És un garrot o és un bumerang?

"A Catalunya, les ordres del PP són, des de sempre, un poderós element de mobilització capaç d'omplir les urnes i els carrers"

Les amenaces de Madrid contra càrrecs electes i funcionaris tenen un efecte intimidatori seriós i massiu. No és irrellevant que, des de l'Estat, es pugui confiscar l'habitatge i les propietats a qualsevol que signi alguna cosa relacionada amb la convocatòria de l'U d'Octubre. Dit això, enviar milers de cartes amenaçadores a la Generalitat i els ajuntaments pot tenir un efecte bumerang difícilment mesurable des dels restaurants on decideixen les elits de Madrid. Aquest dijous, en un debat a Terrassa, tot això ha quedat clar quan les conselleres Borràs i Serret han compartit determinació -però també temors- amb David Clarà, un regidor de Podem a Barberà del Vallès que també ha estat intimidat -per carta- per l'Estat. Madrid no deixa espai per a dubtosos, però és que potser n'hi ha massa.

 

En el referèndum de l'U d'Octubre hi haurà implicat tot el catalanisme polític, a més d'una part de l'espai polític que representen els comuns i fins i tot el PSC. A Catalunya, les ordres del PP són, des de sempre, un poderós element de mobilització capaç d'omplir les urnes i els carrers. "Si tu no hi vas, ells tornen", deien els cartells electorals de quan el PSC era vist com alguna cosa més que un apèndix -submís- del règim del 78.

 

Les elits de Madrid aposten per la repressió com a única eina per aturar l'emancipació política de la societat catalana. Però la por no ha aturat mai la història.

 
Comentaris
Bla, bla, bla, blamerang
El secessionisme només busca que hi hagi massa de votants perquè, digui el que digui Puigdemont, un resultat tipus 9N amb poc quòrum (per un referèndum de secessió, clar; per votar de quin color volem els ous al super, tant és) i un resultat de referèndum franquista no colarà enlloc. Si els del NO no voten l'1-O el fracàs està assegurat.
Ramon
Mira per on, aquella satanització diferencial del PP que tant i tant els servia per fer-nos votar esquerres sucursalistes o sigui per espanyolitzar-nos, ara juga a favor nostre per tot el contrari. Quina llàstima que ja no hi sigui el Fraga.,
l'aligot del castell
La movilitzacio dels catalans que volen alguna cosa mes que la submisio a les elits madrilenyes, ha de ser dia a dia als supermercats, no per decidir el color dels ous ( bla,bla,bla blamerang) sino per donar preferencia a la compra de productes catalans ,en cadenes d'origen catalanes. No ens sortira mes car que els 16.000 MM que ens costa l'actual sistema. Algu recorda les manifestacions del president d'una important cadena de supermercats en un determinat intent dels politics del PP.
El meu nom és cosa meva
El PP ha trencat Espanya. Fins que no es trenqui el PP - o sigui il·legalitzat per associació criminal per delinquir i robar - i esdevingui irrrellevant per a la política espanyola, Espanya no renaixerà de les cendres on és ara.
@blablabla blamerang
saps qui guanya un refrendum la mitad +1, si no hi vols participar es el teu problema, pero guanya la mitad +1 et queda clar!
Shark
Molt bé. Però ara seriosament. Quan Millo estigui a la delegació del gobierno envoltat per 2 milions de persones amb ganes de rebentar la porta i fotre'l al mar, què en quedarà de les cartetes? Torres molt més altes han caigut. Contra la determinació d'un poble no hi tenen res a fer.
Ramon
No només el teu nom es cosa teva. També ho és la teva empanada mental. Si s'hagués d'escollir el comentari més demencial de l'any, el meu vot ja el tindries.
Narcís ( nosaltres només volem tenir nostres lleis i manar sobre nostres rendiments i que a país veí/ espanya li vagi bé .. on n’és el delicte? on n’és el pecat? on n’és allò injust?) ( s’ha acabat l’esclavisme, s’ha acabat la inquisició, s’ha acabat la piratería .. adéu-siau, espanya!)
De criatures, mantingudes, ben vivint-hi, de barriada, força bruta barata/ prepotents, intel·lecte zero, fatxenderia alta i consciència malvada, tot plegat, aquest estat/ espanya .. què s'hi pot esperar sinó " aquestes mamarratxades i, què dir-ne, de jugar a soldadets " per territori català? PD: verament són a mig camí d'ISIS i de la civilització!
Acceptem Kosovo i Montenegro com referèndums d'independència de companyia
Kosovo. Quòrum necessari: 66,7%; guanya SI: més del 50%. Montenegro. Quòrum necessari: 50%; guanya SI: més del 55%. Chúpate esa Puigdemont.
Gorgias
Lo el-que-sigui de Puigdemont per a l'1-O és una cosa molt feble. Aquesta debilitat la propicia la pròpia llei-o-el-que-sigui de la votació del-que-sigui. No acceptar un quòrum retorçant les recmendaciones de la Comissió de Venècia demostra la manca de confiança en la quantitat de votants. El 50% + 1 per guanyar demostra la manca de fe en la quantitat de secessionistes. Pura por.
JCM
Els quorums de Kossovo i Montenegro van estar acordats amb la UE. Com aquest no és el cas i com bordàveu tant amb allò de la comissió de Venècia dons, mira , els hem fet cas , i la comissió diu , i a més aconsella no posar-hi mínims de participació. Si no sabeu informar-vos és cosa vostra i un tret característic espanyol. La ignorància.
Narcís ( com demostreu ser " estúpids " o de .. país veí botxí!) ( llàstima de castellans i varios decents .. llàstima siguin minoria!)
Posar un mínim? : Per ventura només votaran catalans de soca-rel, o catalans de pare o mare català-na, o castellans/ etc. casats amb cònjuges catalans, o castellans/etc. amb fills nascuts ací i vivint-hi, o castellans/etc. nascuts a ca nostra, o que duen munt d'anys a Catalunya, àdhuc castellans/ etc. decents/ dignes que ens entenguin malgrat duguin poc temps? NO!! Votarà tothom ( malgrat catalans que volen llibertat per Catalunya sent a espanya no puguin!)!! PD: així doncs," més mèrit el SÍ "!
Millor encara EUROPA com animal de companyia, va.
Referèndum sobre la CONSTITUCIÓ EUROPEA: Participació 40,59%. Guanya el Sí amb un 26% del cens. Sobre el cens actual serien uns 2,2 milions de vots i 1,5 milions de SI. Au, "chúpate ésa que es de fresa".

envia el comentari