Cessament ràpid i coherent

"Qualsevol membre d'aquest Govern ha de ser del tot conscient de l'excepcionalitat del moment històric que viu Catalunya i de les condicions del mandat popular que fan que estigui assegut al peu del mural d'Antoni Tàpies"

El conseller Baiget es va queixar -públicament, a través d'El Punt- que no formava part del grup de confiança que decideix l'estratègia del Govern: "Els qui no estem en el nucli dur de les decisions haurem de prendre’n alguna amb molt poc temps sobre coses que no haurem pogut madurar. I això, això..." Deia que patia pel seu patrimoni material, una temença ben comprensible, per cert. A mesura que el conflicte entra en fase aguda, les amenaces de l'Estat es van fent més explícites i a hores d'ara ja insinuen una confiscació dels béns que afectaria a polítics i funcionaris. Certament, com deia Baiget, "l’Estat té molta força, una força molt gran". I, a més, la utilitza de forma arbitrària i autoritària.

 

Evidentment, ni a Jordi Baiget ni a ningú se no li pot exigir tenir fusta d'heroi, ni tan sols ser un valent. Però qualsevol membre d'aquest Govern ha de ser del tot conscient de l'excepcionalitat del moment històric que viu Catalunya i de les condicions del mandat popular que fan que estigui assegut al peu del mural d'Antoni Tàpies. Si al conseller Baiget el turmentaven els dubtes, fins el punt de sentir la necessitat d'exposar-los a la ciutadania, en consciència havia de presentar la dimissió. No ho ha fet a temps i el mateix president l'ha cessat. Fulminantment.

 

