Olé Virginia y Michigan!

"El viatge de Rajoy a Washington evidencia que l'Estat comença a actuar en funció d'unes urnes que, efectivament, estaran a disposició dels ciutadans"

Les elits madrilenyes enviaran Mariano Rajoy a Washington, a finals de setembre, per demanar suport a Donald Trump. Intenten un cop d'efecte, si pot ser amb intervenció del president espanyol a les Nacions Unides, que intimidi les institucions catalanes, que en aquell moment estaran immerses en els darrers preparatius del referèndum de l'U d'Octubre. És evident que un viatge en aquestes dates implica que l'Estat comença a actuar en funció d'unes urnes que, efectivament, estaran a disposició dels ciutadans. I qui mana? Doncs els americans. I si Mister Marshall no ve, ja hi va Pepe Isbert.

 

Madrid és conscient que la premsa internacional fa temps que equipara les raons dels governs català i espanyol, sense jerarquitzar-les. I que, en general, aquests mateixos mitjans qüestionen l'immobilisme de Rajoy i els interessos que representa, una actitud molt difícilment explicable quan es refereix a un conflicte polític d'aquesta magnitud. Poc a poc, les raons dels catalans han anat guanyant terreny, en detriment de la versió oficial, un relat confús de bojos i delinqüents totalment indigerible per a un públic adult.

 

Per això Rajoy ja no busca suport genèric a la integritat territorial, sinó que, explícitament, li ratifiquin des de l'exterior el no a tot, la negativa radical a negociar res amb els catalans. I aquesta demanda és, justament, el que fa arrufar el nas a Europa i Occident, que fa massa anys que veuen les imatges d'unes mobilitzacions, massives i permanents al llarg del temps. Per això la pròxima Diada serà la més estratègica de totes.
Comentaris
XX
El Rajoy pidolant suport a Trump. Genial... si no li dóna suport, perfecte; i si li'n dóna, ens convertirem en una icona antitrump amb la consegüent suma de suports a nivell mundial. De tota manera, dubto que el Trump sigui tan subnormal de donar suport a un desgraciat com el Rajoy. El feixisme espanyol té la dissort de que ja no som als anys trenta.
Georgiana
No, si es que encara els hi haurem d'agrair que ens internacionalitzin la nostra causa i això que som un afer intern! A veura quin favor o favors hauran de lliurar aquest cop, perqué ja en portan uns quants.
Maria
Votarem! Votarem SÍ! Votarem independència!! I farem campanya per marxar d'aquest estat maltractador. Bye bye Spain!!
Quico
Al loro els que us en foteu tant alegrement. Espanya, per desgracia, te una carta molt bona a les seves mans: les bases militars americanes a territori espanyol. Estic segur que el Mariano Rajoy li proposarà al Trump alguna millora del conveni a canvi d'unes declaracions contundents contra el proces. I el Trump no en dubtara de pactar-ho. Son tal per a qual, miserables, infames i ruïns.
No entenc de politica pero .....
... el viatge del Raxoy, a veure al president de les Americas, amb fa pensar que a Madriz o veuen malament aixo de les votacions, per el referendum. Faran toto el que puguin i mes, PERO AQUESTA VEGADA, NO ENS PODEN ENVIAR ELS AVIONS, NI ELS TANCS, per lo tant, no saben que fer, els supera que els Catalans, estem tant decidits a fotra el camp de la seva miseraple Ejpaña. No entenc de politica pero tinc clar que, VOTAREM I SEREM REPUBLICA CATANA LLIURE DE FRANQUISTES.
Narcís ( aire, que vol dir vent .. més per país veí no podem fer-hi àdhuc quant més hi hem fet, més pinxos, més macarrons, més botxins!)
N'és obvi que així no podem pas seguir : damunt de sacrificar nostra existència nacional a ca pròpia i al món .. damunt de ser negats/ anul·lats/ esborrats i anihilats .. damunt de ser usurpats, plagiats i piratejats/ espoliats .. damunt de ser blasmats, befats i difamats àdhuc injuriats i calumniats .. damunt de ser sabotejats, desprestigiats i enganyar tots llurs espanyols pel que fa a nostra realitat i pel que fa a nosaltres . . . no ens deixen anar, siguem al seu dessota!
jomateix
Això del viatge als USA es una arma de doble tall. A lo millor li passa com a l'alcalde de Batea demanant una reunió amb el President de la Generalitat. Cadascú pesa el que pesa, i si et penses que peses més del que en realitat peses, et pot sortir el tret per la culata.
ajajà
Vés que a aquest sonat del Trump no li caigui malament en Rajoy i faci el contrari del que li demana....encara li haurem de donar les gràcies.
sí, amb aquest viatge, intentarà vendràs l'ànima, però
...però, que deuen ja aquests espanyols?...com va dir el maragalló, han fet promeses i deuen favors a tort i a dret, com ho pensen pagar?...perquè ja poden dir missa els paisos estrangers per cobrar, que nosaltres ferms amb la nostra Independència....ja s'ho faràn aquest espanyols, no serà problema nostra.
Jordi Estelada
Tothom a inscriure's a la Diada. Hem d'esbotzar el rècord de participació!
Catalunya i Eslovènia
Catalunya és a Espanya-Castella, el que Eslovènia era a Sèrbia-Iugoslàvia. Si la Sra. Melania Trump li explica això al seu marit - suposant que encara no ho sàpiga - segur que no li costarà gens d'entendre.
Claro que sí, guapi
Pues sí que os creéis importantes los de erc, cup y el pdecat. Je, je
Romeva y Royo
Se ofrecen para preparar el viaje de Rajoy. Fracaso garantizado, como el de Puigdemont con Carter.

envia el comentari