Primer van matar els autonomistes, i ara l'autonomia

"Els autonomistes que hi havia hagut ara són independentistes, la majoria, o han marxat a casa seva rondinant, sense que el règim borbònic hagi mogut un dit per ells"

El 23F va congelar el sistema autonòmic, diluint-lo dins del café para todos, i la majoria absoluta de José María Aznar -dues dècades més tard i amb l'Estat en expansió- va iniciar una regressió que va culminar amb la raspallada de l'Estatut al Congrés dels Diputats. La posterior sentència del Tribunal Constitucional va posar el punt i final a l'autonomisme a Catalunya. La seqüència és aquesta.

 

Des del 27 de setembre de 2015 ja no queden autonomistes al Parlament. Hi ha independentistes, hi ha unionistes i un espai -els comuns- que intenta quedar-se al marge del debat, en una fuga política constant per evitar d'afrontar-lo. Res més. Els autonomistes que hi havia hagut ara són independentistes, la majoria, o han marxat a casa seva rondinant, sense que el règim borbònic hagi mogut un dit per ells.

 

Només Madrid podria ressuscitar l'autonomisme amb una proposta clara i viable. Però, en comptes d'això, planegen aplicar l'article 155 per acabar de destruir les estructures d'autogovern que, mal que bé, encara queden dempeus... Ho faran. I fracassaran. Sis dels nou presidents que ha tingut Catalunya des de 1931 han estat considerats delinqüents, en un moment o altre, i perseguits per haver exercit o reclamar l'autogovern. Amb Puigdemont seran set. I què?
Comentaris
Ramon
TOTS els presidents no sucursalistes han estat amenaçats, encausats, inhabilitats, empresonats i/o afusellats. I tots els anteriors a Jordi Pujol van haver d'exiliar-se en un moment o altre. Té collons, que l'encausament de Jordi Pujol fos perquè son pare deixés diners fora quan el cop ultra estava en l'horitzó per si de cas també havia de fugir, diners que ell mai no va tocar-ne un cèntim i que la resposta del Parlament fos constituir una Comissió que feia seguidisme a aquella guerra bruta.
Vuelta la burra al trigo
L'Estatut: 1 preàmbul, 223 articles (8 títols), 22 preceptes (quatre tipus de disposicions). El TC va considerar inconstitucional la totalitat de 1 article NOMÉS, 13 parcialment i que calia interpretar d'acord amb els fonaments jurídics (FJ) que s'indicaven en cada cas, 9 articles, 14 més parcialment i 4 disposicions. Quants que van votar l'estatut se l'havien llegit i entès?. El mateix per la CE. És que no es pot votar tot o res un text d'aquest volum i aquestes característiques. És absurd.
ernst
que jo sàpiga Jordi Pujol i Soley no esta encausat
Clar
Els espanyols no hi veuen de cap ull. Però nosaltres no els farem d'oftalmolegs. A veure si ensopeguen del tot i els perdem de vista!
Ramon
Tens raó, ernst. Jordi Pujol no està encausat. El que Espanya i Catalunya han fet amb ell és molt pitjor que encausar-lo. I en el cas de Catalunya, molt més imperdonable.
Ramon
A l'Urgell es va decidir enretirar fins i tot una placa que simplement deia que aquell poliesportiu l'havia inaugurat el President Jordi Pujol. El 9N és una de les pàgines de la nostra història recent que més orgull et fan sentir de ser català. I la reacció de tots plegats davant l'acarnissament espanyol contra Jordi Pujol, sens dubte la que més ens hauria d'avergonyir. Sens dubte. I no oblido els 25 escons de Carme/n Chacón, no. Això és pitjor.
Serietat, si us plau
Macià mai va ser empresonat ni va haver de fugir com a president de la Gene. Macià va instaurar la neo-Generalitat el 1932 i va morir com a president. Tarradellas va ser elegit president a l'exili, mai es va exiliar com a president; va tornar com a president i ho va ser des de 1977 fins al 1980. Se li va atorgar el títol de Marquès de Tarradellas el 1986. Va ser Tarradellas exiliat, sucursalista o les dues coses?. Després de Pujol: Maragall, Montilla i Mas (fins el 2012), van ser sucursalistes?.
Ricard
Per a "vuelta la burra el trigo": I la constitució, quan la vam votar, ens l'havíem ni tan sols llegit? La gent vota segons li diuen els seus polítics de referència. Però no et preocupis, al referèncum de l'1 d'octubre, si no ho eviten les forces d'ocupació de l'estat, la pregunta és molt més clara i la gent, tot i la por inoculada per aquest estat antidemocràtic i repressor, podrà votar segons la seva consciència, creences i sentiments.
Ricard
Pecata minuta lo del pare del Pujol, repeteixo, el seu pare donades les circumstàncies i al fet que li ho van donar lligat a en Jordi Pujol Soley. Però lo dels seus descendents, especialment el primogènit, això sí que hauria de motivar presó per als seus autors. Algú sap perquè no estan empresonats? Doncs perquè a l'Estat espanyol no li interessa, no fos cas que tiressin del fil i es trobessin a sí mateixos
Zas
Pujol,va fer molt per Catalunya; segurament,massa,.....per ells,i per molts venuts d´aquí. En altres èpoques,l´haurien passat per la pedra.
Jordi Estelada
La Constipación Caspanyola és nul·la de ple dret ja que es va votar a partir de censos del tot irregulars, cosa que fa que no pugui ser considerat vàlid el resultat segons els paràmetres actuals. Això per no parlar d'altres "formes de fer" d'aleshores que estan completament desfasades pels actuals processos constituents. Nosaltres farem una Constitució Catalana moderna; i pel que fa als nostres veïns, que segueixin, pobrets, amb la seva Constipación ben amarada dels mocs dels franquistes.
I a mi prim y viva la constitucion que permite la orgia total
La independencia de la monarquia de españa,fundada por Franco, es total 4.786 dones. Ha estat l’excoronel Amadeo Martínez Inglés, de 71 anys, qui s’ha atrevit a xifrar en gairebé cinc mil les conquistes de Joan Carles I; i ho ha fet en una biografia que es publicarà aquest mes de juliol. El rei de les cinc mil amantes ES EL SIMBOLO DE LA CONSTITUCION DEL 78
Nuria de Medxic
El que volen es matar a tots els catalans, des de fa segles. Aixó no es nou, siguin el que siguin. El que no entenc es que hi hagi catalans amb tan poca estima i dignitat que encara vulguin seguir formant part de la monarquía espanyola

envia el comentari