Involuntàriament -o no- el conseller Baiget ha col·laborat en l'operació d'assetjament que ell mateix deia denunciar. Les seves declaracions han multiplicat els dubtes i han col·laborat a caracteritzar el Govern com a imprudent i obscurantista, en connexió amb la línia argumental de la Moncloa. Ningú no està obligat a ser conseller i Jordi Baiget tenia tot el dret del món a prioritzar la conservació del seu patrimoni. De la mateixa manera que Carles Puigdemont tenia l'obligació de cessar-lo. Era just el que demanàvem en publicar aquest article vespertí. La coherència de la decisió ha fet que només s'hagi hagut d'actualitzar.
Comentaris
Stalker
"Ningú no està obligat a ser conseller i Jordi Baiget té tot el dret del món a prioritzar la conservació del seu patrimoni." +10
Coherència
Surt del mig, que passem nosaltres
terrassenc
Els amics del pont aeri, dirigents convergents, no volen la independència, hi estan per fer-ho fallar des de dins. Recordeu el 9N, si s'hagués fet amb les taules que volia la Ortega no hagués pogut votar més d'1.5M de persones. Llavors els altres grups ho van corregir a temps. Ara estem pujant el castell i no ens poden permetre sabotatges. En Cot té raó, qui no ho vegi clar, fora.
Georgiana
Encara ha de madurar la decisió? Si prioritza el seu patrimoni sobre el mandat dels votants i el programa electoral que li han procurat el seient, on era fins ara? Doncs aquest treballador que plegui i deixi l'escó a algun altre que en sigui digna de la confiança del poble. Sense Catalunya no tenim patrimoni, el patrimoni és Catalunya.
Tot l'encert
per en Puigdemont! Sí senyor!
terrassenc
Repetició. Els amics del pont aeri, dirigents convergents, no volen la independència, hi són per fer-ho fallar des de fins. Recordeu el 9N, si s'hagués fet amb les taules que volia posar la Ortega no haguessin pogut votar mes d'1.5M de persones. Llavors els altres grups ho van poder corregir a temps. Ara estem pujant el castell i no ens podem permetre sabotatges. Bé per treure en Baiget, mal per posar-hi en Vila, un altre diletant.
Ara i aqui
Molt be l'article, llàstima del cessament, si ell mateix no es prou valent per assumir els riscos, era ell qui havia de marxar abans, hi no l'hi hagués calgut cap mena de raonament per marxar, ara surt per la porta del darrera com un covard, sense cap mena de valoració de si la seva feina era o no prou bona, jo no ho se i no ho jutjaré.
Maria
Tot va tan de pressa que no ens adonem dels grans moments que vivim. El procés està destapant la vertadera cara de la gent...no té preu tot el que estem aprenent...els catalans som una societat que tenim un gran poder...ens en sortirem...i qui tingui dubtes...fora...
A la puta calle Baiget
El Movimiento Secesionista exige la adhesión inquebrantable y acrítica de sus miembros. Baiget, una víctima más del régim del 2012. La primera fue Artur Mas que tambén se fue a la puta calle gracias a la CUP, esos socios amables y fiables.
Shark
Como las dan las toman. Que el càstig que apliqui l'administració espanyola aquí se'ls torni doblat. Clar i català.
Manel
A mi també em preocupa el meu patrimoni. La meva pensió i la prosperitat dels meus fills. Qui no estigui a l'alçada del moment que deixi pas a gent que no tingui dubtes.
JRRiudoms
Hi han altres, de molt revolucionaris i anticapitalistes, que tenint 11 oropietats immobiliareies no es mullen ni que els ruxin... Atentament
Jordi Estelada
En un moment així cal anar tots a l'una; això és la nostra força perquè l'Estat antidemocràtic caspanyol pot actuar, amb total abús de poder, contra 5, 50 o 200 dels nostres, però no podrà fer res contra milers i milers de ciutadans que tindrà a la contra i que ja no sols ens dedicarem a manifestar-nos al carrer. A més, el preu a pagar, a nivell internacional, serà molt car per a l'estat caspanyol; ja tothom de fora se n'adonarà que segueix sent un règim hereu del franquisme.
XX
Diu l'article: "a ningú se no li pot exigir tenir fusta d'heroi, ni tan sols ser un valent". Potser no heroïcitat, però un mínim de valentia sí que és exigible, almenys quan formes part del lideratge del país. Encara n'hi haurà que defensaran el "valor" de Baiget en expressar en públic que patia pel seu patrimoni. Quina barra i quina inconsistència! Gràcies, President!! Per Catalunya, i per la Democràcia!
Carles Viñals Casado
Estic amb vós, president. Qui no cregui en el que estem fent o no s'hi vegi amb forces, que deixi pas als que hi creuen i s'hi veuen amb cor. Estem a punt d'entrar en batalla pels nostres drets i llibertats i l'últim que necessitem són generals manifestant dubtes i pors davant la tropa, en detriment de la seva moral de lluita. Vivim moments en que "la dona de Cèsar no només ha de ser honrada sinó que, a més, ha de semblar-ho".
Ramon
El cessament era necessari però per damunt de necessari és un gest que dóna un missatge sensacional: WE'RE FOR REAL. Ara bé, l'acarnissament per part dels sabatots de sempre, sobren. Lògicament, si continuen per aquest camí caldrà respondre'ls com s'ho mereixen i llavors els molt hipòcrites ploriquejaran com de costum que estem trencant la unitat.
Josep
Article clar i contundent Sr.Cot. Contundent com era d'esperar també la decisió del MH President. No és moment de febleses i els cagadubtes que tenen càrrecs de responsabilitat que no se la vulguin jugar que marxin cap a casa. Recordem-ho : Que la prudència no ens faci traidors !
Mje
Així es Ramon, ara per ara CAP PARTIT, està fent tots els sacrificis que ha fet el PDEcat, ves si no d'on son els imputats, i quin altre president de cap partit hagués fet un pas al costat, i a sobre encara hi ha que te el pebrots de menystenir-ho i voler donar lliçons.
JUANJO
Quin gran President que tenim!! Espero que el poble sàpiguem estar a la seva alçada. Quina diferiència amb l'altra banda de lala plaça sant Jaume!! Perquè, jo pregunto; és normal què els barcelonins aguantin un personatge tan politicament mediocre,, sense cap protesta, cap manifestació davant el Consistori? Seria igual, si els inventors de la «puta i la Ramoneta» fossin ara els que fessin el paper d'estrassa que protagonitza la sra. Colau? Ho dubto molt. Fora cagadubtes, SI, però a tots els nive
Un lliri a cada ma.
Les cagarrines de darrera són humanament comprensibles. Si era el cas d'aquest conseller, dimitint "per motius personals" s'hagués solucionat el tema. Però, no, curiosament , ha fet anar el bpombo i el plateret cosa que, en aquests moment crucials només podia servir, com s'ha vist, per engreixar l'espanyolisme.
89 Dies!!
I descomptant!! Anims a tots. Ho tenim a Votar (Tocar)!!
Narcís ( si en Biaget no ho veia clar àdhuc potser massa clar .. allò que havia d'haver fet era dimitir que no pas badar boca .. això ha dit molt poca cosa d'ell .. molt poca cosa pel que fa com amic .. molt poca cosa com polític defensor de la veritat, el bé i el dret, defensor dels catalans així c
Ras i curt: ses pors són naturals .. no debades som dessota estat prepotent, abusador, arbitrari, tot plegat, tirà , però i sos companys, sos amics, sos col·legues o resta de Govern no sofreixen el mateix? per ventura, no són nostres representants, nostres abanderats, força més, la punta d'espasa de l'alliberament de Catalunya ( així amb la companyia, el suport, de milions de persones que els votaren!)? PD: el que no pot fer/ no havia d'haver fet és " donar pólvora al botxí "!
Jor.di
LO tenéis crudo los de CIU & PDCAT votáis independencia para libraros de la catalanofóbia española y seréis los apestados de la nueva república catalana. Estáis jodidos hagáis lo que hagáis. En cambio en España PP y Psoe de la mano cuando el bien común lo requiere. Con esta actitud aseguráis 300 años mas. ¿Lo pillais?
Anna Armendares
Hauria hagut de dimir si tenia dubtes o no hi estava d`acord. Puc pesar que no tenia mala intenció, pero costa de creure. El President ha fet el que calia. I el Sr. Cot ha fet un article on deixa molt clares les coses. Felicitats Sr. Cot.

envia el comentari