El 155, gratuït i disponible el mes d'agost

"Aplicar mesures excepcionals per retirar l'autogovern als catalans és una mesura sense retorn, impossible de graduar, per més que diguin"

Una de les mentides fonamentals de la propaganda de l'Estat és que el procés de sobirania tindrà unes conseqüències descomunals per a Catalunya (des de vagar per l'espai fins a perdre l'Agència del Medicament) però, en canvi, tindrà un cost zero per a la societat espanyola. L'últim episodi -de moment- d'aquest esforç de persuasió és la campanya oberta, massiva i coincident, que intenta convèncer aquella opinió pública del fet què aplicar l'article 155 i suspendre l'autonomia de Catalunya també surt completament de franc.

 

Així ho prediquen Felipe González, Alfonso Guerra i Manuel Chaves, de la mateixa manera que José María Aznar i tot el PP i els Ciutadans en pes. I així ho repeteixen -com sempre, sense la més mínima discrepància- els editorials i articulistes de la totalitat de la gran premsa de Madrid i els tertulians de ràdios i televisions: L'article 155 és totalment gratuït i està disponible fins i tot el mes d'agost. Aprofiti les rebaixes i apliqui-les als catalans sense cap cost.

 

Però la propaganda no serveix per convèncer al que se la inventa. Aplicar mesures excepcionals per retirar l'autogovern als catalans és una mesura sense retorn, impossible de graduar, per més que diguin. Si la retallada/raspallada del Congrés, sumada al cop del Tribunal Constitucional, desemboca en una suspensió del poc que encara queda dempeus, la independència passarà de ser la millor opció a l'única possible.
Comentaris
Jaume
No rectifiquis el teu enemic quan s'equivoca. Més aviat que tard, la cagaràn.
Kadra
Aquest any la ciutadania també hem de fer vacances amb compte, no massa lluny de casa i estar preparats.
Laura
Benvolgut Salvador, la independència ja és un fet. Per aixó borden tant!!!
Georgiana
Confiteu-vos-la. Que l'apliquin tan se val, no ens serveix l'autonomia, ens oprimeix, ara ni nosaltres la volem. El continuar suspenent els nostres Drets, ens dona Dret a nosaltres a suspendre els nostres Deures cap a ells. God speed Catalan Republic!
No es por nada, Cot, pero el artículo 155 de la CE no suspende la autonomía
155 - 1. Si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma y, en el caso de no ser atendido, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general.
No es por nada, Cot, pero el artículo 155 de la CE no suspende la autonomía
155 - 2. Para la ejecución de las medidas previstas en el apartado anterior, el Gobierno podrá dar instrucciones a todas las autoridades de las Comunidades Autónomas. // ¿Lo ves, Cot?. La palabra "suspender" ni aparece. La autonomía sigue a lo suyo y el gobierno sólo se asegura de que se cumple la ley.
PV
Justa la fusta. Visca la Terra Lliure........................
Jordi Estelada
Prou de submissió a lleis estrangeres. Nosaltres volem una Constitució Catalana, i els caspanyols que es quedin amb la seva desgraciada Constitució paramilitar i amb monarquia franquista. Dintre d'uns anys se n'adonaran, només sigui per comparació amb la nostra Constitució, de l'endarreriment del seu text constitucional, propi d'una monarquia bananera subdesenvolupada.
Ramon
"Cumpliere", "actuare". Només per aquesta forma verbal ja n'hi ha per independitzar-nos.
Jordi Comasobirana
Per cert, a l'acte dels unionistes a brussel'les només 40 assistents i cap eurodiputat no espanyol. Tot un exitàs! Em tronxo de riure, hahahaha
Pepo
Acabem d´una punyetera vegada. Que vinguin, fotin el que vulguin i el Poble al carrer. A veure qui aguanta més, Fins i tot amb l´aplicació de la Lei de Seguridad Nacional. Endavant les atxes i ha guanyar-nos la llibertat, persona a persona i carrer a carrer. Tenim els pebrots que ens exploten ja. A les barricades!
el teu
¿Quién ha dicho que sería de coste cero para el resto de España? El impacto sería menor; en fin, es de cajón: el pez pequeño suele salir peor parado frente al pez grande, y como ejemplo véase Brexit o la antigua Checoslovaquia . De todas formas, a este paso ni hace falta aplicarlo porque nadie quiere firmar la organización y convocatoria el Butifarrendum2 ;)
Un lliri a cada ma
El sol fet d'esmentar-lo, l'article 155 els fa strempar com a burros. Talment, els gossos de Paulov.
Pitxolí
Coi, jo que em pensava que parlava d'un autobús...
Claud
Bus 155 COLLBLANC-BARCELONETA.
entranyable
Els hi tenim la moral guanyada, la seva contra tot els fa perdedors de mena. Quan era petit em feien llegir el Camino de l'Escrivà de Balaguer, un llibre petitó que en el seu article tercer deia "aprende a decir que no", bé ja suposeu perquè ho deia. Des d'aleshores jo em vaig perjurar de dir sempre que sí. Molts de l'Opus de que està farcida Espanya el van seguir i no paren, jo m'entrenava al sí rotund a tot, inclós el referéndum. Ja ja ja.
Jordi
L'u d octubre passi el que passi, tothom a les 8 del mati als col.legis electorals, a les 8 del vespre a comprar vots, a les dotze si s escau celebrarem un si guanyador, i l endema al mati una delegación cap a Madrid a negociar el deute, els mercats internacionales presionaran España con mai s ha vist i pujara la prima de risc exponencialment, llavors sera quan tindrem els triunfos d' aquesta larga partida. Pla b: al mateix temps s ha d enviar una delegació a moscou per presionar l Otan.

envia el comentari