El desconcert espanyol

"L'actual desconcert del govern de Rajoy es transformarà en el moment oportú en despotisme i autoritarisme"

Sensació de desconcert al govern espanyol. De les accions i declaracions de membres de l’executiu de Mariano Rajoy i de dirigents del PP se’n desprèn una absoluta manca de rumb -encara més, sí- en relació a Catalunya i al referèndum de l’1 d’octubre. A un mes perquè els catalans votin, encara no se sap quina és l'estratègia de Rajoy i els seus per evitar que l'1-O hi hagi urnes -més enllà de recórrer totes i cadascuna de les lleis sobiranistes que aprovi el Parlament o fins i tot les declaracions d'intencions que faci el Govern-. Una actuació desproporcionada no seria ben vista ni dins ni fora de l'Estat, però la inacció del 9-N tampoc és ara una opció possible, especialment si els populars no volen tornar a fer el ridícul assegurant que no hi haurà urnes i que al final hi siguin.

 

Mentre Xavier García Albiol s’ha obert en diverses ocasions -sense anar més lluny aquest mateix dimecres- a la possibilitat d’aplicar l’article 155 de la Constitució -"L’aplicació és vàlida i l’aplaudirem”, deia-; fa quinze dies el portaveu dels populars al Congrés, Rafael Hernando, en descartava l’aplicació -"Està descartat en aquest moment, no es troba damunt la taula", tot i que sí reconeixia que es tracta d'un precepte inclòs en la Carta Magna-. Contradiccions que posen de manifest el desconcert d'un Estat suposadament democràtic que es troba davant d'un repte vertaderament democràtic sense precedents des del 1975

 

En aquest context, no és d'estranyar que a dia d'avui no se sàpiga quina és, concretament, l'estratègia del govern espanyol. Resulta difícil mantenir un posicionament clar, creïble, defensable i que no tingui 'tics' de polítiques del passat davant d’un poble que simplement reclama votar i decidir pacífica i democràticament el seu futur. Però de ben segur que aquest actual desconcert de l'executiu de Rajoy es transformarà en el moment oportú en despotisme i autoritarisme. Que de res els servirà, i menys amb un país que en els darrers dies s'ha comportat com un Estat. Perquè es tracta de fer Política. Com deia Joan Fuster, "la política, o la fas o te la fan", i com no s'afanyi l'Estat en asseure’s, parlar i fer alguna proposta, a Catalunya ja estarà tot fet.
Comentaris
Narcís ( sempre parlen d" unitat ' quan volen dir ' unitarisme '/ simplicitat basat en país veí fent i desfent al seu capritx contra qualsevulla cosa catalana que no sigui suïcidar-nos nacionalment i esfonsar-nos econòmicament!)
De quan ençà aquest estat ha sabut fer política? A tot estirar, literatura beneita del cabàs i fora de lloc! I què dir-ne de fatxenderia àdhuc de macarró i intenció de fer mal ( vegi's mateix exèrcit/ funcionaris militars sent a habitació al costat d'on representants disposaven de la futura constitució!)! PD: hem de sortir com un llamp d'aquest país veí botxí .. que només entén per " unitat " ser dessota, trepitjats per ell que no ser lliures, catalanament lliures!
Pere
A 32 dies de l'1-O: tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac, tic, tac...
No tenim por / No tenen vergonya
L'estat Espanyol sols sap funcionar a cops de corneta i ara es troba que no te la corneta. Estem en democràcia i no estan gens entrenats per les obligacions que això comporta. Manipuladors experts, tenen un problema: es pot enganyar a molta gent durant molt de temps però no espot enganyar a tothom per sempre.
octubre
Si tant els incomoda el Ref. de l' 1 -10, el covoquem pel 7-10. Hi som a temps i els tindrem entretinguts queixant-se de la data. perquè
multiplicar
I si obstrueixen el Ref es pensen que apagaran la lluita indepe? Al contrari
Aplaudirem la suspensió de l'autonomia!!
Trobo surrealista que un diputat del Parlament pugui fer declaracions com l'Albiol i continuar sent diputat. No tenim vergonya? No ens sabem defensar? No ho entenc
Molt de compte amb minusvalorar l'adversari. Tot i que facin veure que no saben que passa, a la Moncloa arriben informacions del CNI de gran exactitud, i quan en Rajoy sigui incapaç de moure fitxa, delegarà en algun subordinat que si sabrà que fer. Cal estar preparats per a tot, des de la detenció als seus domicilis d'en Puigdemont i en Junqueres, a la declaració d'estat d'excepció. El nacionalisme espanyol ha demostrat abastament que se li en fot la imatge que doni al món.
El darrer moviment...
Si realment les coses surten bé per a l'independentisme, que ja veurem, la darrera carta del nacionalisme espanyol serà oferir una moció de censura a Rajoy per part de PSOE i Podemos, i prometre un referèndum acordat el 2018, un referèndum que òbviament no es farà mai.
Ciutadana farta
Toralment d,acord amb "aplaudirem....." , un sr . no pot ser diputat d,un parlament d,una auronomia que vol que sigui dissolta, quina mena d,acudit es aixo? si vol que es dissolgui l,autonomia, que hi fa el sr garcia de diputat d,aquesta autonomia? una presa de pel , ell no hi creu , sembla, aixo nomes passa aqui , diputats al nostre parlament que no creuen en catalunya , no miren pels ciutadans d,aqui , sino no tolerarien l,espoli que patim ni la manca d,inversions, ni , ni ,ni ........,
Kalikatres
Volen però no poden. Si d'ells depengués, la famosa frase atribuïda al general Espartero, segons la qual per tal de què Espanya vagi bé cal bombardejar Barcelona cada 50 anys, seria "de obligado cumplimiento"; però no poden i això els posa dels nervis. En el seu vocabulari les paraules negociar, pactar o acordar no existeixen, com tampoc existeix complir els pactes i els acords. Son més donats a "l'ordeno y mando" i al "se hace así porqué lo digo yo".
Ja estem en el 2/10
El tema que estan organitzan és com abortar el neixement de la republica amb tot l'exercit de cloacas i aeri. Faine, lacalle, sabadell, abertis, pedralbes, psc, c's, pp, A tots nivells. Primer amb els vots com escocia, etc Després amb la seguretat, financer, energetic, aeroportuari, port etc... No pararan fins que algú els aturi.
Manel
S'els hi veu el plumero. Aquests del PP com que no tenen cap posibilitat d'arribar al poder de la Generalitat, es plantejan posar a tots els politics catalans a la preso i imposar a l'Albiol de president per la forsa.
Joan
No cal en Garcia, ja tenen en Millo com a Governador general.
per en Manel
es desobeeix i es Proclama la Independència ..... i punt.
Sobre l'imam de Ripoll...
no acabo d'entendre com a aquest senyor li diuen imam; més aviat podríem qualificar-lo de delinqüent veient els seus antecedents (tràfic de drogues). És el mateix com un mossèn catòlic d'un barri que trafiqués amb drogues. Estrany oi? I qui són moltes vegades confidents de la policia? Doncs delinqüents! Ningú ha parlat de quins estudis tenia aquest senyor sobre l'Alcorà, etc. Els Villarejo i cia.,disposats a tot per Espanya. Darrera: la mà de l'estat espanyol. Just ara, a tocar del ref.! Ferum!
el souflé unionista es desinfla
Ni saben que fer ni faran, miraran de continuar fent la punyeta a partir del 2/10. Res mes
Adriana
El estat espanyol a boicotejat totes les infraestructures de Catalunya De que es queixan ara?

envia el comentari