Allò que l’alcalde de Batea no diu

"L’operació Paladella no és més que una fal·làcia. On és, d’altra banda, el clam popular dels bateans per deixar de ser catalans?"

A hores d’ara, fins i tot els nadons saben que l’anunci de l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, de fer un referèndum local per annexionar aquest poble a l’Aragó, no és res més que una de les moltes maniobres que porta a terme el PSC-PSOE per intentar desestabilitzar el procés català. En aquest sentit, tots els seus esforços, coordinats amb PP i Ciudadanos, es concentren a ‘fabricar’ una imatge de ‘fractura social’ a Catalunya que vindria a transmetre aquest missatge subliminar: “Hi ha pobles que, horroritzats davant la idea d’una Catalunya independent, volen deixar de pertànyer-hi”. No importa que en realitat tot plegat es redueixi a una mera controvèrsia entre dues administracions, sense cap relació amb el Procés, perquè del que es tracta és de fer soroll a cops de titular.

 

I el titular, en aquest cas, l’oferia el diari espanyol El Mundo, el mateix diari que, com a corretja de transmissió del ministeri d’Interior d’aquell país, es dedica a publicar calúmnies i proves falses contra polítics catalans amb la intenció d’alterar el resultat de les eleccions a casa nostra. Ves quina casualitat, que fos també El Mundo el primer a publicar els plans de Joaquim Paladella sobre l’annexió de Batea a l’Aragó. Aquest n’era el titular literal: “Batea, el pueblo catalán que quiere hacerse aragonés”. I a sota, com és marca de la casa, un destacat amb aquesta mentida: “El dret de decidir que esgrimeix la Generalitat en la seva espiral secessionista corre el risc de propagar-se en llur territori”. Ai, els deliris elevats a la categoria de fets...

 

Passa, però, que El Mundo coneix molt bé la ideologia espanyolista de l’alcalde de Batea i, per tal de poder dir el que ell no pot dir, elabora una notícia més en consonància amb l’operació que s’hi amaga al darrere que no pas amb el fet en si mateix, que és irrellevant. I és que l’operació Paladella consisteix a utilitzar les divergències administratives locals amb la Generalitat com a tapadora del veritable mòbil. Un mòbil que tindria una arrel emocional –segons expliquen ciutadans bateans, l’odi del senyor Paladella al govern català és antic, ferotge i visceral– i una arrel ideològica que portaria l’esmentat alcalde a adoptar una posició de talp del nacionalisme espanyol a fi de boicotejar, en la mesura que li sigui possible, el dret d’autodeterminació de Catalunya. De fet, la sola elecció del diari El Mundo com a receptor inicial de l’operació Paladella ja és prou eloqüent.

 

Però hi ha moltes altres coses que el senyor Paladella no diu. Repeteix tota l’estona, això sí, que els greuges a Batea daten del 1991, any de la seva arribada com a alcalde, i tenen més d’un quart de segle d’història, però no diu per quina raó, si tal cosa és certa, no havia plantejat mai fins ara l’annexió del poble a l’Aragó? ¿Potser perquè sense el Procés no n’hi havia necessitat? Resulta curiós, igualment, que reconegui haver dit el que ha dit sense haver enraonat abans amb la Comunidad Autónoma de Aragón per veure’n els meravellosos guanys que li ofereix a canvi d’abandonar Catalunya. No és aquesta, una prova fefaent que l’operació Paladella no és més que una fal·làcia? On és, d’altra banda, el clam popular dels bateans per deixar de ser catalans? On és la xifra de vilatans que subscriuen l’operació Paladella? No hauria estat més lògic que, havent disposat de vint-i-sis anys de temps per fer-ho, hagués tingut el valor de presentar-se primer a les eleccions amb aquest punt en el programa?

