Baixar de la tribuna

"Això va començar que ens hi jugàvem la independència, però ara també ens hi juguem la democràcia"

Sembla que ens hem de sentir bruts per la tramitació d’urgència de la Llei del Referèndum. Amb la presidenta del Parlament i la majoria de la Mesa imputades pel simple fet de permetre un debat, amb un expresident i tres exconsellers inhabilitats per convocar una consulta sense efectes jurídics, amb mig Govern passant per la caserna de la Guàrdia Civil per uns interrogatoris que no se sap qui els ha ordenat, amb tots els interventors de la Generalitat amenaçats per carta de perdre la feina segons quina despesa autoritzin, amb més de 2.000 alcaldes i regidors arriscant penes de presó si col·laboren amb un referèndum pacífic, amb les entitats assetjades a base de multes, i després de cinc anys de fabricació de proves falses contra els polítics independentistes des del Ministeri de l’Interior, resulta que els que ens hem de sentir bruts i culpables som nosaltres per una reforma del reglament del Parlament.

 

Costa de pair tant de cinisme: miren cap a una altra banda quan cauen les bombes, i s’escandalitzen si la població civil baixa als refugis per protegir-se. Estem assistint a sobreactuacions realment destacables: tramiten la llei per procediment d’urgència! Cop d’estat! Atemptat a la democràcia! Fa set anys que estem regits per un Estatut que no és el que va votar el poble sinó el que van decidir vuit magistrats del TC, i en canvi hem de creure que el cop d’estat és una reforma del reglament del Parlament que el deixa en una fotocòpia exacta del del Congrés de Diputats? En fa sis que es va aprovar per procediment d’urgència ni més ni menys que una reforma de la Constitució per prioritzar el pagament del deute per davant de les escoles, els hospitals i els serveis socials, i hem de sentir els mateixos que la van promoure dient ara que les lleis importants no es poden tramitar d’urgència?

 

