Comuns, el 78 amb rostre humà

"Se'ls ha de reconèixer que volen reformar l'Estat, això sí, però assumint la transició i acompasant el ritme dels canvis als que vagi cedint el règim actual"

El 14 d'abril de 1977, el Comitè Central del PCE va comparèixer públicament davant les càmeres de televisió amb una gran bandera bicolor al darrere. Santiago Carrillo va ser l'encarregat d'anunciar que, a partir d'aquell moment, els comunistes assumien la simbologia del bàndol franquista com a pròpia, abandonant per a sempre la legitimitat republicana. A canvi, els comunistes espanyols només van rebre la legalització del partit. A partir d'aquell moment, la totalitat de l'esquerra espanyola va incorporar-se a les institucions en col·laboració estreta i lleial amb les estructures del règim franquista, monarquia borbònica inclosa. Els socialistes manaven i, quan calia, els comunistes els complementaven. A Espanya i a Catalunya, exactament igual.

 

Van voler oblidar fins i tot els seus morts, que els feien nosa des de les tàpies dels cementiris i els revolts dels camins. Van negar l'autodeterminació dels pobles que abans defensaven i el PSOE va dedicar-se a muntar el GAL des de les clavegueres de la policia franquista, sense que comunistes i derivats protestessin ni per quedar bé. Van fer-se rics i van fer de rics. I avui Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero són indistingibles perquè ja ni perden el temps dissimulant. I això ni tan sols és nou, perquè Adolfo Suárez i Santiango Carrillo ja es van posar d'acord en tot.

 