 

Tant se val. L’autèntica ideologia del senyor Paladella es fa palesa en els arguments i justificacions que exhibeix cada cop que l’entrevisten. En l’entrevista que li va fer Catalunya Ràdio el 19 de juliol passat, Paladella va repetir fins a cinc vegades que ell era “molt català”; cinc vegades en vint minuts. Minut 2:25: “Tingui en compte que nosaltres ens sentim catalans, molt catalans, i jo, concretament, sóc molt català”. Minut 3:25: “Nosaltres ens sentim molt i molt catalans”. Minut 5:10: “Això no té a veure amb sentir-nos més o menys catalans”. Minut 8:01: “Som un poble que ens sentim absolutament catalans i molt catalans”. Minut 13:35: “Vaig néixer a Catalunya, em sento català i somnio amb Catalunya”. Que n’és, de feixuc, el pes de la mala consciència, oi, senyor Paladella? Ja explica la saviesa popular que per saber de quin peu es dol una persona, n’hi ha prou d’escoltar de què es vanta. Simone de Beauvoir també s’hi va pronunciar en un dels seus llibres: “Quan un home afirma que és ‘molt comunista’ s’indica així que no és comunista; un ‘gran home honrat’ és un home que no pertany a la simple categoria dels homes honrats, etc.” Doncs bé, qui presum, fa fum, senyor Paladella.

 

Hi ha, tanmateix, un parell d’elements descriptius de la ideologia del batlle de Batea. D’una banda, ell no diu mai “el govern espanyol”, ell sempre diu: “el govern”; i ho diu perquè el govern del senyor Paladella, el govern que constitueix el centre neuràlgic de la seva vida i davant del qual sempre s’ha mostrat ben submís, és el govern espanyol. L’altre element és aquesta frase seva: “Si uns tenen el dret de decidir per un costat, altres podem tenir el dret de decidir per un altre”. Francament, sobta que algú que està en contra que aquest 1 d’octubre Catalunya pugui decidir el seu futur nacional es presenti com a abanderat del dret de decidir de Batea. No sembla gaire coherent, això. En tot cas, si el senyor Paladella vol exercir veritablement el dret de decidir de Batea, el primer que ha de fer és plantar-se davant les consignes del PSC-PSOE i donar tot el seu suport institucional al Referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Em permeto recordar-li, això no obstant, que les lleis bíbliques de l’Estat espanyol fan del tot quimèrica l’annexió que proposa. Absolutament quimèrica, per més que el diari El Mundo vulgui fer-nos creure el contrari. N’hi ha prou de llegir-se l’article 141.1 de la Constitució espanyola. Em sembla, a més, tot sigui dit de passada, que Paladella i El Mundo no han pensat gaire en els pobles de la Franja que, posats a fer, podrien voler incorporar-se a Catalunya. Suggereixo al batlle de Batea que ho comenti amb el subdelegado de Madrid, quan aquest el rebi.

 

