El front unit espanyol contra el referèndum

"L'esquerra, i especialment el PSOE, només té una sortida: pactar un referèndum a Catalunya i presentar una moció de censura que desplaci a aquesta banda de lladres del poder polític"

A mesura que s'acosta la data del referèndum sense que el bloc independentista mostri senyals de vacil·lació (tot i que la premsa cavernària de Madrid se les inventi), s'estén el pànic a les files del nacionalisme espanyol. Com sempre, ha estat incapaç de gestionar el conflicte amb un mínim de racionalitat i ara, quan ja no hi ha temps, forma un front comú contra l'independentisme, oblidant les seves aparents discrepàncies.

 

El PP esgrimeix la sagrada unitat de la pàtria que Franco agonitzant va encomanar a Joan Carles, encara que ara es disfressa d'unitat "democràtica" de sobirania, d’"igualtat" (les cometes indiquen mentides) de tots els espanyols i de vigència d'una Constitució que el mateix PP rebutjava al principi. Per garantir-la està disposat a emprar tots els mitjans, fins i tot els presumptament delictius, com ja ha demostrat.

 

El PSOE, intentant diferenciar-se de la dreta neofranquista, després d'anys d'haver-li fet el joc, persegueix la mateixa finalitat, però amb procediments menys agressius, més dialogants i amb més voluntat de reforma. Això, no obstant, té la mateixa línia vermella del "no" al referèndum i, per tant, no només arriba tard si no amplia l'oferta, sinó que el seu paper de furgó de cua de la dreta serà encara més lamentable.

 

El discurs de Podem és l'habitual galimaties en aquest mosaic de personalismes malaltissament mediàtics, però el resum final és el mateix que el del PP i el PSOE: "no" al referèndum d'autodeterminació català perquè no té garanties, no és legal, no és segur i, sobretot, no ho controlen ells.

 

Ciutadans està apuntat al "no" des del mateix origen perquè, tot i els seus aires de brokers estil Wall Street, la seva idea d'Espanya és la dels triomfadors del 39.

 

El desconcert i l'agitada controvèrsia són prova palmària de l'ensurt compartit de la insolent dreta nacional-catòlica i l'esquerra submisa davant la probabilitat de quedar-se sense el país que la seva mútua incompetència ha destruït. Pura por.

 

Darrere de les amenaces, les ironies, els engolats parers d'erudits a la violeta i els negres vaticinis d'àugurs vestits d'experts no hi ha més que por. Por que, si es fa el referèndum, el perdin i, amb ell, perdin el país que porten parasitant centenars d'anys a força d'oprimir la seva gent.

 

El "nou PSOE" diu buscar una solució (pròxima Executiva el divendres) pactada, negociada, davant la irresponsable inoperància de la dreta. Millor això que res. Però, pel que es perfila, és poc i arriba tard. La clau per resoldre la qüestió és el referèndum pactat. I és la clau perquè, sense ell, no hi haurà moció de censura guanyadora i el PSOE no podrà desallotjar al PP del govern, cosa que podria fer el 1r de setembre, amb els vots favorables de JxS.

 

Però el "no" socialista i l'altre "no" nacional-espanyol de Podem, no només prova la seva por i la seva insinceritat, sinó que els fa còmplices de la política repressiva que aplica la dreta. I en aquesta política repressiva hi ha un nou avanç especialment abusiu i repugnant: l'intent d'anar contra funcionaris i polítics de la Generalitat, atacant-los el seu patrimoni. Sens dubte, molt coherent amb l'esperit d'aquesta dreta franquista que ja va aplicar Cifuentes a Madrid i la parella de subjectes que va dominar el ministeri de l'Interior amb la seva Llei Mordassa, un intent de tornar l’"ordre públic" de la dictadura arruïnant a la gent.

 

És literalment repugnant que el govern i el partit que més han robat en la història d'Espanya, que més cabals públics han malversat, que més han estafat i espoliat l'erari, incrementin la seva política repressiva per la via pecuniària. Ho fan atemptant contra el patrimoni dels polítics i els funcionaris com abans contra els ciutadans com una possible forma de reposar els cabals que porten anys robant i malversant en viatges, gresques, putes, drogues, confetti, comptes a Suïssa i Panamà, sobresous, finançament il·legal, sobrecostos, mossegades, suborns, extorsions, estafes, obres faraòniques inútils per a benefici propi i d'amics, suborns a periodistes mercenaris i espolis amb les privatitzacions.

