La guerra santa d'Estat Hispànic

"Els mitjans de comunicació de Madrid -o almenys les capçaleres més importants- han donat una imatge lamentable de manipulació i obstinació contra l'independentisme"

No és normal. No són normals. Aquest divendres els mitjans de comunicació de Madrid -o almenys les capçaleres més importants- han donat una imatge lamentable de manipulació i obstinació contra l'independentisme, fins el punt que s'han inventat una connexió entre el procés sobiranista català i els atacs terroristes contra Barcelona i Cambrils. Els arguments són propis d'un estat mental alterat pel fanatisme, arribant a l'extrem que El País -en aquest context!- s'atreveix a justificar les traves que posa l'Estat a la coordinació internacional dels Mossos per una suposada manca de fiabilitat constitucional de la policia catalana.

 

El segon argument és propi de pertorbats. El Mundo editorialitza afirmant, sense més ni més, que les autoritats catalanes han aplicat "una política d'acollida en què han primat de vegades els interessos electoralistes, vinculats a l'independentisme, sobre la seguretat nacional". L'escenari deu semblar versemblant a Madrid perquè José María Carrascal, a l'ABC, el repeteix: "Catalunya és el territori espanyol on hi ha més musulmans i on menys controlats estan els jihadistes, perquè aquelles autoritats tenen altres prioritats. Fins i tot van intentar atreure'ls a la seva causa independentista, fins adonar-se que l'únic que atrau a aquests lluitadors és la guerra santa". Ho publiquen i es queden tan amples.

 