Finalment, un petit detall que crida l’atenció de tot plegat és que el senyor Paladella, que diu sentir-se terriblement agreujat pels successius governs catalans, mai no s’hagi sentit agreujat per l’espoliació fiscal que pateix Catalunya sota dominació espanyola. Al contrari, és notòria la indiferència còmplice amb què sempre ha acceptat aquesta espoliació. Tal vegada és per això que tampoc no s’ha plantejat mai de viure en un Estat català –i ara!– o de demanar l’annexió de Batea a l’Estat francès, a la Gran Bretanya o a Andorra. Sens dubte li queda més a prop el País Valencià, però ja s’entén que no li plagui la idea: canviar Catalunya pels Països Catalans seria el mateix que fugir del foc per caure a les brases. Potser la solució serien els Països Baixos.
Comentaris
Fat Boy
Aquest el que esta preparant son les maletes i necessita un endoll a Madrid o provincias.
Sisebut
El Mundo, a Catalunya, el llegeixin 4.723 persones, unitat amunt, unitat avall. O sigui que el que digun a cal Mundo... pff! A Espanya es creuen el que es volen creure, o sigui que... pff!
Ramon
Un altre alcalde botifler, que nomes pensa en el seu càrrec i no en els seus ciutadans. Deixeble de l alcalde de Lleida.
Pastoret
Quan sento allò de el molt català, el de pura sang, el de cinc generacions pels quatre cantons, ja m'espero la clatellada. És com la cantarella del jo no sóc racista...però. Cunyadisme i poques llumeneres, gent que es creu superior als altres.
Observador
Com li cou al Víctor que algú li doni la seva pròpia medicina. El dret a decidir, només quan convé i per al que convé. Tant criticar la sagrada unitat d'Espanya i ara es posa dels nervis quan veu amenaçada la sagrada unitat catalana. I espereu a que comenci a agafar impuls el moviment de Tabàrnia. Serà molt divertit veure'l treure (encara més) escuma per la boca.
N’hi ha prou de llegir-se l’article 141.1 de la Constitució espanyola
Ningún problema para el cambio de provincia: Artículo 141.1. La provincia es una entidad local con personalidad jurídica propia, determinada por la agrupación de municipios y división territorial para el cumplimiento de las actividades del Estado. Cualquier alteración de los límites provinciales habrá de ser aprobada por las Cortes Generales mediante ley orgánica. / Se complementa perfectamente con el Artículo 10. Incorporación de otros territorios o municipios, del estatuto aragonés.
Pobre Aragó
Segur que essent d'Aragó obtindran més places a la residència d'avis, millor sanitat i una protecció de la seva catalanitat
Claüc
El greuge principal que l'impulsa a fer aquesta acció és que Batea només te 30 places concertades de residència per gent gran. Té raó de queixar-se? està Batea més discriminada que la seva comarca, que tot Catalunya? Segons Idescat Batea 1967 habitants, la seva comarca, Terra Alta, 12500 habitants, Tota la comarca te 114 places de residència. A Batea li correspondria només 18! A tot Catalunya 59000 places. A Batea li correspondria 15. En vol enganyar!
cavaller negre
Aquest del PE (avanç PSOE), no ha pensat, bé per que no té visió de futur, que amb aquesta maniobra de dir poder fer una annexió de Batea al Aragó, ha pogut despertar una caixa de trons, doncs quants pobles ara aragonesos de la Franja , voldrien annexionar-se a Catalunya ?, o algun de castellonencs també ?. Deixem en pau als ciutadans d'aquest llocs, l'historia els posaran al seu lloc...........Països Catalans.
koko
Discriminats diu... Hi ha CAP , Resideència d'avis, escola-Institut ( Olé tú ) , piscina coberta.... Au pos cap a l'aragó que segun que millores molt amb una població de 2000 habitants al Reino de Aragón Esta clar les teves intencions, EGOÏSME i mala llet Adéu Maños
Narcís ( pobra Catalunya .. tot el que ha fet per aquest primitiu, fàctic i fatxenda estat .. i així sempre ens ho han pagat o amb assassinats, afusellaments, presó i confiscació i espoli!)
