El factor Ada Colau

"L’1 d’octubre Colau triarà entre ser l’alcaldessa de la capital d’una República naixent o continuar intentant durant molts anys una reforma del règim monàrquic"

Els prop de 600 alcaldes que autoritzin l’obertura de locals de votació l’1 d’octubre aniran de pet als tribunals. Això brama l’executiu de Mariano Rajoy. Però si els alcaldes són del PSC, els pobres també seran castigats amb sancions pel plurinacional i soci del PP Pedro Sánchez, i potser també per Miquel Iceta, que això sí, només els castigarà si els delegats del PSOE-PP al Tribunal Constitucional li ho ordenen. Ai dels alcaldes socialistes que no vulguin sortir a la foto atrinxerats davant d’una escola al crit d’ “urnes no!”, a pocs mesos de les eleccions municipals.

 

Però què passa amb l’alcaldia més important de Catalunya, que no està en mans ni del PSC ni del PP? Ada Colau, de baixa maternal però ha presidit un ple i asssiteix a esdeveniments diversos, no s'ha deixat veure a l’acte organitzat per l’AMI i l’AMC per escenificar el suport municipal al Govern l’1 d’octubre. I això que Barcelona és membre de l’AMC i Ada Colau ocupa una vicepresidència institucional. Guanyem Barcelona, mentre no digui el contrari, només està a favor del dret a decidir si Madrid dóna permís. Hi ha gairebé 1,2 milions de persones amb dret de vot a la ciutat que encara no saben si l’1 d’octubre exerciran la democràcia amb l’aixopluc sense matisos del seu ajuntament o si votaran davant la desídia de la seva administració més propera. Alguns portaveus de l’equip d’Ada Colau asseguren que no seran un impediment, però entre no impedir-ho i liderar la defensa del dret a decidir sense matisos hi ha un món.

 

