Amb la Hafida, sense el Felip

"A Felip VI no han servit de res ni la impostura d'una portada a l'Hola! ni la visita, amb cara de compungiment, als nens ferits als hospitals"

Mai com ara Catalunya havia estat tan capacitada per decidir. Mai com ara els catalans havíem estat tan segurs que podem construir una societat més justa, més cohesionada, més segura i més democràtica. I mai com ara hem tingut una consciència tan clara que això ho podem aconseguir de la mateixa manera que ho fan -amb més o menys encert- la resta de les nacions del món.

 

La societat catalana ha adquirit, en pocs anys, una maduresa política espectacular. Ho ha comprovat el propi Felip VI, a qui no han servit de res ni la impostura d'una portada a l'Hola! ni la visita, amb cara de compungiment, als nens ferits als hospitals. La monarquia espanyola és la clau de volta de l'edifici institucional del 78 i és per aquí que s'ensorra un entramat només suportable des de la minoria d'edat política i/o la por a la vella força intimidatòria de l'Estat. Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría s'han convertit, a Catalunya, en nans polítics sense cap influència social.

 

Però, en paral·lel, la societat catalana també ha fracassat, com feia palès la germana d'un dels terroristes morts i d'un altre dels detinguts en un missatge coratjós i sincer des de Ripoll. Ella prenia la veu, com deia, pels centenars de milers de catalans musulmans -no pas musulmans catalans- que volen una Catalunya més social, més integrada i, per tant, més segura. La novetat és que aquest país ja és conscient que s'ha de redreçar a si mateix i que, per aconseguir-ho, necessitem molt més la Hafida Oukabir que els tres avions carregats amb polítics de Madrid.
Comentaris
Gombau
Feliç retorn de vacances, Sr. Salvador Cot. De tot això dels musulmans, ja n'anirem parlant més tranquil·lament més endavant.
Sr. Cot ha canviat un model d'intransigencia per un altre.
els uns i els altres ens donen engrunes de solidaritat pero tots volen més "ajudes, impostos" a canvi de pau. Nosaltres tenim una responsabilitat de que les coses funcionin bé i de respetar a tothom( ja ho fem) pero ells tenen la responsabilitat d'adaptarse i entendre el pais a on viuen i no volguer viure una realitat paralela. A la fi els nostres fills i els seus paguen el preu. Embolcallats en la religió o el fonamentalisme hispanic no avançen les societats vers el respecte per l'individu.
Espectador
La societat catalana ha fracasat ? no faci riure per favor .
Narcís ( Catalunya, quan més gona, més fumuda; quant més oberta, més abusada, maltractada; quant més oberta, més desagraïment i més macarroneria!)
Qui més, qui menys té problemes laborals, econòmics, personals, conjugals, paternals, filials i, allò pitjor, d'avenir propi o d'estimats i què dir-ne de llibertat nacional . . . i ens n'hem d'ocupar, preocupar i amb una murga/ llauna/ tabarra de por de persones estrangeres culturalment alienes a nosaltres en tot, però en tot, tot ( com si no en tinguéssim prou amb l'enuig que ens fum aquest malvat estat!)? PD: i, a sobre, a donant-nos lliçons .. alhora nostres compatriotes patint de franc!
jotadé
Segunda concesión al buenísimo papanatas en dos días. Fracasa quien no sabe integrarse, Sr Cot
Elisenda
La societat catalana no ha fracassat, si us plau, no ens passem de bonistes, ha fracassat qui no es vol integrar i es deixa enredar amb falses promese. Ara resultarà que tenim la culpa nosaltres. No fotem, Cot, no fotem.
Catalana
Entre els catalans musulmans, cristians, jueus, budistes, sintoistes, etc..., on quedem els Catalans I Prou? Una societat democratica permet totes les religions en l'AMBIT PRIVAT. Com a SOCIETAT tots som/hauriem d'esser iguals en drets i deures. La truita es diu LAICISME. Prou d'embolicar la troca, si us plau.
Mohamed Jordi
Estic tip de tant bonisme i respectes farisaics. Ahir una tal Cheima Al Jebary coordinadora de la Joventut Multicultural Musulmana ja demanava classes de religió islàmica a totes les escoles i a tots els nens i avui tots aplaudint com a babaus una senyora amb vel al cap. Els imams integristes són majoria a les mesquites del nostre país predicant el salafisme amb els polítics mirant la lluna i els progres xupiguais excusant el fanatisme religiós islàmic. Anem bé...
YuriBCN
Fracasa qui no sap integrar-se? Sí, i fracasa qui no sap integrar. És un problema que hem de solucionar conjuntament, com UNA societat.
JRRiudoms
Sr. Cot: en què ha"fracassat" la societat catalana? En tot cas, el què haurià d'haver dit aquesta noia és que el fracas ha estat, en primer lloc, dels seus pares. I en tot cas la societat catalana ha fracassat en donar tot i més de manera gratuita als qui no s'esforcen per conviure i exigeixen l'oro i el moro. I respecte a la vinguda del rei i del Rajoy i companyía, és un fet vomitiu la utilització partidaria que tothom fa del dolor. Si no haguéssin vingut, també haurien estat criticats. O no?