 

Però, sobretot, és una decisió tan odiosa i miserable (pròpia dels que procedeixen d'aquesta manera en tota la resta) que, de dur-se a terme, pot provocar un esclat social a Catalunya, farta ja del saqueig, com hauria de estar-ho la resta d'Espanya, si tingués una mica de coratge.

 

Per evitar aquesta vergonya d'uns lladregots robant el patrimoni personal dels representants democràtics i els funcionaris, l'esquerra, i especialment el PSOE, només té una sortida: pactar un referèndum a Catalunya i presentar una moció de censura que desplaci a aquesta banda de lladres del poder polític (i, per tant, també del judicial a les seves ordres) abans sigui massa tard.
Comentaris
JTM
Gràcies senyor Cotarelo. Llegir els seus articles es un autèntic plaer!!
Sodoma només necessita 5 justs
JxSi el formen al Parlament: 29 diputats de Pdecat, 17 d'ERC, 3 de Demòcrates, 1 de Mes, 1 d'Avancem i 10 independents. Total 61 + Gordó a la seva bola. Només es necessiten 5 discrepants perquè tot es vagi en orris. Si es permetessin votacions anònimes per al canvi de reglament, segur que no sortiria endavant i, amb això, l'1-O, com a mínim, s'hauria d'ajornar. El problema està en la naturalesa de JxSi, no en els partits no secessionistes.
No esperem res de Podemos ni encarfa menys del PSOE
Que podrían donar sport al referèndum i JxSi podría donar suport a Pedro Sànchez per fer caure Rajoy l'1 de setembre? Calr que podrien, però no ho faran. Qué ens diu la història del PSOE? "...Y si esas gentes van a descuartizar España, prefiero a Franco". Negrin ( frases recullides per Azaña). Doncs aixó, si preferian a Franco abans que la independència quin problema han de tenir avui en el PSOE perqué governi Rajoy? i els de Podemos no sòn diferents. Han nascut a Can Lara.
Carles Viñals Casado
Sort en teniu que aquells temps cauen prou lluny i el Déu de l'Antic Testament ja no parteix en dos el mar Roig perquè el seu poble pugui fugir del faraó, ni detura el sol perquè Josué tingui temps de guanyar una batalla. Pel que fa a Sodoma (Madrid), si Déu no s'hagués pres tres mil anys de vacances, fa temps l'hauria convertit en un forat fumejant de 50 kms. de radi des de la Puerta del Sol, car de justos no en trobaria pas cinc. Cotarelo, i gràcies. Insuficient per al perdó col.lectiu.
Pero senyor Cotarelo
si ni Podemos s'atreveix a res. I aixó que serien els que més tenen a guanyar. A no! que a Espanya no voten mai per l'entesa.
Sly
Les ganes, sodomita...!
Nomes queda votar
Ja no hi ha temps de pactar res. Tindrien que sortir tots en corrua in demanar perdo per tot el que esta fent patir a la gent i dirigents de Catalunya. Retirar totes les acusacions dels ultims 5 anys com a minim. I retirar immediatatment i per via legal de totes les trifulques, incloses la Operacio Catalunya que continuen negant despres del " Nos hemos cargao la Sanidad Catalana". Ja no hi ha temps per res mes que intentar quedar be si volen i autoritzar i acceptar el Referendum que ja hi ha.
Laura
El "Front unit espanyol" està cagat de por perque sap del cert que els problemes econòmics que tindrà l´estat espanyol seran un joc de nens comparat amb la desfeta del malaguanyat imperio. Catalunya és la peça que aguanta "el castillo de naipes", castillo que no hi haurà "arquitecte" que el pugui tornar a construir quan guanyi el SÍ l´1 d´octubre
anna
I encara hi cal afegir Izquierda Unida i el Sr. Garzón perquè no hi falti ningú. Em pregunto d'on ha sortit vostè Sr. Cotarelo: és l'excepció i el felicito per això, no deu ser fàcil a Madrid.
rapitenc
És un plaer llegir els articles del senyor Ramón Cotarelo
Eimeric
Si la votació fos secreta, el que passaria és que de les files de CSQP i del PSC potser en sortirien, a favor de la independència, més d'aquests 5 vots que dieu. No cal oblidar que les consignes de partits unionistes, per conservar la cadira, no corresponen a la consciència de molts dels deus ocupants, que saben perfectament que els ideals que propugnen només són factibles amb la independència. Al temps.
