L'arquefuncionari estatal

"Barcelona no és Logronyo, on sembla que encara hi sigui mentalment Omella"

Esperpèntica actitud del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, durant la missa solemne que va tenir lloc aquest dissabte a la basílica de la Sagrada Família per la pau i per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Omella es va referir a Carles Puigdemont i Ada Colau com “autoritats autonòmiques i locals” i va arribar a assegurar que "la unió ens fa forts, mentre que la divisió ens corroeix i ens destrueix". Unes paraules i un posicionament fora de joc, que no aporta absolutament res i que ha indignat a gran part de la societat catalana, catòlics i no catòlics.

 

Resulta increïble, també, que hi hagi més sensibilitat per la realitat catalana al Vaticà que al propi arquebisbat de Barcelona. El Sant Pare va voler fer arribar “el seu suport i proximitat als nombrosos ferits, a les seves famílies i a tota la societat catalana i espanyola”. En canvi, Omella va aconseguir allunyar-se dels catòlics catalans en poques hores amb unes declaracions desencertades i que quatre dies després encara no han estat ni rectificades ni matisades, ni hi ha cap indici que pugui fer pensar que es produirà. Després de més d’un any i mig des que va ser nomenat arquebisbe de Barcelona, encara no ha sigut capaç de copsar la realitat catalana? Independent d’ideologies, la majoria social catalana té el convenciment que Catalunya és una nació, i ni que sigui només per això, l’actitud d’Omella hauria d’haver estat una altra.

 