Era d’esperar que l’adversari, en comprovar que per la via dels arguments no tenia possibilitat de victòria, optés per embrutar definitivament el partit. L’estat ha pitjat l’accelerador de la repressió i el front mediàtic ha pitjat l’accelerador de la manipulació i la mentida. Res que no fos previsible, tenint en compte la manera com l’estat espanyol ha afrontat les seves crisis territorials al llarg de la història. Per desgràcia, els catalans no tenim al davant el Canadà, el Regne Unit o qualsevol altra democràcia avançada, i toca jugar en un camp enfangat, contra un equip que només fa entrades a l’alçada del genoll i amb un àrbitre comprat. No estaria gens malament que alguns dels que s’ho miren des de la tribuna baixessin d’una vegada al camp a ajudar una mica. Això va començar que ens hi jugàvem la independència, però ara també ens hi juguem la democràcia.
Comentaris
Alfred Joanaksi Garcia
Gracies per dir la Veritat del que molts pensem
Josep C&C
Tot això anava de democràcia originalment. Si hagués hagut democràcia, no s'hauria arribat fins aquí. Les reclamacions haurien estat ateses.
Josep Gelabert Domènech
Totalment d'acord. Tots hi haurem de posar el coll.
Antoni
Malauradament, quan es fa de forma tan matussera, ens estem jugant també el poder seguir lluitant per Catalunya com hem fet des de sempre.
I la llibertat
sense la que no hi ha dignitat, ni prosperitat real perqué depen sempre del que et deixin fer.
Lleidatà
No demaneu als comuns que es mullin. Ells nomes sortiran del cau quan ja siguem independents. Llavors sera Gracie's a ells que ho haurem aconseguit, que si ells eren els del referendum. Son lo pitjor (bruts, mentiders, populistes, falsos, aprofitats, buff). Marxem!!
Pepo
Això va començar que ens hi jugàvem la independència, però ara també ens hi juguem la democràcia. Doncs a can Comuns no es donen per assabentats del tema eh!, vol dir que si l´hem de defensar, estem ben sols que ho tinguem clar, perquè fins i tot ens podem trobar a la banda contrària algun Sí Se Puede.
John Smith
Molt ben dit. Però si et refereixes a Iceta, Rabell, Colau i altres hipòcrites, és perdre el temps.
Juanjo
John, encara que, com tu dius, es perdre el temps, no per aixó hem d'obviar el fet que tenim una esquerra trencadora que fot pena i fàstic; i, aixó, s'ha de dir tantes vegades com calgui. Des de Colau a Rabell, passant per Coscubiela, Domenec, Boada i Nuet. Sí, el senyor Nuet , també. Va fent proclames per la República i, a l'hora del vot parlamentari, vota en contra. No es pot servir a dos senyors. Se'ls hi ha de dirser cada dia, en totsel els mitjansque possibles. Que se n'assabentin.
Japep
El cop d'estat el van fer quan es carreguen l'Estatut-06, segur que ara no ho farien. Han tingut deu anys per rectificar, però són presoners de les seus errors. Zepillazos, buscando firmas, Constitunazo, y..llenya a la llengua. Que esperaban? Com es pot ser tant inepte? No poden entendre que si hi ha, no dos milions i mig, encara que fossin un milió els que volgués votar, no és pot parar. Per sóbre del vot no hi ha res més que els DRETS HUMANS, que si no es qüestionen, el vot-democracia es imparable
Jaume biosca
Totalment d'acord
PV
El reglament de la majoria de cambres autonomiques (el Parlament de Catalunya i les Corts Valencianes son anteriors) recull aquesta tramitacio d'urgencia. I No Passa Res. Les Illes Canaries prohibeixen braus, I no passa res. Ho fem nosaltres: recurs al prostitucional. Quan tindrem la bufeta ben plena, ben plena, no hi haura prou clavegueres espanyoles per drenar tot el que els caura a la VIA.
Toti
Nois...sense por , cap amunt i tots junts ho aconseguirem. I un dia la historia dira: "Habia una vegada un poble català i a la seva gent si li va unflar la soca fins q tots junts van decidir dir PROU".
pel camí
Coscu i Franco prioritzen el seu ressentiment cap a CDC i Colau ha de pagar una nova hipoteca
ex admiradora de Coscu
Csqp ni nivell de discurs nii nivell de compromís. Funcionaris tronats d'esquerra.Només se'n salva Dante Fachín.
decebuda
Els Comuns no tenen valor per ser Unitats de xoc en una guerra com aquesta. Ells amagats a la reraguarda sortiran a unir-se al guanyador, com La Vanguardia
Katarina
Totalment d acord .
Narcís ( quin fàstic, repugnància, horror .. nosaltres " compatriotes " d'aquests éssers patètics, grotescos i de vergonya aliena fora mida?)
Com es sol dir ' pot dir-se més alt que no pas més clar '! PD: aquest estat n'és un llar d'infants armats, pitjor encara si és possible, un ximpanzé amb pistoles i, tot plegat, arrebossats de maldat com de covardia ( què és això d'anar contra nostra nació per terra, mar i aire i, a sobre, dir-nos, romandre'ns a espanya i, per a acabar-ho d'adobar, de braços plegats?)!
Chus
Me vais a poner verde....pero que pasa todos los que no queremos la independencia siendo catalanes y han pensado, dicho, pedido y organizado por nosotros.....nos han puesto voz sin pedirlo, nos han puesto una meta sin quererla. Si no escribo en catalán, amo a Cataluña y la defiendo por encima de todo, pero no quiero independencia. Esto también es democracia y pluralidad??
Joan
Sra Chus, si no està d'acord amb la independència presenti arguments favorables a romandre amb Espanya. Arguments que no sigui desqualificadors i sense insults. Faci campanya a favor del no. Jo tinc la meta de la independència i penso votar que sí. A mai no m'han preguntat si volia ser espanyol, se'm va imposar des de fa 3 segles a sang i foc.
Josep
Com gairebe sempre, amb el Sr Voltas no es pot mes que estar d acord amb tot el que diu, res a afegir.
Chus, si ets catalana escriu en català
Fins els pebrots dels que s'apropien de la identitat catalana i mai han fet cap esforça per aprendre la llengua de Catalunya! Clar que en Voltas és dels que els anima a seguir expressant-se en castellà i que no hi hagi res que els empenyi a aprendre la llengua. Oi, Voltas. Com anava allò de la tribu?
entranyable
Que no em diguin més que estimen Catalunya els que tot ho fan en contra de deixar votar els catalans, que no em digui més el mentiroso compulsivo de La Moncloa que en no permetre el referéndum vol defensar uns catalans en front dels "radicals". Mai, mai s'ha d'impedir votar, mai en democràcia, és un atemptat a l'animal polític que som tots, perquè els qui impedeixen la política es queden en simples animals.

envia el comentari