Després d'Espanya, democràcia

"L'Estat no té cap més proposta que el joc brut de les clavegueres i les amenaces de la superfície, amb l'esperança que una part dels indecisos els tinguin prou por com per quedar-se a casa l'U d'Octubre"

Estratègicament, l'independentisme ha aconseguit apropiar-se de la iniciativa política, fins el punt que l'alternativa al projecte d'una República Catalana són els interrogatoris de la Guàrcia Civil. L'Estat no té cap més proposta que el joc brut de les clavegueres i les amenaces de la superfície, amb l'esperança que una part dels indecisos els tinguin prou por com per quedar-se a casa l'U d'Octubre. Res més.

 

Però aquesta exhibició pistolera té un recorregut molt curt. Perquè fins i tot en el cas que aconseguissin no només impedir el referèndum, sinó liquidar políticament tot el grup dirigent del moviment sobiranista, el fet és que la majoria electoral continuaria en mans de l'independentisme, el lideri qui el lideri. A Madrid fa temps que no publiquen cap enquesta electoral sobre Catalunya perquè ni la cuina més escandalosa no és capaç d'imaginar una victòria dels partits unionistes, estabilitzats des de fa temps per sota de la barrera del quaranta per cent.

 

Per a l'Estat, el problema real de Catalunya són els catalans, no pas un dirigent o un altre. I això no ho arregla la Guàrdia Civil, com no ho van aconseguir Felip Vè o el general Franco. Després d'Espanya, democràcia.
Comentaris
Jordi (Català i Suís)
Per als Espanyols (vós dieu "Estat") el problema real són els Catalans. I per als Catalans qui és el problema real ? La resposta és "sans appel": són els Espanyols !
Gracias botiflers
El estado español nunca ha tenido problemas con los catalanes en general. Los botiflers de todas las épocas, especialmente a partir de 1714 siempre han sacado las castañas del fuego a su país, España. Ejemplo: El catalán Francesc d'Ametller (con decisiva influencia en el Decreto de Nueva Planta) en 1716 pidió suprimir el Consell de Cent, la Generalitat y el Braç Militar al considerarlas asambleas intratables. Y lo consiguió.
Hamm
"Los botiflers de todas las épocas, especialmente a partir de 1714 siempre han sacado las castañas del fuego a su país". Ara, no hi ha cap interès en allò, ara hi ha interès en el present. Cap català no és responsable de les accions dels seus avis. Lluitem pel futur dels nostres fills. I tot el que han fet els botiflers, quin és el seu pes ara mateix al Parlament Català?. Cero.
cARLUS
En el supòsit que se'n sortisin en impedir el referèndum l'únic que aconseguirien seria fer que totes les votacions posteriors esdevinguessin PLEBISCITÀRIES.
Ciutadana farta
Si no hi ha referendum , que ni haura, dui inmediata , si toquen els nostres governamts , dui inmediata, si ens suspenen ,dui inmediata , tenim majoria al parlament legal i democraticament elegit pel poble catala, poden fer la dui quan vulguin , per aixo els varem escollir , per l,independencia,españa , estat fallit, adeu per sempre
Narcís ( .. així mateix aquesta sultanita diu no ser ' nacionalista ' i llança primer interessar-li Andalusia que no pas el PSOE així espanya! àdhuc llançaven ser pro la ' democràcia representativa ' i .. ara amb l'absoluta d'en Pedro diuen que no pas, que en proporció!)
Allò que n'és increíble és que els ejpanyols ( fonètica Bono)/ espanyolers/ espanyolíssims, tot plegat, ' castellans broixos ', no vagin contra el PP pel que féu així provocà, contra el PSOE per les bestieses que ens llancen així també provocar ! PD: mateixa ' sultanita ' dient no ser nacionalista i .. posen ' realitat nacional ' al seu estatut ( a banda que com ' espanyol ' entenen sa llengua i cultura àdhuc son flamenco, soleares i olé .. doncs perquè més!)! ..
Votar el 1-O, un acto de empoderamiento popular
El referéndum catalán, además del ejercicio del derecho de autodeterminación que reclama la aplastante mayoría del pueblo catalán, será la mayor moción de censura y la mayor puesta en cuestión que se le hará al gobierno de Rajoy y al pseudodemocrático régimen del 78 (con todos sus reaccionarios corifeos del PP-PSOE/PSC-C's y de la "izquierda" mansa del sistema: los colaboracionistas de ICV e IU en los "comuns" y en Podemos Madrid).
Marcos
Senyor Cot, agraeixo la seva feina, continuem, ara anem per bingo democratic
Resultat 1-O
El meu calcul: uns 2 milions d persones votaran el 1 d'octubre, es a dir, molt per sota del 50% del cens. Guanyarà el SI per un 80-20. Amplia victoria? Doncs sí, pero internacionalment cap pais reconeixerà aquets resultats. Tots els esforços a convencer els del NO per q vagin a votar. No hi ha res a fer
Oooooooh! No hi ha res a fer?!
No ho vols n'hi intentar? Mentalitat d'esclau. Sindrom d'Estocolm.
@ Resultat 1-0
Calculs fets: Al referèndum sobre la CONSTITUCIÓ EUROPEA hi van haver 1.384.794 de SÍ ( un 26% ) i la participació va ser d'un 40% és a dir molt per sota del 50% i cap país va badar boca. A tothom li va semblar perfecte. El boicot NO us servirà de res. La cosa està guanyada.

envia el comentari