De nou en el punt de mira

"Destituir Albert Batlle és la pitjor solució que se’l pot acudir a qui diu que el seu horitzó es la independència"

Tothom és conscient que el tema capital en el procés és l’aplicació del principi de legalitat. Si no ho fora, no recorreria una i altra banda contínuament a la manera en què han de quedar vinculats els funcionaris per la llei que una i altra banda afirmen la legítima. L’Estat creu que els funcionaris estan vinculats per les lleis que deriven de la Constitució i que, per tant, una llei inconstitucional no ha de ser obeïda. Tanmateix ens hauríem de preguntar si en el cas que el Tribunal Constitucional considerés il·legal una llei catalana (per exemple, la del referèndum) i un conseller (per exemple, el d’Interior) donés una ordre als funcionaris al seu càrrec (per exemple, els Mossos d’Esquadra), aquests haurien o no d’obeir al seu superior jeràrquic, perquè aquesta obediència també està recollida en el seu estatut funcionarial. Més encara, si la dependència orgànica que els vincula al conseller quedés contradita per la dependència funcional que emana de la seva condició de policia judicial, què haurien de fer els Mossos? Tot un dilema.

 

D’altra banda, i continuant amb l’exemple que utilitzo, des de la Generalitat ja s’ha dit ben a les clares que es pensa concernir als Mossos per tal que les hi facin obediència, dibuixant en l’horitzó que el seu incompliment de la Constitució i de l’Estatut d’Autonomia (en la mesura en què facilitarien un referèndum que aquestes normes no contemplen) en tot cas no seria objecte de persecució en una Catalunya ja declarada independent. De fet, se’ls està advertint justament del contrari, dels mals que els succeiran en cas de no atendre els requeriments del conseller Forn, explícitament compromès amb el “sí o sí”.

 

De nou, per tant, els Mossos en el punt de mira, com en una mena de front de Stalingrad, on sigui quina sigui la seva actuació corren el risc que algú els persegueixi o vulgui abatre. Bones notícies per a lladres, assassins, violadors, estafadors i corruptes. Per això crec que és la pitjor notícia que podien tenir, i penso que l’eventual destitució del cap de la policia, Albert Batlle, per part del Govern és la pitjor solució que se’l pot acudir a qui diu que el seu horitzó es la independència. Independència de qui? De qualsevol que no combregui fins a la última coma amb el plànol del tresor? Ja hem vist com la mínima contemporització o dissentiment ha arrossegat diversos consellers; si el cap de la policia troba el mateix fi, ningú creurà que ha estat per raons tècniques.

 
Comentaris
Pitxolí
Avui la sra. Nebrera li diu al conseller Forn el que no hauria de fer. Crec que el conseller té les idees més clares que ella (em fa l'efecte que té una visió molt discutible de «la llei», una visió saenzdesantamariesca) i que el que faci ho farà pensant en el bé dels ciutadans d'aquesta terra, amb rigor, coherència, generositat i el bon sentit que crec que a la sra. Nebrera li falta.
penosa
Només se us acut l'argument legalista per empènyer a Mossos a impedir que el poble pugui votar de forma pacífica? si els mossos no retiren urnes, la "papereta" que se us gira als dependentistes és dantesca, perquè sabeu que les fotos de guàrdia civil o policia espanyola retirant-les farien la volta al món en minuts. Que trist ancorar-se en la interpretació més antidemocràtica d'una llei amb un redactat influït per militars franquistes. Quina manca d'arguments POLÍTICS.
llpv
Montes, aquests argumentàri és el típic que feies a can Cuní i que t'aplaudien amb les orelles. En Cuní ja no hi és, per alguna cosa serà, i aviat tu tampoc hi seràs. El Mossos només poden obeir als seus caps directes. Ho entens?, no poden decidir si és constitucional o no el que els hi manen, només obeir. Que per això són Mossos. Per obeir i servir al seu País.
Porc rural
"és la pitjor solució que se’l pot acudir a qui diu que el seu horitzó es la independència". Que se'l pot acudir?????????????? AIXÒ ÉS MOLT FORT, VOMITIU!!!!!! Això està escrit en castellà i traduït amb Google Translate com a mínim!!! Per escriure així escriu directament en castellà i estalvia'ns la vomitera.
Observant
Els mossos són funcionaris de la Generalitat, que és el seu superior jeràrquic. Sense aquesta no tenen raó de ser.
La cabra siempre tira al monte
De mica en mica cada ovella al seu corral. Les menjadores son les menjadores.
El hombre de Boston
La Nebrera cada dia que pasa saca de dentro su anticatalanismo más feroz que lo tenia escondido mientras el tema de la independencia no iba de verdad y solo era un deseo de muchos ciudadanos de este pais, ahora ella saca toda su rabia unionista contra el proceso de libertad del pueblo catalan y vomita veneno cada vez que habla.Hasta dice que los mossos corren el riesgo que alguien pueda abatirlos. Será posible la mala leche que tiene la Nebrera ? Utiliza palabras de guerra y de confrontación
Toni2017
Repetiré un cop més que el referendum d'autodeterminació és del tot constitucional: per exemple mitjançant l'article 96 de la constitución española que recull pel regim intern el tractat de la ONU sobre drets civils i polítics, ratificat en el BOE de 30 d'abril del 1977 pel mateix Juan Carlos...
Discrepo totalment
El tema capital en el procés és el principi de legitimitat, no el de legalitat. I és completament lògic que el Conseller Forn canviï els alts càrrecs que cregui necessari si al seu parer no són de la seva confiança (o no és aquesta l'atribució del Conseller?). En conjunt la Sra. Nebrera ens ofereix un refregit de consignes unionistes que no s'aguanten per enlloc. Quan el govern de Madrid destitueix fiscals o canvia alts funcionaris per motius polítics no trobo que els unionistes diguin res.
Milos
El Sr. Batlle ha dimitit. La Sra Nebrera ens marca el bon camí. Si no li agrada a ella , es que anem bé. Ella coneix prou les "interioritats".....
Enric Masana
Fa pocs días la Sra. Nebrera ens sorprenia dient que el 1 d'Octubre no hi hauria cap referéndum sino "una altra cosa" ara ens diu que rellevar el cap dels mossos es dolent per el "principi de legalitat" amb una argumentació totalment incoherent i agafada pels pels. Es ben cert que el CNI paga molt be. Vergonya Sra. Nebrera!!!
bota
A la Montse de tant en tant li surt la vena pepera. No oblideu que volia liderar los PP a Catalunya però va perdre contra Alicia Camacho i ara torna amb aquest relat azul.
ramonb3
suposo que confia recullir fruits del seu alienament amb la repressióp Madrilenya. Crec que te massa ambicions frustades. ADEUUUUUUUUU
Boi
Que no dona, que ha plegat ell. Segur que pensant que si no el farien plegar. Normal, els que tenen màxima responsabilitat volen que els subalterns siguin de màxima confiança i tu faries el mateix
Cervera
Ja fa temps que no llegeixo el articles d'aquesta Sra però sí el comentaris que li feu, per cert, que m'agraden molt, però voleu dir que val la pena llegir-la.
Prou Nebrera
substituir Albert Batlle deu ser un gol a l'unionisme per l'atenció que li dediquen.Si fos al revés no dirien res.
En democràcia manen las majories...el poder del poble.
La policia de Catalunya, està per obeir i defensar lo que vulgui la majoria del poble de Catalunya, mai es pot fer tot a gust de tothom, això es Democràcia, i la nostre policia vull creure que es democràtica, i que no es posarà al servei d'altres Nacions que no sigui la catalana.

envia el comentari