El poder ets tu

"Coscubiela arrisca pena de Twitter i Puigdemont, Junqueras i Forcadell penes de presó"

Malgrat l’intent de focalitzar el debat de les garanties democràtiques en els drets presumptament vulnerats dels diputats de l’oposició, la primera tanda repressiva de l’estat torna a situar-ho tot en la crua realitat: Coscubiela arrisca pena de Twitter i Puigdemont, Junqueras i Forcadell penes de presó. Arrimadas diu que se sent atropellada però un miler de catalans van ser assenyalats ahir, amb noms i cognoms, al Boletín Oficial del Estado. Albiol, Iceta i Rabell fan gran escarafalls des de l’escó però més de 40.000 ciutadans s’exposen ja a multes de fins a 30.000€ per col·laborar en una votació. Aquesta és la crua realitat.

 

És probable que encara no haguem vist res en matèria d’intimidació. El catàleg d’opcions disponibles és més ample i no hi ha dubte que assistirem a un crescendo repressiu que té un objectiu evident: la por. Ficar la por al moll de l’os no només de totes i cadascuna de les persones implicades directament o indirecta en el referèndum, sinó dels seus familiars i amics. I espantar els votants, també. Una actuació completament excèntrica en el context de la Unió Europea i impossible de sostenir davant l’opinió publicada internacional. Una manera de procedir que enlloc de garantir la unitat d’Espanya encara la trenca més. Una estratègia que provoca precisament allò que els socis europeus de l’estat espanyol no volien de cap manera: que el problema català saltés les fronteres espanyoles i aterrés a les seves taules.

 

La fase decisiva del procés s’ha convertit, per tant, en una batalla psicològica. Si guanya la por, guanya l’estat. Cal declarar la guerra a la por. Ser conscients que som molts. Recordar i entendre la força imparable del col·lectiu, que emana de la força de cada individu. És necessari que tothom sense excepció faci el que ha de fer, des del gest més petit i anònim al més transcendent. I sobretot cal tenir molt present que el poder de l’estat es basa en que tu li reconeguis aquest poder. Si dos milions de persones li neguen aquest poder i actuen en conseqüència, el poder es fon com un terròs de sucre. En això consisteix la Diada d’aquest any. Surt al carrer, i participa: el poder ets tu.
Comentaris
maite
Bon article .
Antonia a.
Sempra endavant.
Al autor
Perdone, pero en votantes no han pasado el millón ochocientos. A la Diada van muchísimos menores, que desde luego hacen bulto, pero no pueden votar. Y son gentes de pueblo, no de ciudades grandes, por tanto, muy diseminados y susceptibles de adoctrinamiento. Han dividido a Cataluña en gente normal y odiadores de España. Para hacer su "revolución bolivariana" necesitan a más odiadores. No es el miedo lo que les frena, es el odio lo que les mueve.
Anna
Al senyor qye s'amaga darrera "Al autor" : no sé d'on és i on viu, però menystenir i denigrar persones que vivim en municipis petits i dur que som fàcils d'adoctrinar el situa en una posició molt feble a l'hora d'argumentar. Segurament molts de nosaltres tenim un nivell d'estudis que vostè ni s'imagina. Li diré més, segurament és molt més fàcil adroctinar a Sta. Coloma, a Cornellà i l'Hospitalet que a l'Esquirol o a Martinet. Qui carai s'ha pensat que és vostè? Un irrespectuós.
Narcís ( país veí covard/ prepotent de baixa estofa i, allò pitjor, desagraït fora mida!) ( de sa absència de vergonya i, què dir-ne, d'honor .. pobres llàtzers!)
Verament és un estat que fum vergonya aliena .. no n'és d'estranyar tothom vulgui sortir com un llamp llevat dels ' españolitos de a pie ' ( espanyolets mil del carrer ) com sos mateixos fàctics econòmics, polítics i aristòcrates esmenten sa plebs! PD: llàstima del bons o bona gent d'allà a baix que també els pateixen .. malauradament són minoria sinó excepció així mai manarien aquest estat!
Pacificament,..ho farem, pero units i ferms, no hi ha marxa enrere, o la victoria o l'exili...
Si las valentes i valents de 1714, no varen tenir por de dos exercits -espanyol i francès - perquè em de tenir por nosaltres, avui en dia de un estat podrit, corrupte i mafiós?, ni que sigui per dignitat i per fer honor a aquells heròis del 1714, ens em d'aguantar ferms, units, i disciplinats, per aguantar l'embat de un sol estat, el carrer no es seu, es nostre!!!!...ENDAVANT!!!!
J.M.
"Al autor". Miri senyor, jo soc d'un poble petit molt petit, i visc en aquest poble, i tinc un doctorat i dues titulacions superiors i no soc susceptible d'adoctrinament. Si us plau, no menystingui a ningú per ser d'un poble petit. El respecte i l'educació per davant de tot.
Ramon
I el consell de patums de l'Ara tocant el violí!!!! Hi ha coses que no te les pots acabar de creure!
lidia
vaig néixer en una "ciudad de províncies l'any 1945. Aleshores a casa meva, com en moltes altres casas d'aquesta ciutat ,on per cert tenim un parlar de pagès i ieista,ja hi havia una bona llibreria. He vist néixer i créixer la nova Universitat perquè l'antiga l'havia fet desaparèixer el que va abans del VI.
Soy " al autor"
Primero. Me parece normal que en pueblos pequeños haya personas con excelente nivel académico. No voy por ahí. Es el número. Es más fácil adoctrinar en una idea a 500 que a 1 millón. Barcelona, Tarragona, Lérida, Hospitalet y otras ciudades grandes no pasan por el aro. ¿No les parece motivo de reflexión? Segundo. Anna, no me llame irrespetuosa, que son ustedes los que quieren hacer un referéndum ilegal, saltándose el Estado de derecho y despreciando a todos los españoles¿qué les ha pasado?

envia el comentari