El sobiranisme català guanya crèdit

"Si hi ha un comú denominador de l'actitud de la premsa internacional és la perplexitat davant l'immobilisme absolut de Madrid"

El sobiranisme català s'ha guanyat la credibilitat internacional. No dic la simpatia ni el suport, però sí el respecte dels mitjans de comunicació occidentals, que ja no interpreten la crisi entre Catalunya i Espanya com una comèdia per millorar posicions polítiques o una manera d'influir en el repartiment dels fons públics que recapta l'Estat. Aquest dilluns, sense anar més lluny, Le Figaro dedicava la major part de la portada, editorial i dues pàgines interiors a analitzar, des de tots els angles, les posicions confrontades. I el gran diari de la dreta francesa prenia una actitud escrupolosament equidistant. Dimarts ha estat el setmanari nordamericà Politico, amb un reportatge que es pren molt seriosament la determinació del Govern català.

 

Si hi ha un comú denominador de l'actitud de la premsa internacional és la perplexitat davant l'immobilisme absolut de Madrid. L'estampa mineral de Mariano Rajoy al capdavant d'unes institucions espanyoles purament repressives crida l'atenció en un context de democràcia liberal. En general, els mitjans assenyalen la importància de Catalunya en totes les magnituds econòmiques i se'ls fa difícil interpretar les raons d'aquesta renúncia a la negociació política per resoldre un enfrontament polític. No és fàcil entendre Madrid.

 

Durant tots aquests anys, l'Estat espanyol ha optat per pressionar perquè ho podia fer. El Govern català no ha tingut més remei que intentar convèncer. El resultat és que la visibilitat dels catalans s'ha incrementat fins equiparar-se amb la del govern espanyol. I no és un mal punt de partida de cara a l'U d'Octubre.

 

 

 

