Les tres setmanes més llargues de la Història

"L'independentisme ha mostrat i demostrat tota la determinació per fer acabar el procés de sobirania i la Diada ha donat encara més valor a la jornada de l'U d'Octubre"

Són pocs dies, però seran les tres setmanes més decisives -i incertes- de la història recent d'aquest país. L'independentisme ha mostrat i demostrat tota la determinació per fer acabar el procés de sobirania i la Diada ha donat encara més valor a la jornada de l'U d'Octubre. Però, des de l'altra banda, l'Estat manté un discurs molt amenaçador, amb imatges inequívoques com la dels guàrdies civils entrant armats a la redacció d'un setmanari comarcal a Valls. No hi ha intersecció. Madrid encara aposta per la derrota de l'independentisme.

 

Per tot plegat, en aquestes tres setmanes la pressió serà fortíssima contra els alcaldes i els funcionaris que respecten la legalitat catalana, que estan rebent cartes intimidatòries des de Madrid. Però també ho serà a l'altra banda, on un grapat d'alcaldes del PSC hauran de suportar la pressió, des de baix, d'una part molt significativa de les seves poblacions. I, al mig, Ada Colau, en una posició impossible. Els trens xocaran més fort a Barcelona.

 

Però hi ha una novetat. I és que els nervis han aterrat a Madrid. Algun diari comença a informar de les conseqüències desastroses que tindria la independència de Catalunya per a l'economia espanyola, especialment en cas que la separació es fes sense acord entre les parts. L'agència Moody's ja ha advertit Espanya i els primers símptomes d'inquietud s'escampen entre una opinió pública fins ara molt desinformada dels paràmetres reals del conflicte. Madrid encara no ha perdut, ni molt menys, però ha deixat de ser invulnerable.
Comentaris
Ser o no ser
La Senyora Colau només te dos opcions: Passar a l'historia com a la persona que va decantar i accelerar el resultat necessari per alliberar i dignificar la vida de milions de catalans o que l'historia li passi per damunt i deixi en fora de joc, a Catalunya i durant molts anys, el sector de l'esquerra anomenat els Comuns.
JordiP
Les vendes de Fortasec han aumentado escandalosament en Madrid, Sevilla, Badajoz, Múrcia, etc,
els de madrid
fan molt mala cara, caldria recomanar als FURTAPATOS que estiguen tranquilets.
ona
Benvolgut sr. Cot: algú està llegint els correus filtrats per wikileaks sobre Cat-Esp? Ho dic perquè potser s'hi trobarien eines per fer front als cops que ens cauràn aquestes tres setmanes. Podria resultar una feina necessària i crucial.
I EL REI
EL JEFE DEL ESTADO PERMITE A MARIANO RAJOY JUGAR CON SUS JUDIA? MENUDA MERDA DE CAP D'ESTAT QUE TENIM! ARRIVA ESPANYA , QUAN MES AMUNT SIGUI MES FORTA SERA LA CAIGUDA. ALE A CAURE!!
¿perque no
ha estat mai karmelo landa en el talego?
Narcís ( l'1-O ens n'anem .. n'és obvi que Catalunya no hi fum res sota estat primitiu i malvat!)
Avui, ara i ací se n'aprofiten de tenir la força bruta/ les armes ( damunt, pagades per nosaltres ) i, allò pitjor, l'animus anihilandi .. delatant sa prepotència de baixa estofa així covardia fora mida! Conclusió: contra miserables no podem pas afluixar , no pas quan ens hi juguem acabar miserables com ells humanament i material ( aquesta com conseqüència d'aquella!)! PD: són pobres llàtzers .. si verament fossin forts .. serien humils, oberts i raonables que no pas delinqüents institucionals!
La Caixa del Fainé, expoliada pel Fainé
Fainé, que tal, despres d'haver venut una milionada d'accions de Caixa Bank? Accionistes de la Caixa, veneu ja, que els amos de la Caixa fugent com rates !!!
ALEX
No he vist publicitat de la campanya de la Generalitat, a vostre diari. US HEU CAGAT ALS CALÇOTETS, o son manies meves
Jordi (Català i Suís)
Le Monde avui: http://www.lemonde.fr/idees/article/2017/09/12/independance-de-la-catalogne-faire-entendre-la-raison-entre-madrid-et-barcelone_5184392_3232.html#EJFr3uL6mexYmUfD.99 Citaré una frase: "Les sentiments anticatalans s’exacerbent en Espagne – et antiespagnols en Catalogne." Com sempre una gran ignorància - l'odi als Catalans de la part dels Espanyols és molt antiga - però també constaten ja un sentiment majoritari anti-Espanyol entre els Catalans.
Jordi (Català i Suís)
Una de les grans mentides que durant anys i panys han fet empassar i creure als Catalans les elits és que els Espanyols són "els nostres veïns". Tota al.lusió als Espanyols com Ocupants i Colons ha estat i encara ho és bandejada per tots els polítics, "intel.lectuals" i periodistes. Finalment haurà d'haver un referèndum per a la Independència amb el desfermament de la repressió espanyola, per despertar de l'anestèsia. SPANIARDS GO HOME ! hauria d'ésser el proper crit i leitmotiv.
Jordi (Català i Suís)
SPANIARDS GO HOME ! Aquest hauria d'ésser el crit dels independentistes. Qui hauria de fotre el camp de CAT ?: 1-Guàrdia Civil dels Espanyols 2-Policia Nacional dels Espanyols 3-Exèrcit dels Espanyols 4-TOTS els funcionaris de la Justícia dels Espanyols exercint a CAT: només restaran els qui se sotmetin a la nova República i dominin perfectament la nostra única llengua nacional. 5-TOTS els funcionaris dels òrgans de l'Estat a CAT que no se sotmetin a la nova República. SPANIARDS GO HOME !
Jordi Comasobirana
Nosaltres, més cofois que mai perquè tot el deute l'haurà de pagar el Reino español.
EREP
Al ALEX, li direu; nano compret dues caixes de Forta sec ; dons quan vegis de lo que son capaços els Catalans i amb el deute que tindre-ho que pagar, serà per ca-garsi hi pixa- si sense traure gota . Creu-me, comença ha corre a la farmàcia mes a prop que tinguis
La prova del cotó,
Sr. Cot, a partir d'ara veurem si segueix essent un devot corruptgent (atacant la CUP, defensant els Pujols,... ho dic per la censura goebelsiana que aplica als comentaris) o és realment un català demòcrata que vol dirimir les diferències democràticament. Sàpiga qu'aquest comentari forma part del llarg historial monitoritzat del seu pamflet.
Pere benet
!!!!!!! DUI !!!!!!!

envia el comentari