Dos editorials

"Els pares del nen de Rubí mort han fet dos gestos que no només són humans, sinó que són profundament polítics, profundament cívics"

Quan hi ha desgràcies fujo a tota velocitat de les “històries humanes” del media. Potser per un cert escrúpol per la intimitat de les víctimes, o per prevenció contra el tuf carronyaire de molts d’aquests articles i reportatges, o per protegir-me emocionalment. O una mica per tot plegat, no ho sé. El cas és que així que veig un titular que anuncia o insinua una “història humana”, passo pàgina o canvio de canal immediatament. Però no sempre hi ets a temps, especialment a Twitter, on sovint no hi ha marge de reacció. És el que m’ha passat amb els pares del nen de Rubí assassinat a la Rambla. Primer vaig veure que havien enviat als mossos el cotxet (de mossos) amb què jugava el seu fill de tres anys, juntament amb una nota que deia: “Sou la millor policia del món”. I l’endemà em vaig topar amb la imatge del pare abraçant-se amb l’imam de Rubí davant de tot el poble i, sobretot, davant dels mitjans de comunicació. No sé res d’aquests pares, no he clicat per saber-ne més ni ho faré els dies que vénen, perquè tot el que em podien dir ja m’ho han dit i ja ho he après. Han fet dos gestos que no només són humans, sinó que són profundament polítics, profundament cívics. Dos editorials que, a mi, em compensen de tota la merda llegida i sentida aquests dies.
Comentaris
Maria
Completament d'acord!!
Bo
Totalment d'acord!
L'acte de generositat
hagués poguer venir de l'altra banda. No sé si ho acaben de copsar. En algunes cultures s'interpreta com a debilitat ser equanime i generós. Em sona molt a les experiencies viscudes en aquest pais els ultims cinquanta anys.
Churchill
Han de ser gent admirable. El seu exemple de positivitat dins de la terrible penalitat que pateixen són exemple per al món sencer. Orgullós de ser rubinenc. Orgullós de ser català.
joanr
De vegades ens sentim orgullosos de ser humans. I d'estar lluny de les cavernes.
Castanyeta
Una lliçó per a tothom. Pares admirables
Narcís ( no prenguem la a per la b.. escrit desencertat fora mida ..!)
La vida privada n'és sobrera .. però escoltar " moments/ circumstàncies puntuals personals que no íntimes " dels assassinats .. verament et fa sentir-ho/ sofrir-ho més, et posa la pell de gallina àdhuc et fum plorar que no pas assabentar-se'n d'atemptat i .. tururut! PD: sabem qui han estat els criminals de fàctic .. i de les clavegueres de país veí o absència de base de dades .. a nostres policies, a nostres guardians?
Isabel C.
Un gest molt generós dels pares. Però de l'altra banda ja han contestat i seguiran contestant. En els darrers 30 dies fa una estona que els atemptats i execucions per la sharia apujaven a 158, a 29 països diferents, amb un balanç de 864 morts i 984 ferits. Però això era aquesta tarda. Ara, en tornar a mirar el comptador, ja són 160 atemptats a 29 països diferents, amb 909 morts i 989 ferits. Aquesta és la invariable resposta de l'altre costat.
Arizona
Segur que han sigut un pare i una mare esplèndids. Aquest gest tant espontani, encara x consolar l'imam de Rubí..Jo potser no hauria sigut capaç de fer-ho. Això sí q és tenir cervell i talla humana
Esc
Sí, Isabel, tens raó. I també resulta que la majoria de morts són de gent que tu també poses a l'altra banda. Perquè són musulmans (numèricament les víctimes més nombroses del terror islamista). Sent musulmans compten com a víctimes? O per ser de "l'altra banda" no cal plorar per elles? Podríem dir que s'ho han buscat, per formar part de la religió musulmana? No sé, potser fins i tot t'agrada que les matin, potser sents que s'estan matant entre ells i ja et va bé. Mort el gos, morta la ràbia,no?
Isabel C. a Esc
Quin comentari tan fastigós i intolerant, Esc. Si jo dono les xifres de tots els atacs, països, ferits i morts és perquè els compto a tots, siguin d'on siguin i professin les creences que vulguin professar. La intolerància de certa esquerra és tan infinita com la dels propis islamistes que cometen aquests atemptats i els ideòlegs que els empenyen a fer-ho.

envia el comentari