Represàlies contra les urnes

"Van tallar els subministraments, inclosos els de l'hospital, van interrompre les comunicacions telefòniques i, fins i tot, van impedir la relació entre familiars"

El pròxim 10 de setembre, els gibraltarenys commemoraran -amb tota solemnitat- el cinquantè aniversari del referèndum en el qual un 95'8% dels ciutadans van rebutjar la proposta de Madrid de passar a sobirania espanyola. El franquisme havia fet una oferta a Londres amb alguns avantatges -com respectar-hi la base naval britànica, per exemple- i van prendre's com una ofensa que el govern britànic impulsés un referèndum en comptes de negociar sota taula.

 

A partir d'aquí, l'Estat espanyol va tancar les fronteres per intentar asfixiar econòmicament el territori. Van tallar els subministraments, inclosos els de l'hospital, van interrompre les comunicacions telefòniques i, fins i tot, van impedir la relació entre familiars. De fet, van ser totes aquestes represàlies econòmiques, furioses i arbitràries, les que van configurar una identitat col·lectiva als gibraltarenys, forjada en aquells anys d'ofec espanyol. "Vam sortir d'aquella situació encara més forts en la nostra determinació de continuar sent britànics", deia Fabian Picardo, ministre principal de Gibraltar, en una entrevista exclusiva per a aquest diari.

 

Negativa a les urnes combinada amb intent d'asfíxia econòmica. Dues constants de la política territorial espanyola que han estat un fracàs estrepitós a Gibraltar i que ja fa temps que s'han activat a Catalunya amb una efectivitat política que, de moment, és semblant.
Comentaris
Ramon tiraplom
pensament d'España: la maté porque era mia!
Marca España
No se per que, però tot això, em recorda la gran gesta de l'illa de Perejil. En fi, no ens fallaran mai.
MFX
A nosaltres ens fusellaven. Són els mateixos genèticament i culturalment, només heu de llegir els seus cognoms.
Raimon
72 colonies que s'ha escapat de l'ESPAÑA CRIMINAL, SANGUINARIA, SOTANERA, I LLADREGOTA, españa ES EL PAIS MÉS CRIMINAL, SALVATGE I QUE HA MATAT MOLT MÉS QUE LES GUERRES MUNDIALS, per que els espanyols son llacres, bandidos y maten per robar. Son així, i moriran quan no tinguin colonies a on matar i robar.
Shark
Vès que els asfixiats econòmicament no acabin sent ells. El glorioso imperio espanyol com el Titanic camí del fons del mar glu glu glu.
Narcís ( n'és obvi que qui no voti independència o n'és un desagraït, o n'és un interessat bastard o n'és un infeliç!) ( verament n'és impossible hi hagi qui no se n'adoni que el millor que cerca/ vol espanya dels catalans n'és sa desaparició .. i això sent a ca pròpia!)
La baixesa, misèria i vilesa d'aquest estat clama al cel .. saben tot allò que ens fan, saben som el poble qui empenta, i volen simplificar-ho tot dient ser persones aïllades o que si A. Mas, o que si Homs, o que si Puigdemont i tururut viola! PD: n'és del tot impossible que català de bé o ciutadà de Catalunya de bé vulgui ser espanyol .. quan sap que ser català a espanya n'és ser llur mono de goma i escopidora ( a sobre de deturar nostra prosperitat amb ses lleis i espoliar-nos econòmicament!)!
aclariment
De "Represàlies contra les urnes" res de res si de cas Represàlies contra les urnes i legals !! iiiiiiiilegals !! que sou uns adoctrinats fanatics !!
Que Diplocat o similar contracti Picardo
Així es completarà la cuchipandi de brigades internacionals nacionalistes amb la Patricia Garbancho, Robert Masih i Nahar, la mongeta Caram, Liz Castro, Gagandeep Singh Khalsa, Ana Surra, Ambler Moss, Bodil Valero, Ska Keller, Matthew Tree i uns quants més. Només falta Picardo. Anim.
Les urnes i la voluntat de la gent
no son mai i'll.legals. S'ha d'escoltar a la gent.
Francesc
No hi ha urnes il.legals. Les lleis i l'estat estan al servei del poble i no a l'inrevés. Només un estat autoritari utilitza lleis i jutges en contra dels mandats populars. Volem votar i ho farem per què no ho podran evitar. L'estat que no escolta i obeeix els mandats del poble està condemnat a desaparèixer. Amic, tots els unionistes utilitzeu el mateix argument, "legalitat, legalitat, legalitat, espai sideral, pooooooor" t'has plantejat qui és l'adoctrinat?

envia el comentari