És delirant, però no és graciós. Perquè són aquests els mitjans que conformen l'opinió pública espanyola i això ho complica tot. La seva interpretació del que passa a Catalunya, sigui el que sigui, està subordinada a prejudicis que no tenen res de periodístics. Estan en guerra i ja ni ho dissimulen.
Comentaris
John Smith
Sí. Però el seu cap (Rajoy) tenia avui cara d'ànima en pena, de derrotat, a Barcelona. Després de reaccionar amb la seva coneguda celeritat, ve a Barcelona i es tanca en un palau barroc, trist i fosc, envoltat de fantasmes, de gent que no ha pintat res en la gestió del atemptat. Ho veuen tan perdut que els fa mandra venir aquí, parlar aquí, solucionar el problema del Prat, etc.
JoanRD
Jo ho ignoraria sino fos perque ens perjudica i mostra una realitat falsa
Fat Boy
Els nazis, per desgracia, no eren uns pertorbats sino uns fills de puta. I aquests igual.
Joan
Son miserables hasta en estos momentos tan tristes para Catalunya.... Si alguno es responsable de lo ocurrido en nuestro país a nivel de Seguridad, es el Estado Español, que no ha facilitado nunca a los mossos de escuadra la información sobre el terrorismo que proviene de la UE o la Interpol, gracias a que tenemos un excelente cuerpo de seguridad (Mossos), la desgracia no ha sido peor.
Narcís ( parlen així perquè ells ' sí ' pensarien esvair-nos com catalans, com nació catalana, però gràcies a la dignitat d’aquests arribats ‘ anaren per llana i tornaren tossos ‘!) ( el que no entenc és perquè enganyen/ menteixen tant sos espanyols .. què hi guanyen .. més odi?)
Tant que s'hi agafen a sa constitució i llur art. 149, 1. 2ª com competència exclusiva de l'estat: " nacionalidad, inmigración, emigración, extranjería y derecho de asilo " .. llavors què diuen aquests mentiders, tergiversadors i manipuladors catalanòfobs? PD: tenint en compte la maldat d'aquests politicastres, d'aquests ' diaris ', d'aquest estat contra Catalunya .. fos a l'inrevés: omplint- nos amb ses " relacions bilaterals i sos fons de cooperació i visites regies " d'agraïts estrangers?
terrassenc
Si es van estar 2 anys dient que l'11M era ETA, és d'esperar que mirin d'utilitzar la barbàrie terrorista contra la independència de Catalunya, no tenen escrúpols. Però és el poble català el que té la clau, i ja ho ha dit avui ell solet ben alt i ben clar: #notincpor . Ja ho va dir en Gandhi, t'ignoren, se te'n foten, lluiten, i ja ets lliure.
fotli
es la pela, saben molt be que sense la mamella, economica i cultural, catalana no son res, façana farcida de suberbia, res mes.
Jordi Comasobirana
Ells tenen muntada la seva particular croada contra el que ells anomenen "secessionisme/separatisme". I mentre tothom crida a l'uníson "No tenim por" surt un dels seus a donar la nota amb el clam extemporani de "España unida" o coses per l'estil, com si a les víctimes de les diferents nacionalitats els importés un cogombre la unidaz de la seva dogmàtica Espanya casposa obcecada en les seves pròpies dèries.
PPCC
Cap novetat, Sempre han anat contra Catalunya i ara mes que mai. 20% de PIB cou molt i quan s'afegeixin valencians i Illencs, els haura de rescatar Gibraltar, Porca miseria, deuen pensar.
Per Jonh Smith
Cara d'anima en pena o de culpa? Tot aixo que mai passaba , ens passa tot junt, just ara ...un mes de moltes casualitats.
fart
Repugnant article del malalt Arcadi Espada a El Mundo: "sangre para los coquetos"
colaboracionista
Solo se engañan ellos, en cataluña ya no engañan a nadie.Apadéu y que se queden con sus manipulaciones, tic,tac,tic,tac....
RHC
Les editorials del País i del Mundo son d'un cinisme absolut. No més cal repasar-se el mapa d'Integristes que s'ha detingut a Catalunya, 67 abans dels fets actuals, i a a Madrid, 26. Ja no saben com justificar la seva bilis. No els podem replicar. Ells tenen tots els mitjans per difondre falsetats. Nosaltres sols tenim els fets. Per desgracia, però em actuat com un Estat responsable amb la seva ciutadanía. Ells s'han adonat, i per això ens omplen de falsetats. El Rajoy pagaba amb el seu rictus.
ona
Benvolgut sr. Cot, avui he parlat amb una amiga madrilenya amb qui feia temps que no parlava. M'ha trucat per saber que estic bé (sap que estic de vacances i per tant no transito aquella part de la ciutat). La conversa ha derivat en el "procés": és inevitable. I no hi ha res a fer, està tan podrit el seu criteri, i el seu sentiment tan malalt, que es inútil pretendre diàleg, no els interessa, no volen conèixer, ni saber. Senzillament, Catalunya és d'Espanya. No en tenim cap dret.
ona
Si Catalunya ha de deixar de ser d'Espanya, si poden, la faran volar pels aires. La maté porque era mía.
300 anys
300 anys en guerra contra els catalans, o 400, 500 o 600 ... ho havien dissimulat ?????
He
He llegit l'article d'Espada, fart. És un vòmit ple d'odi i mentides, aquest home és repugnant. Quan el sento parlar em passa com em passava amb en Caja: tinc la sensació que no està bé del cap. Potser això explicaria tanta estupidesa.
bota
Los de "ElPais" ho fan en el mon de los Franco Rabell, Coscubiela, Ubazart, Doménech, Galdón, Boada, Colau, Iceta.....que son abituals en aquest pamfles fasista.
Machado
Es podrà intentar dir que és de nit quan el Sol brilla al mig del cel però continuarà sent de dia. La fundació Nous Catalans amb l'Àngel Colom al capdavant tenia uns objectius molt clars dels quals no se n'amagava: convéncer els inmigrants, sobre tot musulmans, de que amb la independència el govern (el govern!) Els podria garantir més oportunitats laborals, que l'aturbaixaria... qualsevol que hagués anat a una de lea "xerrades" del Sr. Colol ho sap.
ferran
Els diaris espanyols han tergiversat i vomitat merda incloent-hi el periodisme quintacolumnista de casa nostra «periodicuchos» i «vanguardias espanyolas»...A partir de que les tres potes del complex mafiós: TotxoFinancer/TràfecD’l·legals/TurismePerSaturació s’han fet amos i senyors del poder econòmic a Barcelona i Catalunya, érem un objectiu massa llaminer per aquests criminals.
Pepo
Opinió publicada = Opinió pública. Home, jo crec que aquesta igualtat podia ser admesa a finals del segle XIX, fins i tot a principis del XX, però a inicis del XXI, s´em fa molt difícil d´entendre que amb els entorns que manté cada persona com el familiar, el laboral i el virtual, qualsevol es deixi portar cap a una banda o altra sense demanar-se el perquè, només per seguir de dalt baix unes consignes que li dona un sol mitjà de comunicació, quan n´està envoltat de desenes d´altres. Difícil.
Filiprim
Ja és hora de dir les coses tal com són: ESPANYA ESTÀ EN GUERRA CONTRA CATALUNYA.
Loop
no m´ha agradat gens la cara de la Soraya.Alguna cosa no li lliga.
Machado
És bastant obvi que qui paga mana. Altrament no es censurarien comentaris que expliquen les veritats, com el meu de fa unes hores parlant de Nous Catalans i el Sr. Colom. Suposo que aquests tampoc serà publicat.
Ramonet de Salou
El que els fot és molts immigrants africants s'hagin integrat millor que molt dels que van arribar aqui durant el franquisme i fins i tot parlin català. Ells s'estimen més els sudamericans que "tornen" a la "madre patria" a qui tenen per ben poca cosa ("sudacas"). Poden explicar perquè facturen cap a Barcelona suposats "il·legals" sense mitjans de subsistència?.
litus
Margallo va dir que un atemptat es supera pero que la independència no es reversible, per aixo no els importa el mes mínim el dolor causat per l'atemptat i segueixen atacant la cohesio social per intentar aturar l'independentisme
Ciutadà del mon
No sou gent de pau i us falta autocrítica, ja fa temps que sento arguments feixistes i poc reflexius també a la meva terra. Crec que falta tenir una mirada més objectiva per casa nostra, i ens sobren els jocs perversos de paraules com estat hispanic etc. L'independentisme és una opció en sí mateixa, no cal faltar, això només mostra feblesa.
Alwix
El contingut està molt bé però el títol em sembla desafortunat, l'hauría compartit si hagués estat més moderat (el títol i prou).
Vlad
Igual que una part de la premsa catalana com aquesta capçalera i com tots els articles del seu director
Jomateix
Tens raó Cot, són uns miserables de merda i de mala sang que destil·len odi en els seus editorials i articles, però no els servirà de res, i més endavant se'ls girarà en contra. A l'atemptat del 11-M ho van intentar i els hi va sortir el tret per la culata, i en aquell moment internet i les xarxes socials estaven molt menys esteses. Deixem-los fer, que ells mateixos se caven lo clot.
Ni tinc por, ni m'importen les seves mentides
Catalans, ja sé que emprenya, però, a aquestes alçades, de veritat us importa el que diguin els espanyols?
Ells
retratats.

envia el comentari