Aquest tipus .. o no sent gens ni mica el català o/ i n'és un ' espanyol - enfilador ' més o/i n'és un indigne que no defensa el dret natural i/ o n'és un desagraït fora mida de ca nostra ( de baixesa/ vilesa o infantilisme malvat .. qui tingui orelles que hi senti!)! PD: de cap manera pot pot tallar un coll a Catalunya tot oferint-lo a cos aliè, a cos no català ( a més, si no som catalans a Catalunya .. on?)!
Josep
Recorda "ROMA NO PAGA A TRAIDORS"
Pepo
Doncs els bateans ja saben que n´han de fer d´aquest individu. Moció de censura per la pressió del Poble i fora.
Far Away
El tal "Observdor", com a franquista que és no entén absolutament res. Però la ignorància ja és normal en els de la seva calanya. Tant se'ns en fot el que faci o deixi de fer Batea, ho entens? Se'ns en fot. L'Observador es pensa que perquè desemmascarem un alcalde botifler i més espanyol que José Antonio, però no tant com l'Observdor, estem en contra del dret a decidir de Batea. Que votin els bateans! Que votin demà mateix. I quan l'alcalde hagi quedat en ridícul que plegui si té dignitat.
Marc
No entenc quin és el problema o on es troba la controversia. Que facin el referèndum de Batea i llestos. Si tot plegat només és una marraneria del PSC amb el referèndum quedarà clar i si no ho és, que se'n vagin, quin és el problema?
Paladella
deixa votar als batencs. Escolta a la gent.
Observador
Far Away, si l'alcalde de Batea és alcalde de Batea és perquè l'han votat. I si ell proposa un referèndum perquè el municipi s'integri a l'Aragó és probable que els que l'han votat s'hi adhereixin. Però el fons de l'assumpte és un altre: L'independentisme s'ha vist desbordat pels propis arguments quan algú els ha utilitzat en contra dels seus interessos. Algú qüestiona la sacrosanta unitat catalana, i els "intel·lectuals" del procés salten com gossos rabiosos. Han quedat ben retratats.
Queralt
Des del 1991 aquest alcalde governa?? Doncs si és el PSOE i espanyolista que em perdonin però els ciutadans de Batea tenen un problema. des de fa 25 anys. I és que voten un polític espanyolista.
Far Away
L'Observador, com a franquista que és ( i cal ser fósil per ser franquista al segle XXI) només sap dir mentides. Als independentistes ens importa un rave el fagi Batea. Un rave! Que fotin el que vulguin. El que no ens agraden són els botiflers com Paladella o com l'Observador que parlen del dret a decidir de Batea sense creure en el dret de Catalunya. La Guardia Civil us portarà les urnes.
Observador
Far Away, qui menteix ets tu: Si als independentistes els importés un rave Batea, no haurien sortit tots els estòmacs agraïts del procés treient foc pels queixals per aquest tema. I podries buscar arguments una mica més sòlids a l'hora de contraatacar: això de titllar de franquista a tothom qui no pensa com tu et retrata com un autèntic totalitari.
Narcís ( digues que cony li devem a espanya i acabem!) ( ja n'hi ha prou de venjatius-ives .. venuts/ comprats/ agraïts, sicaris i pistolers .. què cony li deus tu a espanya, per ventura, ser un ' santo inocente ' sinó un lladre amagat en la solidaritat?) ( mai més posa'm en aquesta baixesa .. conte
Observador : deixa de dir baboiades/ espanyolades .. i si un municipi n'és majoria els magrebís .. vulguin adherir-se al Marroc o Tunísia o Algèria, oi? PD: tu també amb allò de la ' Rep. Ind. de mi casa '?
Far Away
Quantes mentides que diu aquest Observador! Com estan els fatxes de rabiosos.
Suma
Far Away, no hagas caso al Observador/Jordi. Solamente es un enfermo que odia a Víctor Alexandre pero que no puede vivir sin él. Como nacionalista español que es, sufre de "dependencia" y se pasa las 24 horas del día, 7 días a la semana, 365 días al año, pendiente de la persona que más odia de este mundo. Eso ya te lo dice todo. Un enfermo.
JUDAS PRIEST
Ja m´imagino al Iceta trucant al senyor alcalde dient-li: "Escolta, m hauries de fer un favor. Sí, sí, vé directament de Madrid, són ordres de Pedro Sánchez"
Paladella no portaba a la seva campanya per alcalde que volia que Batea fos del'Aragó.
