-O), ja que independentment dels que fossin (o siguin), hi havia (haurà) molts (o tots) amb el "bitllet" pagat. Ahir els què vàrem anar, ens ho vam pagar de la nostra butxaca (viatge, dinar i samarreta), i vam ser més dels que se'n diu. Podem fer ells al mateix? Ni que sigui 350.000? Jo crec que ni pagant.
espills
Cal dir que els principals mitjans catalans no han donat imatges de l'acte de la Colau-Domenech-Iglesias on es veiés la quantitat de -poca- gent present. En aquest cas, han actuat igual que els mitjans de comunicació madrilenys, protegint la seva realitat alternativa, en aquest cas d'adoració a la lideressa Colau.
Un apunt a banda, si a la manifestació contra els atemptats a la que acudí el Felipe, es calculà l'assistència en 500.000 persones (clarament per sobre del real), ara no poden pretendre que una manifestació en el mateix lloc, però ocupant també el carrer Aragó y desbordant-se per dalt i els costats, tingui 350.000 persones. Aquesta gent no sap ni sumar o què?
Judith
Sr. Cotarelo, quina decepció amb Podemos i amb els Comuns, molts catalans els vam votar a les passades eleccions generals perque ens els vam creure, i vam pensar que defensarien el referendum que en aquells moments tan predicaven. Finalment, tots hem vist que defensen l'status quo, això sí, sempre que passi a les seves mans. Per tant, només hi ha un camí , és anar a votar l'1 d'octubre tant els del sí com els del no, i sincerament, veient el panorama, espero que guanyi el sí.
carmen
Que lleig, que indesitjable aquest estat que ens obliguen a suportar. Fins i tot ha renunciat a seduir. Sap que només pot comprar i encara no en sap.
Cartanya
Per que sera que la gent que esta a favor de la nostre independencia sempre es mes instruida i entén mes be lo que pasa a Catalunya, que la gent que ve del funcionariat espanyols.
Narcís ( només dir-li que l'ésser humà en algú ha de confiar i vós .. crec que no ens decebrà!) ( si espanya fos com vós que no pas ' violador/ invasor/ ocupant .. altre gall hi cantaria!)
Gràcies per sa lucidesa i, sobretot, consciència! PD: i gràcies mai pagades per son coratge, sa valentia i força d'ànima ( no ha de ser gens ni mica fàcil " ser de llei " davant politicastres i resta de nyèbits .. de la menjadora !)!
Dámaso
Grande racional. Entren todos los que amamos las libertades acabaremos poniendo fin a la trasnochada locura separatista. La cienaga de mentiras en la que medran los separatistas esta cerca de ser drenada por el trabajo de los democratas. Cataluña recuperara pronto la cordura olvidada en el oscuro sendero ideado por los radicales
Andreu
Gràcies Sr. Cotarelo. Leo todas las opiniones suyas que puedo. Decència intel.lectual!!
Narcís ( Dámaso : vosaltres podeu ser per tot l'estat així a nostra terra que no pas catalans-nes a la vostra!) ( tu i d'altres com tu no sou espanyols .. només busqueu l'estat unitari/ simple així només vosaltres ocupar tota la península!) ( i per no parlar d'espoli, plagi, usurpació pro vostre paí
No solc llegir ' fatxets ' ( no estic per emprenyar-me amb ses misèries d'analfabetisme polític o/ i interès espuri ) .. però allò que més gràcia em fum és que justament éssers com tu ( i no en sou pocs ) sou els primers en que " català-na qui fos que visqui a espanya pensant ser un espanyol-a més .. el/ la feu sentir, més, ser, sobrer-a en allà, ço és, no el/ la voleu com espanyol-a àdhuc ni mateixos-xes paisans-nes retornats-des " ! PD: de debò .. aire que vol dir vent!
Eloi
Gracias Dámaso y Racional. Vuestra opinion es el claro reflejo de lo que es españa y ahí es donde nosotros no queremos ni podemos entrar, entre otras cosas, porque "no somos" ni nos sentimos españoles y vosotros no entendereis nunca.
Camino de la República catalana
1,5 millones de personas nos manifestamos este 11 de Septiembre alegremente por las calles de Barcelona, pese a las amenazas y la represión que ha puesto en marcha el régimen! El dato es tan contundente que el estado y sus corifeos tuvieron que salir a toda prisa a minimizarlo, haciendo el ridículo un año más. El 1 de octubre lo petaremos! Adelante la campaña por todo el país, para desbordar las urnas, por la República catalana!

envia el comentari