Lladres que entren per Almansa

"Aquest florit jardí, on hi niuen ocellets que cobren 113.000 euros -com Manuel Aznar López, germaníssim- és el que aquesta setmana batrà rècords de velocitat per reclamar 5.120.000 euros a Artur Mas, Irene Rigau, Francesc Homs i Joana Ortega"

"Desviació de poder, arbitrarietat i nepotisme" són els arguments que ha fet servir Ciutadans per demanar una reforma de la normativa que regula el Tribunal de Comptes de Madrid. No n'hi ha per menys. Aquesta institució de l'Estat és la que va anar validant, any per any, els balanços que presentaven Luis Bárcenas i la resta de tresorers del PP i la que sempre ha procurat limitar al màxim les responsabilitats pel saqueig dels ERO's a Andalusia, per posar dos dels casos més emblemàtics. És coneguda la seva lentitud a l'hora de perseguir el frau i, com que aquesta mena de casos prescriuen en quatre anys, la major part de les vegades les possibles responsabilitats queden liquidades, definitivament, pel simple fet de superar aquest termini.

 

Els responsables del Tribunal de Comptes són elegits, estrictament, per quotes de partit, com passa sovint en l'administració de l'Estat espanyol. La diferència, respecte a d'altres instàncies, és que aquí les oposicions a funcionaris també les controlen els mateixos delegats del PP i el PSOE, amb el resultat que, sobre 700 funcionaris, un centenar llarg són familiars dels que manen. Sense anar més lluny, el president del tribunal, Ramón Álvarez de Miranda García, hi té una cunyada i un nebot i el seu segon, Javier Medina Guijarro, un germà, una germana, la dona i un parent d'ella.

 

Aquest florit jardí, on hi niuen ocellets que cobren 113.000 euros -com Manuel Aznar López, germaníssim- és el que aquesta setmana batrà rècords de velocitat per reclamar 5.120.000 euros a Artur Mas, Irene Rigau, Francesc Homs i Joana Ortega. I si no els tenen, se'ls embargaran les propietats com a represàlia exemplaritzant, a imatge i semblança de la Llei de Responsabilitats Polítiques de 1939, que va saquejar els béns i habitatges dels derrotats a la Guerra. Sempre que el mal ve d'Almansa...

 

El nou Govern Puigdemont és conscient de l'arbitrarietat de la repressió econòmica que ja està en marxa. Per això president, vicepresident i consellers saben que, un cop arribats fins aquí, no hi ha alternativa viable a la voluntat de guanyar.

 