No si val arribar al poder y fer el que et doña la gana.
Sepet
Tenim el Rubio i el Rubiales. Tal para cual com diuen en l'idioma de la seva volguda España.
Josep Francesc
Gran article. Aquest senyor hauria de tenir vergonya de passejar per qualsevol indret de Catalunya. Voler anexionar-se a una regió on del català n'han dit Lapao o Lapapip i s'han quedat tant amples...
Observador
Far Away ha quedat desarmat i sense arguments. Només li queda la ràbia.
Observador
Narcís, estàs fent demagògia barata: una cosa és que un municipi deixi de pertànyer a una província i s'adhereixi a una província limítrof (cosa que la constitució permet), i una altra que passi a pertànyer a un altre Estat. Saps perfectament que no és el mateix. A Catalunya tenim alguns exemples curiosos: la comarca de la Cerdanya està partida entre dues províncies, Girona i Lleida. I de fet el municipi de Bolvir va estar a punt de canviar de província (de Girona a Lleida).
Desemmascarat
Aquí ja han desemmascarat de manera magistral a l'Observador. No cal dir res més.
Observador
Dues persones han estat desemmascarades aquí: El Víctor i el Far Away. Suposant que siguin dues persones diferents.
Suma
Ya os he dicho más arriba quien ese nacionalista español que se hace llamar "Observador/Jordi" (lo de "obervador" és por "voyeur"), cargado de autoodio catalán, que, como demuestra, no puede escribir ni la lista de la compra sin nombrar a la persona que más odia en este mundo y que no le deja dormir. Es un enfermo. Cogidito te tiene, Víctor Alexandre, Observador/Jordi, cogidito, cogidito.
Observador
Gràcies Suma per fer-me veure que estava equivocat. Demano disculpes per l'error. Rectifico, doncs. Tres persones han estat desemmascarades aquí: El Víctor, el Far Away i el Suma. Suposant que siguin tres persones diferents.
Suma
Este Observador/Jordi está como una chota, el pobre. No tiene remedio. Cogidito, te tiene Víctor Alexandre, cogidito. Sueñas con él día y noche. Así es tu triste vida. La de un enfermo.
...y sigue
Cree el ladrón que todos son de su condición.
Suma
Observador/Jordi, no hace falta que me escribas en castellano, con tu autoodio de catalán españolista, hombre, que ya te entiendo. Se nota que llevas la sumisión en la sangre. Pobre diablo.
Observador
En Suma és l'únic que s'expressa en espanyol en aquest forum però els espanyolistes plens d'autoodi som els altres. Quin paio més coherent.
Suma
No, Observador/Jordi. No soy el único que se expresa en español. Tú también lo haces. La diferència es que yo soy español, pero demócrata, mientras que tú eres español por devoción, por sumisión y por odio a la libertad de la nación catalana. Un pobre diablo que odia a todo aquél que le desenmascara como hago yo. Anda llora un poco, muñequito.
Observador
Caram, amb la lògica argumentativa del Suma: Un espanyol "demòcrata" pot parlar en la llengua que li dona la gana. Un espanyol "per devoció" (?????) no ho pot fer, pel que sembla. Qui t'entengui que et compri, xato.
Suma
Veo que me obedeces muy bien, Observador/Jordi, que cumples mis ordenes y que me hablas de nuevo en catalán, como debe ser. Por lo demás eres un digno representante de ti mismo: un encefalograma plano. Nueva orden: te quiero aquí inmediatamente.
Tortosí
Batea is not Catalonia
Tortosi
pregunta ho a la gent.
Ramonet
El Peladilla sap perfectament que els de la Franja van a Catalunya per a tot:compres,metges,etc.De tota manera,és entranyable veure que fins els fatxes estan a favor del dret de decidir.Esprés els resultats ja deixaran cadascú al seu lloc.Concretament,el Peladilla al mig de Saragossa evitant que se li noti l'accent i demanant almoïna.
Marc
Parles molt bé, Víctor Alexandre, com de costum. I tens raó: tot això és cosa de l'alcalde, no dels ciutadans, i, a més, per canviar els límits provincials cal una llei orgànica, ho diu l'article 141.1 CE . A veure quin dia els espanyols ja no ens diuen mentides perque ens hem convertit en independents. Salut i visca Catalunya lliure.

envia el comentari