Amb només un 48% de participació?

"De la mateixa manera que no es va tenir en compte la opinió dels qui no van anar a votar l’Estatut, l’OTAN o les eleccions espanyoles; l’1 d’octubre ha de passar el mateix: comptar vots"

És legítim que s’apliqui una decisió votada només pel 48% del cens? Cal suposar que sí si tenim en compte que l’Estatut tan retallat i enyorat pels mateixos actors va ser votat el 18 de juny del 2006 per un 48% dels catalans amb dret a vot. Li van donar suport un 73% de les persones que van anar a les urnes, és a dir, 1,8 milions de catalans. Ningú va qüestionar l’Estatut del 2006 malgrat que, de tots els catalans majors d’edat, només va tenir el suport efectiu del 35% si apleguem els que no van anar a votar i els que van votar no. Bàsicament perquè a ningú se li va ocòrrer sumar abstencions i vots negatius per intentar tombar-lo. De fet, amb 12 vots de 12 persones, els 12 magistrats del Tribunal Constitucional ja n’hi va haver prou. I d’aquella pols, aquests fangs.

 

Més legitimitats: Mariano Rajoy és president després que el PP obtingués un 33% dels vots el 26 de juny de l’any passat. D’acord, va necessitar el vot afirmatiu de Ciutadans. Molt bé: un 13% més. En total, un 46%. El president del govern espanyol és president amb un 46% dels vots, la suma de PP i de Ciutadans. Espanya és membre de l’OTAN perquè va sortir un nítid sí en el referèndum del 1986. El vot favorable a l’Aliança Atlàntica va suposar un 53% dels emesos. Estaven cridats a votar 29 milions de ciutadans espanyols, dels quals 17 van anar a votar. D’aquests, 9 milions van votar sí. Malgrat que Aliança Popular va promoure l’abstenció en aquella consulta, ningú no va qüestionar el sí a l’OTAN pel fet que, de manera activa ‘només’ 9 milions de 29 hi donessin suport. Novament, una mica menys d’un terç. I ni tan sols ho va deslegitimar aquella Aliança Popular que va cridar al boicot.

 

L’Estat espanyol donarà per invàlid el referèndum de l’1 d’octubre passi el que passi. Voti un 40% del cens o voti un 60. Surti el sí o... bé, no... Si sortís un no, de manera màgica es donaria total credibilitat al resultat. Només cal comprovar l’alegria i amplificació demoscòpica que ha provocat la pregunta del CEO en què es demana sobre el suport a una Catalunya independent. Però de la mateixa manera que no es va tenir en compte la opinió dels qui no van anar a votar l’Estatut, l’OTAN o les eleccions espanyoles; l’1 d’octubre ha de passar el mateix: comptar vots. Perquè si no, al final es produirà la paradoxa temuda per l’espanyolisme: que la única possibilitat que haurien tingut per evitar la independència de Catalunya hauria estat pactar un referèndum i guanyar-lo.
Comentaris
Referèndum-ficció
Potser lo de l'1-O sigui el primer referendumen al món que no s'hagi convocat. Caldria investigar. De moment és igual quanta gent podria anar, què votarien, com s'interpretaria el resultat. És igual. Si es convoca no serà un referèndum i si es celebra sense convocar serà un referendum-ficció.
Des de Rohan
És pot dir més alt, però no millor. Bravo! El que ens diuen, sense dir-ho, és que pel fet de ser catalans i independentistes no tenim dret a opinar.
Llengua
Sr. Llombart, m'agraden molt els seus articles encara que els meus ulls pateixen quan llegeixo "la opinio" o "la unica" Vos ho podeu fer molt millor. Ho sento.
Ja hem guanyat l'INDEPENDÈNCIA
Només de veure les reaccions dels espanyols i els "trolls" que apareixen per aquí tant desesperats, ja estic gaudint de la nostra VICTÒRIA abans no arribi l'1 d'octubre !!! VISCA LA REPÚBLICA CATALANA !!!
Ep! Tú! Ficció!
No t'amoïnis amb la convocatòria. Tots sabem que es farà al moment adequat per què us foteu ben fotuts els endòfobs com tú i els feixistes que defenses. Ans al contrari, amoïnat de proveïr-te el que et calgui pel que vindrà, per què la davallada existencial i espiritual que patiràs no la oblidaràs a la resta de la teva penosa vida.
Susana Rodríguez-Vida
Com diu la dita castellana, "No hay peor ciego que el que no quiere ver". Davant tots els països que s'Han independitzat de la tirania espanyola, Espanya sempre s'ha caracteritzat per negar la realitat que tenia davant els ulls fins que la realitat la va esclafar. I això mateix és el que fa ara així mateix és com acabarà: esclafada per la realitat i arruïnada.
Fat Boy
Al del referendum ficcio. Potser es que a una democracia-ficcio com Espanya li correspon un referendum-ficcio on votin espanyols-ficcio en contra de l'opinio de esquerrans-ficcio i feixistes, aixo si, feixistes de veritat.
@Fat Boy
Feixistes de veritat com aquests?: 'No votes el 1-O No a la República' en boca del Generalísimo. Al Llombart se la van colar bé a RAC1. No sabia ni què dir.
Jordi Català Sobirà
L'Estat caspanyol és trampós de mena, sempre buscarà de fer la guitza perquè mai voldrà reconèixer Catalunya com a nació ni subjecte polític ni que els ciutadans catalans tinguem dret a decidir res. I per això qualsevol excusa els serveix, com quan deien que hauria de votar tot el poble caspanyol i ruqueries per l'estil, sempre interpretant la Constipació i les seves lleis a la seva conveniència. Ara, tampoc el poble caspanyol pinta res; parlem d'un Estat al servei d'una casta de lladres i punt
Pasdi-ho bé!
El mecanisme és molt conegut. En una manifestavió els que hi van són independentistes, la resta hi estan en contra. Però si és al revés, no. A les darreres autonòmiques la primera candidatura va treure més del doble de vots que la segona, però "va perdre". I mirant els vots l'independentisme va perdre perquè fora de JxSí i CUP tot van ser NO a la independència.
xup
al igual que les Caspanyes i pais de paper en el que per no pintar no pinta res enlloc, i quant surt al mon amb ansies de notorietat amb el Ansar, la caga
Narcís ( qui, quan i on ha escoltat mai res bonic o senzillament respectuós vers qualsevulla cosa catalana?) ( i me cago en la mar .. va Dalí i dona tota sa obra a aquest violador, carceller i botxí estat catalanòfob, això sí, no de nostres diners ' catalans ' .. aquest n'és l'honor que té!)
Verament .. ni referèndum seria necessari .. o, per ventura, si el Parlament tingués majoria anihiladora i espoliadora d'allò que és català serien pendents que ' fora ' són més els pro la independència? PD: anem's-en jaaaaa .. l'anticrist existeix i se'n diu espanya!
donec perficiam
a la taula d'en Bernat qui no hi es, no es comptat.

envia el comentari