Passats els anys, semblava que la generació de Podemos era capaç de plantar cara a tot això. Durant un instant, vam veure banderes republicanes i van sentir com Pablo Iglesias parlava de calç viva al Congrés. Fins i tot Ada Colau va retirar un bust del rei. Però tot era estètica i, com a tal, va durar ben poc. Vist l'entusiasme i la rapidesa amb què s'adapten al sistema, el CNI i Hisenda els han deixat en pau i ningú d'ells no ha de patir per res. Se'ls ha de reconèixer que volen reformar l'Estat, això sí, però assumint la transició i acompasant el ritme dels canvis als que vagi cedint el règim actual. Com va fer el PCE, ni més ni menys.
Comentaris
Ara i aquí
Tot plegat la vida son quatre dies, si es pot arribar a la poltrona i viure be i amb una bona jubilació, per que collons s'han de fer revolucions, que tot plegat poden complicar la vida, els de la comuna un cop han tocat algun duro ja es creuen els amos del mon, i al poble que el donin pel sac.
andreu sole
exacte PUTREFACTE, CARRILLO AMB EL SEUS AQUI I ALLA AMB LES MANS TACADES VAM ELS CONSOLIDADORS DE LA DICTADURA POST FRANQUISTA QUINA PUDOR
Atacar els Comuns amb retótica Podemita
El terme "règim del 78" l'han popularitzat, no sé si inventat, Pablo Iglesias i Monedero, entre d'altres; però aquests dos els que més. Amb aquest terme ataquen al PP i als antics dirigents del PSOE i del pujolisme. Utilitza "règim del 78" contra els Comuns és tan absurd com dir judeo-maçònic a Franco o yihadista al Papa.
Clar
Els comuns ens volen vendre als catalans bou per bèstia grossa. La Colau es alcaldessa gràcies a la col·laboracio valuosa de les clavegueres de l'estat (el seu). No faran res, com no van fer els d'Iniciativa. Algú es recorda de l'ambigüo i expert em eufemismes, àlies el Noi de la Bicicleta (no confondre amb el Noi del Sucre, que era revolucionari de veritat) i actualment recol·locat pel Coscu al seu sindicat? Els colauites van pel mateix camí. Passi-ho bè.
Si parlem de collonades, parlem de collonades
La major estelada del món desplegada a Sant Cugat. Bàsicament totes les estelades del món estan desplegades a Catalunya; curiós, estrany i sorprenent, oi?. Segur que hi ha banderes a Corea del Nord moltíssim més grans que l'estelada de Sant Cugat, però no són aquest tipus de estelada.
Solo hay dos constantes universales
La velocidad de la luz y la traición de los estalinistas PCE-PSUC, hoy recauchutados como ICV. Cuando se trataba de derribar la dictadura de Primo deRivera, ellos queríoan la Revolución; cuando las condiciones objetivas para la revolución estaban maduras ellos se ddedicaron a atacar a la CNT y el POUM, cuando el franquismo agonizaba , el PCE-CCOO les dió vida aceptando al monarca heredero y ahora que la Revolución puede empezar (como siempre) por Catalunya, hay que esperar unas dècadas mas.
ona
La transformació de Colau s'escenifica en la seva persona, subtil i brillantment, en el documental que li varen dedicar, la nit que li arrabassa l'alcaldia a Trias: en el moment que parla amb ell per telèfon i al minut següent en alçar-se de la cadira. Ni ella mateixa podia preveure-ho. La matèria de què està feta. Són uns segons només en què opera davant la càmara la transformació.
Ramon
El rostre humà de Podemos deu ser perquè els ha finançat Maduro i els imams xiïtes, però, que se sàpiga, no Kim Jong-Un ni ISIS.
partida 2014
un plato es un plato una mobilització és una mobilització una consulta és una consulta Les paperetes són les paperetes Les meses són les meses Els votants són els que voten Un referèndum és un referèndum Què són els comuns? Compartit per dos o més a la vegada.? mmm, NO Pertanyent a la majoria o a tothom? NO De tipus usual, que no s'aixeca per sobre del nivell ordinari? SI Que es troba freqüentment, que és senzill i planer? mmm NO Conjunt de la gran majoria? NO
La deriva de la CÚPULA dels "comuns": PCE/PSUC > IU/ICV > CSQP/ECP > "Comuns" > CeC = "nou" PSC/PSOE > etc... ¡always drifting to the right!
Per més que canviin de nom, son els continuadors dels que al 1956 van proclamar la "reconciliación nacional" amb el franquisme, trencant el front de lluita antifeixista; al 1976 van assumir la monarquia, trencant el front republicà; al 1978 van pactar la Constitució amb els franquistes, trencant el front per la ruptura democràtica (i integrant-se en la co-gestió "buenista" del sistema)... I ara trenquen el front de lluita per la República catalana independent... Porten la traició als gens!
Retratats
Des de qualsevol punt de vista d'esquerres, la posició de la CÚPULA dels "comuns" és repugnant: a aquestes alçades de la contesa, li fan el joc a l'immobilisme, a Rajoy i al règim. Com a esquerra han quedat definitivament desacreditats. Son fòssils.
Astruch
Tot plegat un ENgany desCOMUnal
Ramon
Molt millor aniríem i molt més factible seria la llibertat de Catalunya si les esquerres independentistes tractessin els pudents com que tracten Convergència i tractessin Convergència com tracten els pudents.
caesar
porque será que las cloacas del estado no les han tocado ?, muy sencillo trabajan para ellos.
RHC
Hi han politics que es comprometen a portar endavant el programa pel que foren votats,. JxS i la CUP, malgrat les distàncies ideol·lògiques entre ells, però al final s'han compromés. En hi ha que pasaràn a la paperera de l'historia, perquè la seva indefinició, es totalment pérfida, perqué malgrat es defineixen com a trencadors, l' unic que trenquen es el seu compromis de canvis. Els seus electors en pendran nota. Colau & compiguais, tindrem memòria a la nova RC.