JRRiudoms
Que vol dir integració? De debó algú pot dubtar de la integració d'uns nois que tenien feina ben pagada, vivien en pisos de protecció oficial, havien estudiat 'de franc', etc., etc.? Si algú pensa que integrar-se vol dir prendre la religió majòritaria, està confós: això seria atemptar a la llibertat individual. Atentament
Narcís ( som catalans .. som a Catalunya, som a Europa, som occidentals, som al s.XXI, i som poble de llengua-cultura-història .. què nassos hi fumem parlant de món aliè que no ens hi aporta res, que no ens hi contribueix en res .. que no sigui imposició i anihilament de DDHH?)
Només una petita reflexió : si uns digueren sí pro el vessament de sang .. un hom pot deduir hagueren d'altres que digueren no, així doncs, com pot ser possible que ningú digués res i, allò àdhuc més important, quants, quants, quants ho sabrien? PD: llavors, aquests que també es diran víctimes pel que feren aquells .. per què permeteren l'execució? potser perquè verament no es senten víctimes!
Ciutadana farta
Nosaltres no som culpables de res ,nomes faltaria , a aquests estrangers vinguts del nord d,africa sels hi dona mes del que mereixen , car no han pagat mai els serveis , i molts segueixen rebent sense pagar impostos , ja prou de bonisme , qui es vol integrar s,integra, no l integren, aixi que cada un carregui amb les seves culpes , i els unics culpables son els terroristes islamistes de ripoll que van fer els atemptats, ja estem tips de posar l,altre galta , que s,integrin d,una vegada o marxin
Gemma
no crec que sigui una qüestio economica el problema dels musulmans, crec que ens separa la religió, així que és possible que el coneixement d'aquesta religio a l'escola ens ajudes a tots a entendren's. Hauria de ser assignatura obligatoria el coneixement de totes les religions a tots els nens. Seria normal en una societat plural i laica. La seva practica excepte a escoles religioses, als corresponents temples.
Carolingi
Sr Cot el seu article confirma que som una societat malalta de progresisme, si guanyem la independencia igual. Ho superem o potser no, el temps dictara el seu veredicte.
@Gemma
la tentació per volguer més cada día i ser més poderós es una de les caracteristiques humanes. Si continúes així acabaràs posa te el mocador.
pfofessora
La societat catalana és modèlica en la integració de nouvinguts. De cap manera hem de carregar amb una autoinculpació. (Vegi l'abraçada de Rubí) Cot, avui m' ha decebut. Mo sap res del que es fa a les escoles per integrar alumnes a tots nivells. Si no rectifica li perdo confiança
I tant! La societat catalana va fracassar
el dia que va obrir les portes de par en par.
Jaume
Com cohesionem Les dos culturas?
la seva religió no els permet integrar-se enlloc i TOTS ells són practicans
a França, no fa massa, ens van alçar unes veus dien que el model integrador que feien servir, per tota aquesta gent musulmana, havia fracassat i crec que ja estan a la tercera generació. els francesos fins llavors, es pensaven que ho feien la mar de bé. diguem les coses pel seu nom "els musulmans venen a Europa, en plan de conquerir, no d'integrar-se".
pere
La societat catalana ha fracasat jo crec que a fracadat si mo fem fora aquesta família. El seu fil a anat al paradís segons les seves creences, en ells els hem de dur a l'infern. Així podràn veure els propers que els vulguin radicalitzar podran saber on anirà la seva família quan ells vulguin anar al paradís, ja n'hi ha prou d'aquest bonisme europeu, hem de començar a ser tant radicals com ells. Si no, no ho acabarem mai això, em d'entendre que això és una guerra que no la volíem, però ens hem
També es podría dir que no hi ha suficiente gent convençuda en aquesta comunitat que estiguin convençuts de que han de formar part d'un projecte comú. Es questió de masa critica.
Potser que la societat musulmana a fallat al país d'acollida, al seus veins i sobretot als seus propis fills, germans i amics. La solució sempre s'origina a dins de la comunitat que te el problema, es igual tot el que els hi fem, donem o acompanyem si ells no estàn convençuts de que formen part del projecte comú al pais a on viuen i no només del seu projecte personal o religiós.No pot ser que el primer que veiem es nosaltres també som victimes o necesitem més de la societat que en a acollit.
Nuria de Mexic
ls mvments migratoris son una constant hisòrica, i ho son per gana i violencia. I despres hi ha uns desalmats, que trebalen per els poderosos que fan creure a uns quants desgraciats que es la respota a les creuades o a reconquesta de l`Andalus i que aniran al cel. La resposta es: acabar amb les armes i les guerres, que tinguin feina, escoles i hospirals i veureu que molt poca gent voldra emigrar. Ni tan sols a la dolsa Catalunya. Ser emigrant no es idilic, es una tragedia.
Oriol graus
Brutal, així es!
pep
La Hafida per que? Algun fet que avali aquesta opcio?

envia el comentari