Les nenes de la consellera

"Tot plegat apunta cap a una creixent deshumanització dels ciutadans d'aquest país per part de l'opinió publicada a Madrid"

A aquestes altures, crec que el cinisme de convertir els dimissionaris -que, per la raó que sigui, no poden assumir les represàlies de l'Estat- en elements dialogants, depurats pels secessionistes radicals, és d'una insolència innecessària. Els polítics i mitjans de Madrid converteixen les amenaces, inhabilitacions i confiscacions de béns del seu Estat en alguna cosa semblant a un fatalisme meteorològic amb el que cal conviure, com si no fos responsabilitat de ningú. Fins el punt que a El País, Almudena Grandes -progre i tal- ha batut rècords de desvergonyiment amb un article on diu, literalment, que si Carles Puigdemont no ha pensat en les filles de Neus Munté, com ha de pensar en el conjunt de nens catalans i les seves famílies. Això, després de mil editorials exigint represàlies al seu diari.

 

Tot plegat apunta cap a una creixent deshumanització dels ciutadans d'aquest país per part de l'opinió publicada a Madrid. Almudena Grandes, per exemple, descriu un president despietat que actua cruelment contra un poble amorf que patirà les conseqüències d'unes decisions embogides i megalòmanes. No es tracta de ciutadans conscients que es mobilitzen, voten i exigeixen compliment als seus càrrecs electes, sinó d'una massa alienada que pateix, en silenci, la "inquietud pel futur llòbreg que albiren a l'horitzó i els vincula fraternalment amb tots els pares i mares de qualsevol racó de l'Estat espanyol".

 

No cal que es preocupin dels nens catalans, n'hi hauria prou que entenguessin que la repressió no genera diàleg, sinó revolta. I el paternalisme, ressentiment.
Comentaris
DUI
Poden cantar missa, els diaris de Madrid. Espanya està, per primer cop a la història, lligada de mans i peus. Ni poden moure l'exèrcit, ni poden desobeïr els seus creditors si els manen no fotre merder. Amb el cap cot, Espanya es resignarà a negociar el repartiment del seu deute impagable un cop feta la DUI. I s'haurà d'empassar l'orgull si vol evitar una fallida que la deixaria amb la categoria d'estat fallit. Veure Rajoy explicant això als seus votants serà apoteòsic.
Stalker
+10
Bacoretta
No res, una sindria per cadascú i que els hi refresquin les neurones allà a la meseta. Estàn estabornits com conills al rebre una bascollà .
Jordi Comasobirana
Són tan mesquins, cafres i roïns que fa témer que pateixen d'un considerable problema psiquiàtric d'abast col·lectiu. Res d'estrany, però, venint d'on venen en tant que descendents dels assassins-repressors-torturadors o simples beneficiats de la corrupció en temps del franquisme. No han estat mai demòcrates per molt que se n'omplin la boca.
XX
He llegit l'article de l'Almudena. Aquesta gent està malament del cap, viu en el seu món de "glamour español", no tenen npi del que passa a Catalunya ni els interessa el més mínim. Són una pèssima companyia.
andreu sole
UNA PROGRE DE MER....... FAIXISTA DE CAP A PEUS COM LA MAJORIA DELS PSEDO INTELECTUALS ASPANYOLS MORRALLA
Almudena la "progre" ...
... representant del sector més "progresista" i "fraternal" de la Espanya real, encara que tampoc està gaire lluny del que pensen i diuen els Coscubielas i els Francos Rabells, molt "progres" també i empadronats a Catalunya. Aquesta és la "Llibertat", "Igualtat" i "Fraternitat" del més "progres" de la Espanya real.
Josep Bruch
Bé, si no fos per la impossibilitat física, diria que tots els governs de Hitler, Stalin i Mussolini estan, ara, al govern espanyol. O es que hi ha els seus hereus i alumnes predilectes?
Un lliri a cada ma
La progessia espanyola només se la veu, de tant en tant, demanant un referendum d'autodeterminació per al Sahara, que queda molt d'esquerres. Pel que fa al de Catalunya,, sembla com si la casteta intel.lectual progre nacionalista espanyola fes un concurs a veurie qui diu la parida més infame i surrealista sobre el nostre govern.
TT
només per aquesta gentussa dels mitjans de madrit ja val la pena engegar-los a pastar fang
Toni Martínez
Es una pena que Almudena no entienda nada de lo que pasa en Catalunya. Vomo esctitora me parece soportable. Ahora bien. Solo es uma pantalla. A veces ha venido a CATradio. Eso le ha parecido bien. Para promocionarse y vender libros. Los españoles solo quiren a lod catalanes para hacer negocio
Salvador
Almudena Grandes també s´ha pasat als que només saben insultar. Que el President Puigdemont s´embogit i pren decisions megalomanes.
ona
Atien la por. És l'únic amb què poden comptar per a desmobiltzar-nos. Espanya és feta amb la por, tants i tants segles.. Sempre els ha funcionat, però ara és diferent i només depèn de nosaltres no deixar-nos influir, perquè si ho aconseguim haurem guanyat. No poden fer servir la força ni aquests embargaments, per més que ho portin fins al paroxisme. Aquest cop no. Ni tan sols la llei que tan oposen els ampara.
Dani
L'única preocupació que tenen cap els nostres infants es llur espanyolització. Wert dixit. L'article d'aquesta senyora destil·la el cinisme al qual ja ens tenen acostumats. Fàstic. Dit això, aquest tipus d'articles es desactivarien ràpid si els represaliats diuen, clar i català, el nom dels opressors. Endavant i a tota màquina. Vivim els dies de glòria.
Jmuc
Aquesta es l'esquerra progressista espanyola,que es evident,que te molt d'espanyola i poc o gens de progressista.Perque hauria de pensar el Sr.Puigdemont en les fillas de Munte?.Que les ha amenaçades algú?.Doña Almudena te informació privilegiada,i sap que estan amenaçades?.Aquesta Sra. si que s'hauria de preocupar,tenint el govern i el president que te.
Anna Armendares
Almudena Grandes es espanyola i sociata. Ja esta tot dit. No podem esperar res bo d`aquesta gent. La situació em recorda perillosament els silenci dels intel.letuclas serbis en el moment en que va esclatar els problemes a Juogoslavia: un silenci mortal que nomes es va trencar quan varen començar a atacar als intel.lectuals no serbis. Els intel.ectuals a Beograd callaven mentre l`escalada violenta pujava de to.

envia el comentari