 
Comentaris
Jordi (Català i Suís)
Cal ésser conscient que l'endemà de la Independència no només haurem d'anul.lar totes les sentències contra els patriotes sinó que caldrà atacar Espanya als tribunals internacionals i engegar totes les represàlies que calguin per fer doblegar el repugnant Ex-Amo Espanyol. Més bèstia serà el comportament dels Espanyols, més contundent haurà d'ésser la resposta ulterior.
Carles Viñals Casado
Lladres no, Salvador. Atracadors a mà armada. Ras i curt: Terroristes. No sóc advocat i no sé com evitar aquest robatori oficial a les persones esmentades, però demano a les entitats sobiranistes obrir un compte on els catalans orgullosos de ser-ho poguem ingresar les nostres aportacions per pagar aquesta suma i les que dies a venir puguin ser imposades als nostres representants electes. Aprofiteu a robar-nos, lladres, el temps que us resta. Us farem fora i haureu de robar-vos entre vosaltres.
Maria
Endavant President!! Som aquí i continuem empenyent!!
Jordi
Els represaliats economicament o empresonats serán els nostres jefferson,adams, franklin etc... Caldra apuntar totes les sancions economiques, doncs s hauran de restar a la negociacio del deute per a ser degudament retornades amb tots els honors .
Legalitarisme catalanofòbic
Es pot ser jutge i part en un litigi?
Clar
Hem de començar a bastir la nostra pròpia èpica dels nostres founding fathers lluny de la depredació castellana.
Aguas más que pantanosas
Si el hermanísimo cobra lo que cobra (y seguramente no lo merece), el gobierno catalán dispone de 376 altos cargos y directivos. El departamento con un mayor número de cargos de alta responsabilidad es el de Presidencia, con 71, seguido por el de Salud (43) y la recién creada Vicepresidencia de Economía y Hacienda (40). En total casi 30 millones de euros del ala, muy posiblemente inmerecidos. La consejería más gravosa para los ciudadanos es la de Presidencia, con 5,4 millones anuales.
caesar
las mismas "leyes" que aplicaba la Gestapo, por ello , cuanto antes , por ley , la Hacienda Catalana tome las competencias, y así cuando lleguen los embargos, queden en un "limbo", hasta la proclamación de la República Catalana.
soc ignorant
pero si aixo es així nomes es pot dir hijos de puta bastardos ladrones...i quedarse curt
Les tendes de luxe de Madriz
tenen clients locals, les de Barcelona s'aguanten amb el diner dels turistes.
@Aguas más que pantanosas
Això vol dir que podem reclamar a ZP, Rajoy i els ministres respectius els 3.000M€ qu'ens ha costar el nyap de Castor?
CaterinaCh
Una pregunta, el 5 milions d'euros de Mas, Ortega i Rigau, a qui els hi donaran? A l'administració central? o aniran a la Generalitat? Perquè si els 5 milions és el que va costar el 9N, haurien d'anar a l'administració que ho va gastar no? Però, és clar, segur que aqui tampoc els veiem aquests diners. I encara s'estranyen que volguem marxar.....
el nyap de Castor
Reclama lo de Castor si te apetece la propinilla. De paso reclama la pasta gansa a la Gene por los peajes en la sombra. Según el anuario de la Sindicatura de Cuentas del año 2014, el total de los pagos que habrá realizado la Generalidad de Cataluña a las concesionarias se eleva hasta los 6.684 millones de euros . La cifra supone un sobrecoste del 393% respecto al gasto que aparecía en los presupuestos de licitación de las infraestructuras.
A estalviar
Puigdemont, Junqueras i còmplices que comencin a estalviar per si l'1-O posen alguna urna i algun amic va a votar. No hi ha millor tractament per al secessionista que la dissecció de la seva cartera.
Els espanyols, ells no paguen per les seves accions
I el nyap Castor? i el de les radials de Madriz? i el de Caja Madriz? i el buidatge del fons de les pensions? i el gendre de l'Azanr? i ...
@el nyap de Castor
Posats a reclamar, les radiales de Madrid, el túnel del Partús, sobre costos de l'AVE (Alta Vergüenza EspaÑola muy i mucho) per anar en lloc a velocitat de rodalies i deficitaria,... sembla que Florentino es el principal beneficiari. Sobre les inversiones en infraestructuras a Cataluña no t'amoinis, amb el que ha incomplert caspaÑa durante 40 anys en les carreteras que son competencia seva, podrían tenir les millones carreteras d'Europa, i així será a partir del 2 d'octubre.
Avui tampoc tenen arguments els trolls?
Normal. Quí amb coneixement por defensa les bondats de seguir a EscaÑa? Encara no hem sentir cap ventatge però si moltes amenaces. Forma part del tarannà caspós dels polítics muy y mucho españoles, tant semblant a les dictadures autoritaries com Norte Korea, Venezuela, Guinea ecuatorial,... Recordeu: 50%+1 = ADEU ANDREU !!!
prou de ser víctimes
És admirable les propostes de solidaritat de fer caixa comuna i pagar la multa ... però això porta implícit l’acceptació de la injustícia. Cal canviar aquest chip i passar a l'acció. No pagar, no reconèixer les seves sentències i que enviïn la policia a embargar. I tots nosaltres (tots) resistint-nos, avera si s'atreveixen a que aquesta imatge de policia desallotjant-nos faci la volta al món. No s’atreviran, com tampoc s’atreviran l’ú-O, a la imatge de policies embargant les urnes.
Tots paguem per tot
Línia 9 metro de Bcn, canal Segarra-Garrigues, Catalunya Caixa, peatges a l'ombra, Aeroports de Catalunya, cas 3% .......
Roc
Que és "postureo" han vist que els catalans es preocupen pel patrimoni i així els fotrem amenaçant-los de prendre-ls-hi. Ja fa temps que les actuacions amenaçants de l'estat castellà haurien d'estar denunciades en dret i als tribunals internacionals . Tant ells com nosaltres estem en el dilema de fer por o fugir . Ells aguanten per la major força que tenen, nosaltres per la força de la raó, Postureo per postureo: Els expropiem tot i els exigim reparació dels danys produits.
Sanches Ojete & Co.
A l'homent foteta se l'hi ha de reconèixer la perseverança en voler donar pel sac a la bona gent catalana (que diria en Ramon Muntaner) però al final serà ell l'enforquillat. Però ves, ha de fer honor al seu nom, i com no ho especifica, tant li fa ser "dante" que "tomante"
Ramon
Els sociates van generar un neologisme que la RAE no va arribar a admetre, per referir-se al nepotisme concret andalús: "pepotismo". Més o menys va ser quan els sociates van generar també els neologismes "pellón" i "GAL". Curiosament, però, el PSOE no ha canviat de sigles.
Jordi Català Sobirà
Es pot seguir qualificant com a democràtic un estat on no hi ha separació de poders, on la fiscalia és cega per segons quins delictes fragants (per ex. de l'Operació Catalunya) i es implacable envers altres que no són delictes, on hi ha ciutadans de primera (uns pocs privilegiats) i la resta ciutadans de segona, i on tot funciona a benefici d'uns pocs, per descomptat corruptes, que es dediquen al saqueig de les arques públiques? D'això no se'n pot dir democràcia!!

envia el comentari