Un altra vegada
que no publiqueu el comentari. Deuen tocar al moll del os, si no no s'enten.
Pepo
Sr Cotarelo, desconec si a Madrid ho veuen com una unitat frontista, això de´anar en contra del referèndum, però pel que fa a Catalunya, li puc ben assegurar que no hi ha ni rastre de frontisme davant ningú, perquè existeix una determinació claríssima del Poble, que fa molts mesos, va desconnectant de la realitat espanyola, doncs només hi veiem retrets, amenaces, sentències i un camí directe a l´abisme. És per tot això, que estem decidits a virar la nau i posar rumb a la República de Catalunya.
Ja es massa tard
I Cotarello ho sap, per això l'empipada. Espanya no canviarà en dos mesos. Alea iacta mediocres! Gora CAT!
Dignitat
La darrera humiliació verbal: "las cajitas encima de la mesa". La conclusió és ben senzilla: INDEPENDÈNCIA x DIGNITAT! Com s'atreveixen a dir que "los españoles son todos iguales? (si donem per correcta la condició d'espanyols també dels catalans)"!!! Què passaria a Espanya si els catalans els diguéssim el que diuen de nosaltres? No m'ho vull imaginar! L'aversió d'una bona part d'espanyols vers Catalunya és endèmica i no té solució! I els unionistes catalans, mentrestant, fent mutis!
Elisa
Nomès hi ha una cossa que uneix a les dretes, esquerres, centre i a tots els partits espanyols, i es en anar contra Catalunya, amb això es posen d'acord rapidament!
síscu
Llegint l'article del sr.Cotarelo he arribat a la conclusió que resultar que només els catalans votants a JxSí i la CUP tenen pebrots per afrontar-se amb la mafia franquista i tot aquest "progres" de Podemos de ICV-IU sempre acaben submisos a les ordres dels decendents franquistas. Es molt fort.
catala progresista
pepo ets tu el poble catala, n'havia un senyor baixet amb bigoti que parlava tambe ell en nom del poble alemany, i aci a espanya altre home baixet gallec que parlava pels espanyols aixo de parlar en nom del poble es molt poc democratic, encara que clar no es poden demanar peres al olmo.
Cristopher
Bravo Cotarelo! Algú ho havia de dir. A veure si els del PsoE s'en enteren d'una vegada!... que ho dubto molt! Tenen massa interessos a defensar a Andalusia, per exemple. I massa coses a tapar. I Podemos tenen massa empanada mental.
èvrica
Ara s'enten per què els votants de Izquierda Unida no van anar a votar a Unidos Podemos, han vist que Podemos son PpesoE:2.
Joan
El Sr. baxet, galleg i amb bigoti d'Espanya, de cap manera mai va dir que parlava en nom del poble espanyol. Ans al contrari, era el poble el que s'havia de plegar a les seves consignes pel be de tots i el que no hi estava d'acord, eliminat fins hi tot, si considerava que calia, mort. Un petit detall per reflexionar:¿ perquè si la guerra mal anomenada civil, va acabar el primer d'abril del 1939, es continuaven fen "consells de guerra" fins els darrers dies del regim?
Joan
Vosté parla del psoe...aquests són els de "apoyaré el estatuto que salga del Parlament " després en Guerra se'n va riure passant-li el ribot. Tampoc no són de fiar-s'en. O sigui : nari nan , nari nan...
Claud
Gràcies Sr. Cotarelo. Fins un altre dia.
Ho veieu?
El problema està en la naturalesa de JxSi. http://elmon.cat/noticia/211198/puigdemont-concentrara-en-un-sol-conseller-la-coordinacio-de-l1-o. Ningú vol ser el xai de la Pasqua. I això que Junqueras ha dit que a ell li obliguen per collons els tractats internacionals i l'ONU.
Magistral
Sr Cotarelo esto es saber usar las palabras, como una espada contra un dragón perverso que quiere acabar con el pueblo Democràcia.
CAIXA DE RESISTÈNCIA, JA!
A RECUPERAR DESPRÉS, PER SENTÈNCIA INTERNACIONAL.
Joan
Predicar dins l'Estat espanyol es com predicar al mig del desert!!!

envia el comentari