El cardenal Omella es va comportar dissabte passat a la Sagrada Família com un autèntic funcionari de l'Estat: parlant majoritàriament en castellà i menyspreant les institucions catalanes, els seus representants i els cossos de seguretat catalans. Però l'arquebisbe de Barcelona s’hauria de preocupar si és conscient que qui va ser arquebisbe de l’arxidiòcesi de Madrid i actual arquebisbe emèrit, Rouco Varela, podria haver subscrit i pronunciat les mateixes paraules que ell. Barcelona no és Logronyo, on sembla que encara hi sigui mentalment Omella.
Comentaris
Omella té raó
Puigdemont i Ada Colau son “autoritats autonòmiques i locals”. I res més. Quin problema tens (tu i només tu) Nerea Rodríguez. Per cert, Barcelona està a anys llum de retard de Logronyo en tapes, vins, restaurants i qualitat dels productes oferts.
Pepin
@ Omella té raó El problema el tens tu. No has entès res, com el teu Bisbe Omella. I a més, com que ignores que Omella va ser bisbe de Logroño, ara fas una barreja que no ve al cas (tapes, vins i restaurants?????), això és l'únic que se t'acut per defensar el teu bisbe??. Quina pobresa d'arguments.
jordi tor
Ja n'hi ha prou de donar protagonisme a l'església catòlica tant si parla català com xinès (en castellà ja es mes fotut) . Ni capellans, ni imams . Fóra "santurrons" que es creuen posseïdors de veritats absolutes, revelades per qualsevol dels deus que habiten en un cel superpoblat. Laïcitat republicana ja!!
jané
Els estats imperials castellà (España), i francès (França), i el seu estat titella del Vaticà sempre posen bisbes o cardenals no catalans als països catalans amb l´intenció colonial de destruir la nació catalana,el seu idioma,la seva cultura,la seva personalitat,un genocidi en tota regla
Joan
El comentari anterior, propi d'un català acomplexat i ple d'autoodi, aprenent de sadomasoquista.
Maria
Al Omella ja l'enviarem a Logronyo aviat.
L'Omella i la mamella...
L'Omella, o és un idiota o és un bandarra, i potser les dues coses juntes. I la Nerea no fa rès més que expressar el que sentim els catòlics i els catalans. El que no és cert és que "hi ha més sensibilitat per la realitat catalana al Vaticà". El Vatica està dominat per els bords de l'Opus Dei (tots parlant en castellà, és clar). No oblidem que a l'Omella el va nomenar el Papa Francisco. I després, l'Esglèsia es queixa de que "perd parroquia"...
Omella NO te rao
Per Omella te rao,...que sabras tu de las tapas, vinos y restaurantes, etc.. de Logroño si a lo mejor solo conoces la calle Laurel, y .......como mucho la calle San Juan !. Conoces tambien poco Barcelona ...y Catalunya. Porque veo que no valoras ni las tapas, ni los vinos de aqui (por cierto muy bien valorados en el extranjero tanto como los de Rioja) ni los restaurantes ni la calidad de los productos de aqui.
Omella NO te rao 2
Tambien quiero decirte que los problemas no los tiene solo la Nerea, yo soy de Logroño y pienso lo mismo. El integrarse en la tierra donde uno vive siempre es buena señal y denota inteligencia. No me quiero extender mas. Visca Catalunya Lliure !!! .
Narcís ( amb aquest personal .. amb sos mitjans .. cada vegada tinc més clar qui provocà el cop d'estat o guerra amb morts incomptables registrats i no registrats àdhuc encara no recuperats ni identificats a la banda insurreccionada . . . qui tingui orelles que hi sentí/ sense comentaris!)
No sigueu malpensats . . s'equivocà en el subjecte, ço és, no n'és pas la divisió, n'és país veí botxí ( probes a dojo! )! PD: recordo encara com aquell ' maoísta ' Montilla informà de la ' desafecció que provocava tot el que ens feien i llançaven ' i .. com aquests ejpanyols ( fonètica Bono)/ espanyolers/ espanyolíssims se'n fumien àdhuc sentint-s'hi realitzats!
Fat Boy
Els esta ben empleat per anar a l'actuacio d'un bruixot vingut de l'Africa.
jonhy
Home, però que n'esperàveu d'un bisbe franquista ? Que parlés català ? No sé de que us estranyeu que subjectes com aquest, aquell militar que vol treure els mossos i tornar a posar la guardia civil, l'alcalde d'alcorcon, un capellà de no per allà baix, els sindicats de la guardia civil i policia espanyola, els de 13TV, ..... Són tots la mateixa carcúndia podrida i franquista de sempre que segueix manant la política espanyola.
Carles Viñals Casado
Omella és un de tants "comissaris polítics" de la CEE, enviat de "missioner" pel Vaticà, (al que alegrement exculpeu), a evangelitzar catalans en castellà, com abans n'enviaven a evangelitzar indis. I els catòlics catalans farieu santament proposant els vostres propis candidats, rebutjant els qui us volguéssin imposar, en lloc de ploriquejar després, com si tot plegat us vingués de nou. Desperteu d'una santa vegada, abans, si pot ser, de la segona vinguda de Crist.
Carles Viñals Casado
I als qui amb ingenuïtat pueril exculpeu el Vaticà, que Santa Llúcia us conservi la vista. Com creieu que ha sobreviscut des de Constantí sinó posant-s'hi sempre del costat del poderós ? O és que ja no recordeu les cordials relacions que mantingué amb els règims de Mussolini, Hitler i Franco? I no, no és un ateu qui us escriu, sinó un que s'ha prés la molestia de llegir, després d'haver passat dotze anys de la seva infància i primera joventut entre els "missioners" del nacional-catolicisme.
JRRiudoms
Si no volen sentir les veritats [Té tota la raó el comentari "Omella té raó"] , que no facin acte de pressència i submissió davant el clergat. O que no s'han enterat encara que aquest és un Estat aconfessional? Atentament
Sara
Totalmente de acuerdo con Nerea, y al que le gusta tanto Logroño, carretera y manta, que vaya tirando, no lo necesitamos, ya que es de mal nacidos no ser agradecidos.
ovella esgarriada
El bisbe fa un discurs per els espanyols,i com per ell jo soc espanyol.ja li esta be,per ell el que tinc de canviar soc jo.senyor bisbe esperim asentat.
En
El fatxa homòfob riudoms es un creti.
Dámaso
Clarividente Omella. Solo la inquina de los separatistas nubla la brillante aportacion del arzobispo en momentos tan complejos. Omella puso los puntos sobre les ies
@En
Vostè tampoc s'ha enterat que l'Estat espanyol és aconfessional [en teòria, clar]? No cal ser maricón ni cretí per saber això, tap de suro! I fatxa tampoc...
joan
Dámaso, tú a tu queridi Espanyol y a tus misas. Te conozco bien, a ti y a ru hermano Miguel. No vengas con lirongas que ya sé de que pie cojeas!
@En
Arriba España!
sixtus
Pobre arquebisbe. Encara no ha captat el pensament únic que impera en els mitjans de la nostra societat catalana!

envia el comentari