La puta, la ramoneta i la Colau

"Colau fa vella política. I precisament en fa d'aquella que tan critica: la dels populars, la que diu que no fer política és una bona política"

Ja fa més de dos anys que Ada Colau és alcaldessa de Barcelona. Temps suficient com per saber quin model de ciutat vol. Però també de país. Com a alcaldessa de la capital catalana ha pres diverses decisions que han aixecat polseguera -clar exemple n’és la superilla del Poblenou-, però que són discutibles, i que fins i tot ella i el seu equip de govern poden defensar amb arguments. Però el que està fent amb Catalunya i el referèndum de l’1 d’octubre costa bastant més d’entendre. Aquest dimecres Colau deixava clar en una televisió espanyola que "no sóc, no he estat, ni sóc ara independentista ni nacionalista". Cap problema amb aquest posicionament, del tot respectable. 

 

Però més enllà del debat sobre independència Sí o No, hi ha el dret a decidir. Colau es limita a defensar un referèndum acordat -i qui, que sigui més o menys demòcrata, no ho fa?- però quan se li pregunta una miqueta més sempre surt per la tangent, i acaba carregant contra el PP. Evidentment que el govern dels populars, amb Rajoy al capdavant, és el principal culpable que no hi hagi manera de pactar un referèndum sobre la independència, però aquest és el recurs fàcil. Una evidència que, per indignant, hauria de fer que qualsevol que s'autoanomena demòcrata es comprometés encara més fermament amb el referèndum. Però mai, ni una sola vegada, hem escoltat a Colau comprometre's de debò i fins les últimes conseqüències amb la ciutadania de Catalunya, amb el fet que els catalans puguin votar sigui com sigui i decidir el seu futur polític.

 

