Barcelona continuarà sent Barcelona

"El Govern català està demostrant que sap conduir una crisi, fins i tot de les dimensions dels atemptats de les Rambles. I els Mossos han encapçalat la resposta policial amb eficàcia, tot i el dramatisme de la situació"

Només es pot demanar unitat. I seny. La societat catalana quedarà traumatitzada durant molt de temps per un atac tan indiscriminat com ho han estat tots els precedents, això és inevitable, però aquesta massacre no pot generar l'efecte secundari que busca, que és fracturar una ciutadania que té molts origens i identitats múltiples. Prop de mig milió de ciutadans d'aquest país són musulmans i no poden ser víctimes dobles, del terrorisme i de la desconfiança. Unitat, doncs.

 

I seny, també. El Govern català està demostrant que sap conduir una crisi, fins i tot de les dimensions dels atemptats de les Rambles. I els Mossos han encapçalat la resposta policial amb eficàcia, tot i el dramatisme de la situació. Fins i tot l'Estat ha tancat files, per una vegada. És de desitjar que aquest clima de col·laboració -tan fràgil- es mantingui en el temps, perquè l'opinió pública de Catalunya, d'Espanya i del Món -siguin d'on siguin les víctimes- no entendria el contrari. En aquest sentit, que la Moncloa convoqui el pacte antijihadista espanyol (on no hi ha ni ERC, ni el PDeCAT) no és una bona idea. De moment, però, la confiança entre governs es manté.

 

Barcelona ha estat atacada, justament, per les seves virtuts. Per oberta, per cosmopolita, per diversa, per pacífica... És així la capital d'un país que és així. Som i serem, com sempre.
Comentaris
Jordi Català Sobirà
Consternat pel succés. La meva solidaritat amb les víctimes (ja ho tenia previst i mai no trobava el moment, però demà sens falta aniré a donar sang).
Que la barbarie
vingui d'on vingui no es faci defallir, sino que tots, tots del color i condició que siguem, tirem junts, endavant aquest pais que serà la nostra única salvació.
Fat Boy
Ja ho van dir que farien servir tots els mitjans per evitar el referendum. Aqui ho teniu.
Jordi
Solidaritat i Unitat en aquests moments! Fat boy: No barregem les coses!
Jaume
cal demanar informaciò de si es precís o nó anar en masa tots de cop a donar Sang... dosifiquemnos
Narcís ( qui tingui orelles que hi senti!!)
És normal que els partits majoritaris representatius de Catalunya no hi siguin al ' pacte antijihadista '? quin perquè/ raó/ base/ fonament àdhuc excusa pot ensenyar espanya? i nostres Mossos no tenir tota la informació policial que cal via la policia espanyola .. la interpol .. àdhuc d'agències o despatxos quins siguin? PD: quelcom no quadra .. davant massacres així o de mena inferior delictiva quina sigui .. un cos públic de seguretat no pot tenir cap manca de desconeixement!
Si us plau !!!
Heu llegit el País i el Mundo? s'han tornat bojos, relacionen l'atemptat amb el sobiranisme, que si la Generalitat promovia determinada immigració (les competències les té en exclusiva l'Estat), que si centrats en el 1-O, la Generalitat estava a la lluna (va tindre que ser el conseller Jané qui convoqués la Junta de seguretat, perquè al govern espanyol no li donava la gana). Déu, no mereixem això l'endemà de l'atemptat.
Fat Boy
Pel Jordi: "Margallo augura que a mitjan agost "passaran coses" a Catalunya L'exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, assegura que l'Estat "no pot tolerar cap acte de desobediència"." A veure si baixem de la Lluna. Ho sabien i no van dir res.
hem d'estar a l'aguait
les clavegueres de estat espanyol no descansen mai...podem pensar de tot d'ells, ja que després que tot el que han dit i ens han amenaçat , no podem descartar res....evidentment, també ho intentaràn fer servir, aquest atemptat, per anar contra el Procés ..... ni un pas enrere catalans...ara més que mai necessitem un ESTAT PROPI.
Jonàs
L´atac nipó a Pearl Harbour va esser induït.L´atac de Sadam Hussein a Kuwait va esser induït.L´1 d´octubre és a la cantonada.............

envia el comentari