 
Comentaris
Jordi Estelada
després de 3 segles de deixar-se trepitjar per aquests absolutistes-feixistes (quanta gent s'hi ha deixat la pell pel camí, assassinada, represaliada, torturada, exiliada, silenciada, marginada/minoritzada...), ja era hora que aixequéssim el cap per recuperar la nostra dignitat i els nostres drets arrabassats per la força. Visca Catalunya lliure !!*!!
Florence Foster Jenkins
F.F. Jenkins fue una soprano (no profesional) millonaria y estadounidense, famosa por su completa falta de habilidad musical. Se financiaba recitales en los que tan solo acudía gente de su círculo más íntimo. Grabó tres discos que regalaba a sus amistades. Esto es el secesionismo catalán: axiomatizar una nación fallida y mantener una ilusión a base de gastar dinero y más dinero. La gente tenía mucha simpatía por la Sra. Jenkins pero está considerada la peor cantante de ópera de la historia.
Clar
I mentrestant van caient morts al voltant del Gürtel com si res. La premsa internacional si que ho sap el que realment passa, però no volen posar massa en evidència el règim pseudodemocràtic de Madrid, que ha destruit l'estat de dret perque ja no hi ha separació de poders. Si ho fessin no podrien continuar essent equidistants. Això també ho sap molt bé la pseudoesquerra espanyola constitucionalista, amb el silenci clamoròs dels inte·lectulas suposadament progressistes.
Jordi
Nomes veig dues sortides, una república catalana ( amb totes les seves imperfeccions, problemes etc...) o la desaparicio com a nació... El govern no pot negociar res amb catalunya doncs li treuria vots, al contrari les accions de represalia economica , cultural i política donen redits electorals.
Una pregunta al Floripenes"
Suposo que lo de "nación fallida" ho dius per Escanya que fins els de Gibraltar s'hi pixen al damunt. Recordes Iugoslàvia? Bé doncs ara és: Eslovènia, Croàcia, Bòsnia, Montenegro, Macedònia, Kosovo i...Sèrbia (l'equivalent a Caspalàndia). Ves prenent nota figura!
Per a l'il·lustrat comentarista de Florence Jenkins
El coyote siempre idea la manera de cazar a correcaminos e inventa mil maldades, pero al final se le escapa porqué es mucho menos hábil de lo que se cree. Así es la historia de España con todas las colonias que tenía sometidas. En realidad, el ejemplo que pongo es una estupidez, como el suyo. Es una manera de decir que cualquiera puede parlotear, hacer juegos de palabras y creer que se está demostrando algo, incluso engañar a algunos. Es la demagogia. No le hace parecer inteligente, créame.
Arizona
Sr.Florence, comparar el moviment independentista català amb els somnis i aconseguiments d'una milionària no té cap sentit- Tampoc ho té equiparar voler ser cantantat d'òpera amb voler ser independent que inclou qüestions de gestió social i de caire polític. Busqui una altra idea x denigrar-nos, i deixi la sra. Florence en pau
Ramon
Oi que sembla com si França se'ns posés menys de cul que Alemanya?
@Florence...
Ara ja ho comenceu a entendre el uniópates mononeuronals? Segur qu'es un calenton de verano? Rajoy si que serà considerat el pitjor polític de la història. Els catalans som demòcrates, votarem i acatarem: 50%+1 = ADEU CASPAÑA. Tens por per saber còm us podran pagar els sous sense la mamella catalana?
El sobiranisme català guanya crèdit, però no davant l'ONU
En tota la premsa: L'ONU ha rebutjat la petició feta per Diplocat perquè aquest consorci de la Generalitat sigui inclòs a la llista d'observadors internacionals avalat pel Centre Carter, segons han confirmat a Europa Press fonts diplomàtiques. El Centre Carter, que ja es va desvincular el passat mes d'abril del procés sobiranista català, no tenia intenció d'acceptar la petició, però es va veure obligat a distribuir-la als membres.
Jaume
Guanya crèdit, sí. Com aquest diari mateix, censurant tot article amb opinió dissident, no-processista. Farem un país nou, democràtic i bla bla, sí. Pels collons.
Un lliri a cada ma
El senyor Florence, en els seus somnis humits, deu veure una España Grade y Libre, com Franco. Pero la realitat és que el seu imperi s'ha anat dissolent com un terrós de sucre. I ara esta a punt de perdre la seva darrera colònia. Pobre España, víctima d'uns govers indecents que han fet de la corrupció el seu modus vivendi.
Bacoretta
Al que ha escrit no que de una tal Florence, eres un sofist i si no saps el que vol dir ho busques i de passada pot tornar al castell.
William Wallace
El mateix crèdit que va donar ahir la ONU al diplocat o al referèndum ? El crèdit de la Yoko Ono? Stoichkhov? Cot, jo vull viure al mateix mon de bambi, amb pastissos flors de color rosa, fantasia i Il·lusió..explicam com fer-ho!
No us molestarieu per escriure
si no estigueseu preocupats i aixó només fos "una flor de verano"
flama
quina fal lera en desacreditar nos, perque sera? Endevant, els unonistes que diguin missa, nosaltres ferms, ressistim ja falta poc i a veure qui riu.
Fat Boy
William Wallace, tu on vols viure es a "Las Cuevas del Sado", un local on et foten d'hosties i et fan pagar pel privilegi. Com Espanya, vaja.
La ONU frena el intento de dar aval internacional al referéndum catalán Naciones Unidas rechaza inscribir como observador electoral al consorcio Diplocat de la Generalitat
La ONU frena el intento de dar aval internacional al referéndum catalán Naciones Unidas rechaza inscribir como observador electoral al consorcio Diplocat de la Generalitat
La ONU frena el intento de dar aval internacional al referéndum catalán Naciones Unidas rechaza inscribir como observador electoral al consorcio Diplocat de la Generalitat
La ONU frena el intento de dar aval internacional al referéndum catalán Naciones Unidas rechaza inscribir como observador electoral al consorcio Diplocat de la Generalitat
para Jordi estelada
no se puede ser mas patetico Jordi, por dia que te leo es mayor tu patetismo
Para " Para el ilustrado comentarista de Florence Jenkins"
demagogia es lo que dices, Catalunya nunca ha sido una colonia de España, España se ha lanzado con Catalunya, o es que no te acuerdas del 92 de las olimpiadas, España entera se vació con nosotrros, y nos vá mal desde la deriva separatista , tapadera del 3%, Cataluña ha sido es y será una comunidad autonoma de España, y te morirás para tu dicha siendo español
Fat Bpy
Ha, ha, aqui per enrecordar-se d'alguna cosa feta a Barcelona et parlen de les Olimpiades, es a dir de fa 25 anys. Nen, amb el que ens roba Espanya podriem fer unes Olimpiades cada any i encara ens sobrarien quartos.
caesar
la ONU .... la que no intervino en Irak, en Siria, los Balcanes , en Líbano, y tantos y tantos lugares, eso si donde va deja recuerdo de violaciones en masa realizadas por los cascos azules., o de mirar hacia otro lado dejando morir a miles de personas y no mover un dedo , esa es la ONU , francamente, no me interesa lo que digan.
Claud
"Para" retreure les Olimpiades es fer el ridicul. Madrid, només va donar uns pocs diners per ampliar una mica la Terminal de l'Aeroport, i, encara, perqué Pujol i Maragall va anar a Madrid a reclamar. Madrid no volien fer i pagar res.
@Fat Bpy
Los números no te dan la razón. BCN92 costó 12.747 MEur (equivalentes en 02; en el 92 había ptas) desde el año 86 al 92. De estos, 5.026 MEur de origen presupuestario y el resto de origen comercial. La mayor parte de la inversión fue en infraestructuras en BCN con 10.660 MEur. Es lo que se llama "legado olímpico" . Según la Gene el déficit catalán con la administración fue de 2.465 MEur en el 86 y, con un aumento progresivo, de 5.998 MEur en el 92. Con 7 años te daba para dos BCN92.
para Cesar
todo el que no os apoye es malo no? la ue, la onu, todos los paises del mundo............ eso es nazismo puro y duro,

envia el comentari