L'alcaldessa de Barcelona es passa el dia fent vella política. Recordeu aquella manera de fer on el paper protagonista era el de ‘la puta i la ramoneta’? No va sortir bé llavors, i tampoc li sortirà bé ara a Colau. Però fins i tot té un altre ‘tic’ de vella política, precisament d'aquella que tan contundentment critica: la dels populars, aquella que diu que no fer política és una bona política. Però la capital de Catalunya -i per tant la seva alcaldessa- no pot tenir un posicionament ambigu en relació a l’1 d’octubre. No pot esperar a posicionar-se a l’últim moment amb una inacció que cada cop resulta més ingestionable. Potser no anaven tan desencaminats aquells que poc després que Colau es convertís en alcaldessa de Barcelona avisaven: “Vigileu, que ens l’han Colau!”
Comentaris
EREP
Dons que us pensau?. Ni puta ,ni ramoneta; simplement, COLAU.
Bon article, però pensa que a excepció dels de Barcelona, a la resta del territori ja ens n'hem adonat que als comuns, i en particular a la Colau s'els hi en pixa Catalunya. És molt trist que la nostra capital la manegui una dona així. En fi... què hi farem. 15.000 vots més que en Tries, gràcies a l'ajuda dels informes falsos que van utilitzar en benefici propi, i la que està liant a Barcelona. Es creu que és la reina del mambo. Perdò, del "run-run... Com era allò dels porcs i Sant Martí?
Laura
"però quan se li pregunta una miqueta més sempre surt per la tangent, i acaba carregant contra el PP" Aquest joc que els comuns porten entre mans, més que macabre és ridícul. Com es pot carregar contra el PP quan fan exàctament igual que ells, es a dir, incomplir tot el que van prometre i seure en la poltrona esperant que els problemes es resolguin solets
Georgiana
Parlant de la puta i la ramoneta. A mi m'agradaría saber quin paper faràn els partits independentistes al Congrès el día 2-O quan surti la majoría pel Sí. Si el Govern ja ho té previst que han d'abandonar els escons? Algú en sap res?
Idaho
Abans el peix al cove o la puta i la ramoneta eren representades per ciu i jordi pujol. Ara qui millor representa aquesta política, per tal de no ser inhabilitats són els comuns
jab
Noia ja ho veus, hauries de fer quelcom que puguis arribar a entendre-hi una mica
Estem en mans d'egòlatres i vividors
L'ajuntament de Barcelona està en mans de vividors, demagogs i impresentables. I els del PSC, els que han manat sempre i que s'arrapen més al poder que Franco.
Picassoques
Colau és el pitjor que es pot ser com a persona: falsa. Votar si-si en el seu moment i dir ara que ho va fer per revolucionaria i no per independista, és ser molt ruïn. Es pot parlar clar: a la Colau ara, personalment, no li interesa la independencia. És a dir, li interessa seguir depenent de l'Estat Espanyol. Així de clar. I qui vulgui que la voti. Jo ja no.
Judit
No és cert que "...mai, ni una sola vegada, hem escoltat a Colau comprometre's de debò i fins les últimes conseqüències amb la ciutadania de Catalunya," En campanya sí que ho feia. Això és el pitjor
¿O sigui que...
...el "Picassoques" la va votar? A primera vista, sembla tonto.
Pepo
A banda de no estar compromesa amb el radical i democràtic posicionament d´una majoria que reclama votar i una altra que vol la independència de Catalunya, com dic, a banda d´això, és ben clar que l´alcaldia de BCN els ve molt i molt gran. Són molt ineptes pel que fa a la gestió d´una ciutat internacional com ho és hores d´ara BCN. Tant és així, que van haver de pactar amb la màfia socialista (segons BeC) per tal de sortir-se´n doncs la paràlisi era total. No entendria que repetissin.
Pepo
Colau i BeC, van aprofitar l´impacte de la denúncia falsa contra Trias, per tal de beneficiar-s´en i en cap moment van optar per la presumpció d´innocència. Per tant són còmplices d´un estat podrit des de l´interior. Han arribat a fer frases tan cèlebres com "volem una república catalana que signifiqui un projecte revolucionari, compartint sobiranies dins la monarquia espanyola". Una bogeria absoluta, o potser creuen que els bojos som tots els altres. Jo crec que és despotisme il.lustrat.
así de claro
Colau es una alumna- sustituta digna de Duran$Llerida. Su lema; Por mi poltrona MA-TO!
bcn
Pues, alguns que no li vam creure mai i resultar que teniem RAÒ. Jo crec que el cas "nos l'han Colau" és digne d'estudiar pels psicoalalitics com a indicis de caradura descarada humana i com l'aprofiten els adversaris i no solament en la política també en general en relaciones humanas. Crec que la psicoligia de la Colau és un bon exemple.
David Eixample
La Colau des de que té poltrona,cotxe oficial i sou de 100.000 euros ha canviat molt.
bota
Jo no l'he vist l'entrevista i tampoc m'interessa gaire però si és veritat que la va fer a A3 aleshores los PP continuen utilitzant la Colau en aquesta famosa operació ; “Vigileu, que ens l’han Colau!” pq tothom ho sap que A3 és la tele de la dreta franquista pepera.
bota
Mira com són de rapits per defensar a todo el mundo de la injusticia i de la represalia...exepte els catalans.
Claud
Ara esta a dins i, tant com duri l'estada, continuarà cobrant . El demés no conta per a res.
escaldats
Gràcies en els que la varen votar. Ara la situació seria molt diferent. O pot ser que ja ho van fer expressament. KA RADIO CANAL YOUTUBE.
Pepet
mentidera; va dir mil i una vegada que mai es dedicaria a la política convencional, fixeu-vos on és la senyora, i encetant la seva estrena en el càrrec col·locant parents com a primera decisió, ¿que es pot esperar de gent fraudulenta com aquesta?
Jordi (Català i Suís)
Encara una anàlisi on manca el nucli més important: quan la Colau diu que no és independentista ni nacionalista oblideu que vol dir que ÉS ESPANYOLA, FORMA PART DE LA COLÒNIA ESPANYOLA A CAT que inclou ocupants, colons, i emigrants espanyols i llurs descendents. La Colau és allò que a qualsevol país ocupat i colonitzat del món se'n diu "assimilat" o com deien els Francesos als 40 un "collabo". La Colau no vol referèndum per la mateixa raó que no el volen PP, PSOE, C'S: perquè són Espanyols.
Narcís ( se'n vol dur els vots de catalans forans com aquell PSC d'antany .. i viure de collons de mico made partits espanyolistes!)
I aquest tipus deia ' lluitar ' pels que llençaven dels habitatges .. excusa per viure-hi de la " moma " ! PD: si verament lluités per l'ésser humà .. mai per mai permetria tot el que ens fum país veí botxí amagat sota el mot feixista/ tirànic d'espanya ( simples terres castellanes contra països catalans!)!
Sindrome d'Estocolm
D'Ignorància, ressentiment i covardia els comuns en van sobrats. S'auto-anomenaven forces de progres i resulta que son més conservadors que el PPSOEC's.
Colau
Colau, ets un frau!
TOT TE UN PREU
EL FAVOR QUE LI VAREN FER LES CLAVAGUERES PER ACONSEGUIR SER ALCALDESA DE BARCELONA SE HA DE TORNAR..AQUESTA VIDA TOT TE UN PREU.
Joan Pere
Com va dir una veïna seva a 8tv en el seu moment: En el Ajuntament "Ha entrat una fada". La mare que la va parir.
TAGA
Sempre ha viscut del momio de la ong, no ha treballat mai ni estudiat, es una indecent vividora de lo que pot, aixo si sense fotre brot i co.llocan a la familia com tots ells. Inestimable ajuda del PSC , uns altres que tal.........
Ena
Ada Colau, com a bona demagoga i populista, ven el discurs que calgui segons l'auditori que tingui. Com a alcaldessa està essent nefasta, i fins i tot els seus antics companys de la PAH se li han posat en contra. Ara bé, si és alcaldessa és perquè la van votar. Doncs ja ho saben per a una altra vegada.
qvic
Jo el que veig és que des que governa aquesta dona, han seguit els desnonaments, ha esclatat la turismofòbia, s’han disparat els preus de lloguers i habitatges, ha rescatat als «mafiosos» (que deia ella) pel govern de la ciutat, ha disparat l’amiguisme i l’endollisme familiar, s’ha apujat el sou tot fent-se l’austera, ha creat conflictes on no n’hi havia...(segueix)
qvic
(continuació)...i el pitjor de tot, de fet, ha posat la capital de Catalunya, més al servei dels que volen tapar-nos la boca (que l’aplaudeixen amb les orelles) que la majoria del poble català que vol decidir el seu futur sobiranament. És ben veritat que "ens l'han Colau!"
Josep d' Horta
Ahuria de ser savi per afegir alguna cosa que la poses al lloc que li pertoca
josep
Falsa, botiflera, traidora, la teva merda repartida ens toca poca per ciutadà, però la de algun milió de Barcelonins per a tu sola acabarà ofegante
J. Tardós
Excel·lent article: Brava NEREA!
Teresa
Es diu del bisbe Omella "Omella té una mentalitat castellana", els passa el mateix a tots els polítics no independentistes de Catalunya: són fills de la immigració i han estat educats com a espanyols... Aea passem a un estadi en que saben parlar català, res més.

envia el comentari