Georgiana
Pobres votants dels Comuns s'els hi està negant participar del referèndum per partida doble. L'Estat no dona permís i els Comuns no cridan a participar¨hi. Ells (Estat, Comuns, oposició) sí poden exercir el Dret a Decidir, negant a la gent el permis a exercir el Dret a Decidir...ondiaaa quina colla! Que els Comuns no ens capgirin els resultats, ni que s'els hi ocurreixi canviar el significat, aixó és un Referèndum per la independència no pas una mobilització per no sé quina amanida volen fer.
CaterinaCh
Els comuns mai han traït res, ja quan va sortir Podemos molta gent va dir que era un intent d'Espanya de mostrar una cara amable per enganyar els catalans, i molta gent se'ls va tirar a sobre. I ara ja s'ha demostrat que era així. Els comuns tenen com a marc mental Espanya, i per tant, això de Catalunya els molesta. A més, ells el que volen és el poder de Madrid i fer d'escolanets d'algú que mani allà. Però no tenen pebrots per dir-ho, és clar. Ara, no cal que ens hi amoinem més
Narcís ( si ' comuns ' .. fossin de llei no actuarien així que sí empentar allò que demana el Parlament i, què dir-ne, anys i anys de movilització!) ( allò que haurien de fer és " cantar les quaranta " a espanya de tot, tot, tot, tot, el que ens fumen emocionalment, moral i econòmica, i què dir-ne,
N'és obvi que els ' comuns ' / tota la sopa de lletres allò que volen és el " poder " , el poder per viure de collons de mico .. i què millor que dur-se'n els espanyolets mil del carrer ( com antany fer el PSC!)? PD: si fossin " esquerres " serien els primers en donar la veu al poble català, al poble de Catalunya i més sabent perquè hem arribat ací!
Cúpules de Podemos i Comuns
mai afavoriran el referèndum: sense Catalunya no governaran Espanya; la independ. de CAT. no és a la seva agenda, més aviat tot el contrari. Però qui hi havia darrera de la projecció pública d'Iglesias i Colau? Atresmedia (Antena3, La Sexta) (Grupo PLANETA); Mediaset (cuatro, Telecinco) (Grupo PRISA). I la traca final: la Fund. de Soros (casta)és accionista de "La Sexta" = superprojecció d'Iglesias! Una "esquerra" prefabricada, controlada i beneïda pel PODER! Ècoli quà! No us enganyin!
zamorano
Per què hi ha més estelades als balcons de Sant Cugat del Vallès que a Sant Coloma de Gramenet?
A la GRAN CAUDILLA COLAU DE FRANCO Y DE ESPAÑA-UNA
Va retirar el bust del Rei i va col.locar el seu estimat Franco davant els assassinats pel seu Felip V, com bona franquista, feixista i felipista que es la Reina de Barcelona, la Caudilla Colau de Franco y de Podemos
Per cantar amb música de la cançó "La mosqueta!
La Colau va fer un bot, i ara és alcaldessa, gràcies al CNI! Déu meu! Quina pena! En Domènech, tot cofoi, no vol referèndum. Diu que cal demanar, garanties a balquena. Molt votants s'han exclamat, en sentir tal despropòsit, quina pena de partit, on són els revolucionaris... Entre mig de tants requisits, pocs entenen els Comuns,i l'alcaldessa ha defugit, sense fer tintines.
Quan Colau i Iglesias parlaven
tant de la casta...d'això fa molt de temps. Ara que estan apoltronats, ni l'anomenen! Ells han arribat on han arribat gràcies a les castes de poder mediàtiques! Què curiós! Us imagineu que la Sexta, la Cuatro, Telecinco, Antena3 donés cobertura a la CUP o als independentistes? Oi que no? L'acte més revolucionari que es pot fer només té un nom: INDEPENDÈNCIA CATALANA"
@ zamorano
que per què hi ha més estelades als balcons de Sant Cugat del Vallès que a Sant Coloma de Gramenet? Doncs per la mateixa raó que hi ha moltes més banderes franceses a qualsevol lloc de França que no pas a les banlieus de París. La integració de la immigració requereix el seu temps i es més lenta on es formen grans bosses de població immigrada sense contacte directe amb la població autòctona.
Per zamorano y @ zamorano
Pregunta complementaria: ¿por qué Sant Andreu tiene bastantes esteladas y Pedralbes y Sarriá ni una?.
Contestación
porqué en Sarria y Pedralbes les parece que tienen más que perder ( a corto plazo, que no a largo) Si esto no sale van a empobrecer no sólo a los pobres si no que también van a desmantelar el tejido productivo del país. Si eres funcionario te van a sustituir por alguien venido de las Españas. No es la primera vez que lo harían, ni va a ser la última.
davidas
no ens oblidéssim que al 78 ja varen fer una operación Catalunya en aquell moment es van treure el psuc de sota l'ala franquista, avui són els colau i companyia
Una altra operació Catalunya
Banca Catalana fou una entitat financera creada el març del 1959 per Florenci Pujol i Brugat, el seu fill Jordi Pujol i Soley i Francesc Cabana i Vancells, mitjançant la compra de la Banca Dorca d'Olot per un grup d'homes de sectors econòmics diversos. El 1961 traslladà la central a Barcelona i canvià el nom pel de Banca Catalana.....
Humbert Roma
Podemos i la majoria de plataformes nascudes de les protestes dels descontents, amb algunes excepcions, beuen de l'herència del PCE/PSUC i aspiren a convertir-se en l'alternativa al PSOE en tot el territori sota la sobirania del Regne d'Espanya. Partits que van ser defensors a ultrança de la nefasta Constitució del 78. Com per ells, també per als comuns la sagrada unitat de l'imperi espanyol és una condició irrenunciable. Com la monarquia heretada del generalot. Sense elles no serien res.

envia el comentari