L'uniforme blau

"L'enemic ha deixat de ser una ETA derrotada i políticament oblidada i ara ho és -com també ho era fa vint anys- qualsevol discrepància respecte a la correcció política que sempre ha marcat, estretament, l'aznarisme/felipisme"

La batalla del PP i rodalia -El País, per exemple- per reeditar els homenatges a Miguel Ángel Blanco, vint anys després, deixen al descobert el poc gruix de la capa de legitimació que intenten mantenir els gestors de l'actual règim polític espanyol. El 23F, primer, i ETA més tard van ser les fonts d'ètica política d'un sistema, amb origen a la dictadura, que necessitava proveir-se d'una justificació democràtica -sobrevinguda- que en dissimulés la continuïtat.

 

I tal i com es va fer en aquell moment, fa dues dècades, el nom d'aquell jove malaurat torna a ser invocat. Ara, eixamplant el perímetre dels exclosos, amb Podemos i l'alcaldessa de Madrid com a objecte de la pressió principal. L'enemic ha deixat de ser una ETA derrotada i políticament oblidada i ara ho és -com també ho era fa vint anys- qualsevol discrepància respecte a la correcció política que sempre ha marcat, estretament, l'aznarisme/felipisme.

 

Però sense ETA ni amenaça de cop militar, les elits del règim es queden en casta. Ja no és possible uniformar amb un llaç blau tots els periodistes, inclosos els de TV3, ni col·locar milions de persones marxant en manifestació darrere del ministre de l'Interior... En fi, que Miguel Ángel Blanco descansi en pau, com els centenars de milers de víctimes de la violència política que, abans que un homenatge, necessiten una tomba i un nom.

 

 
Comentaris
Ramon
Espanya sempre ha tingut per l'enemic número 1 el catalanisme polític central i centrat. No el catalanisme radical. I menys encara ETA.
És clar que sí
A més no oblidem que aznarisme/felipisme implica pujolisme/CiU, puta/ramoneta i peix al cove. Tota una bona època d'Espanya.
Jordi (Català i Suís)
Perdeu el temps amb referències com "règim del 78, aznaristes, felipistes, falangistes, classe extractiva, etc". No us adoneu pas que tot plegat és simplement un problema amb l'Ocupant Espanyol ? No us adoneu que l'odi als Catalans és compartit per la majoria d'Espanyols ? Els Irlandesos encara detesten els Anglesos. La prova fou la visita de la Queen of England a Dublin fa uns anys i el desert total i absolut als carrers. Foteu fora els Espanyols i s'ha acabat el bròquil.
terrorisme sexual del paisano
article totalment innecessari. Amb una monarquia com la del Juan CArlos que es una vergonya sexual, el terrorisme es la sopa boba
Les putes del rei espanyol
Sí, és tot vergonyós. Són milers els catalans i espanyols que no tenen encara tomba ni un nom, tal com diu l'article. I mentre, Juan Carlos I, el Campechano, rei espanyol, sembla que aliè al patiment ha tingut unes 5000 putes durant la seva vida de monarca. Tant se val que fossin anònimes, arties, o professionals. Totes s'hi van enllitar per si qui era. Totes han estat unes putes, i ell el putero més gran de la història. I els partits del règim rient-li les gràcies. Oi, PP, PSOE, Cs...???
Roc
No dic jo que la mort de Blanco fos justa ni justificada, cap vida es pot malbaratar ni arrabassar. Tampoc, no crec que siga compensable la seva mort. El que si crec que la familia haurà estat compensada economicament , no obstant ho ignoré i ho sopose. Si aixís fora res a dir, i res a reclamar. Que en pau descans'hi , i no facen us politic de la seva mort, Aprendre la experiència per a que no es torn'hi a repetir, i portes obertes per a surtir del'adzucac..
els que han viscut de les rendes d'ETA
no vol que els dividends politics deixen de devengar beneficis, ETA ja no existeix peró encara hi han els qui no l'interessa que desapareguin del tot, i si ja no hi han morts (per sort) ell s'en carreguen de recordar-nos que n'han hagut peró no volen recordar-los tots, només els de major rendibilitat en Borsa electoral.
Joan
La construcció i difusió arreu de l'existència d'un enemic comú que atenta contra la sagrada "unidad de destino" des dels temps de Felipe V... evidentment la pretesa unió, respon als interessos de les elits governants i, si perillen, els més patriotes espanyols munten un cop d'estat que acava amb guerra civil.
Abderraman
Absolutament d'acord amb en Jordi (català i suís). No és un problema de franquisme, ni pepero, ni sociates; és Espanya (Castella i adherits) contra nosaltres, ara, el 1714, el 1492 i el 2950.
el teu
"víctimes de la violència política" sería buena idea definir ese concepto, igual se puede aplicar también a Podem/Comuns, Baiget, y la antigua UDC ;)
rius
De sempre, els de Madrid (concepte) han vist al catalanisme com l´enemic més perillós, més que cap; de sempre, els hi fet por; i quan han vist -són incapaços d´entendre-ho- que el catalanisme no era cosa de "quatre eixelebrats barbuts" sinó que també era de "gent de camisa i corbata", la por se´ls hi ha convertit en acolloniment.
el teu
@Jordi (català i suís): dices que "foteu fora els Espanyols i s'ha acabat el bròquil" ... igual te quedas sin más de la mitad de la población de Cataluña, . Esto no era la revolución de las sonrisas? Quién eres tú para echarme? ;)
@Jordi (català i suís): dices que "foteu fora els Espanyols i s'ha acabat el bròquil" ... igual te quedas sin más de la mitad de la población de Cataluña, . Esto no era la revolución de las sonrisas? Quién eres tú para echarme?
OncleSAM
Perquè no deixaran descansar d'una vegada en pau els morts?
catala progresista
home el nazi terrorista jordi catala suis, ja ha eixit de la preso per delicte de terrorisme i ja esta planejant altra vegada mes delictes, no passa res, mes aviat prompte que tard fanatic jordi aniras altra vegada a preso pel delicte d'odi i incitacio a l'odi, encara que amb gentola com tu lo millor es el afusellament, i veus un fill de puta menys al mon.

envia el comentari