I és l’alcaldessa qui té la clau, no només la clau dels centres de votació, sinó de tot un canvi de xip de l’anomenat espai dels ‘Comuns’, fins ara només disposats a participar en una costellada sense efectes vinculants. Ni Coscubiela, ni Rabell ni Domènech, que continuen entestats a demanar explicacions a qui vol posar les urnes però no a qui les vol segrestar. És Ada Colau qui té la capacitat de fer decantar un gruix estratègic de catalans des del règim monàrquic del 78 fins a la república catalana, que es construirà des de baix –des del carrer, d’on prové Colau- i no des dels despatxos. De fet, l’1 d’octubre Colau haurà de triar entre ser l’alcaldessa de la capital d’una República naixent o continuar intentant durant molts anys una reforma del règim monàrquic, que no una revolució. Perquè Colau sí que té clar que aquell diumenge hi haurà urnes a cada racó del país. I votarà. 
Comentaris
Espectador
Ada Colau intentarà molts anys la "reforma"del règim monàrquic, millor dit fen veure que ho intenta .
Jmuc
La Colau sap que en una futura republica catalana,no te res a dir.
Ramon
La baixa per maternitat d'Ada Colau em recorda l'abdicació per 24 hores del rei de Bèlgica. Allò era per no haver de mullar-se amb la llei de l'avortament. I això per no haver de mullar-se amb el referèndum. Segur que és per això. Perquè, escolta, a l'hora de la postureta i la riallota continua sent-hi sempre.
No posaria la mà al foc
L'única sortida que té un partit del règim com els Comuns és fer veure que intenta "ad infinitum" una reforma del règim del 78. En una Catalunya independent els Comuns no tenen clients. La Colau quan arribi el moment es treurà la careta.
terrassenc
Volen les gallines? Doncs això. La responsabilitat de ser un estat els hi ve gran, no són més que funcionaris de la complutense.
Si ha de triar
Ho tinc clar, triarà sosteniment del Règim. A la colau li va tocar la bonoloto quan les clavagueres de l'estat corrupte li va facilitar l'acces a l'Ajuntament de Barcelona per les mentides sobre Trias. Aquestas oportunitats sols solen passar un cop a la vida i la Colau no voldrà còrrer el risc de perdre el seu boleto de la loto per posar-si al costat de mes de dos milions de catalans que lluitem per la nostra llibertat. L'ansia de poder i la democ`racia no fan bona parella.
XX
Ja fa temps que està clar que amb aquests no s'hi pot comptar. Arribats a aquest punt, el referèndum s'ha de fer sense demanar permís, ni al PPSOE ni als Comuns. Quan es vegin desambiguats per les circumstàncies potser s'ho repensaran. I si no, tothom sabrà qui són.
Ramon
S'ha acabat el temps de lluitar contra el règim del 78. Això és el que pretén Espanya, pretén que "lluitem" contra el règim del 78. Confio que no serem tan imbècils.
Ramon
Els nacionalistes catalans vam lluitar durant moltíssims anys, contra el règim del 78. I gairebé sempre vam fer-ho enfrontats a les esquerres espanyoles. Però ja s'ha acabat. Lluitar contra el règim del 78 ja no toca. Qui ens vulgui ara fer lluitar contra el règim del 78, o bé està al servei d'Espanya o bé és estupidíssim.
Aurembiaix d'Urgell
Ada Colau: "No he estat mai independentista però el 9-N em plantejo votar sí-sí" . va dir , "em plantejo"...no que ho fes. Ada Colau es PSC 2.0. Quina decepció, tan conservadora i antiga i a sobre amb un Domenech de xerrameca buida insuportable. Em costa entendre la gent que els vota.
Cuca fera
Tens raó Ramon. no es tracta de lluitar contra el règim del 78 . Es tracta de passar-ne ,de fer foc nou, de fer la república catalana , perquè lluitar contra el règim només vol dir dues coses. O vols canviar-lo per encabir-te'n o vols eliminar-lo . Canviar-lo no ho volem per impossible i perquè volem la independència i eliminar-lo tampoc perquè nosaltres no n'hem de fer res. Amb la independència el règim del veí se'ns en fot. És el seu país, no el nostre. Que se'l confitin si volen.
moments
Però Colau va ser al.ple per votar vontra la moció del PpC. No ajuda a res però no vol estar amb la dreta. Si cedeix al Pp i a la monarquia s'ho juga tot.
"la república catalana, que es construirà des de baix"
Això és una broma, oi?. Ningú es pot creure aquesta bestiesa si viu a Catalunya.
Jan
Ada Colau, una revolucionària que s'amaga darrera una baixa maternal per no tenir la dignitat de definir-se a favor o en contra del referendum i a favor o en contra de la independència. I es tracta de la Alcaldesa de Barcelona, cap i casal de Catalunya. Vergonyós !!!
COLAU
BOTIFLERA DE MENA,ESTARIS MES VE AJUDANT ALS QUE PERDEN EL PIS. Encara que ara els vas en contra pocavergonya. COSCUBIELA PERQUE NO ET QUEDAVES ALS SINDICATS. Deu ser que aqui es remenen mes virolles, que al sindicat¿ e que si noi ? RABELL, GRAN EMPRESARI QUE ES VA ABER DE PULI LA EMPRESA PER INPTE, ¿ que no et veus amb aquesta panchona alla al parlament, ? fas el ridicul chicot,contaminador del medi ambient. ¿PERQUE NO PLAGUEU DE FER MAL A CATALUNYA ? Aneus-en a casa BOTIFLERS
La Colau té al davant l'èxit o la ruïna. Si ajuda al nou projecte obrirà davant seu moltes portes per ser al capdavant dels transformadors de la societat. Si posa pals a les rodes, el seu projecte e imatge seguiran deteriorant-se, seguint l'estela del PSC.
Roger
La Colau no arriba ni al mínim nivell d'un polític, només li interessa la poltrona per a ella i els seus afins. Els seus votants espero que s'hagin adonat.
Colau, Coscu, Franco Rabell, Doménech, són CASTA espanyola
Aquesta senyora i els seus són mercenaris del règim del 78. Tenen de revolucionaris el mateix que la família Botín, per posar un exemple.
Narcís ( si no parla, crida, lluita pro el referèndum .. com pot/ poden fer el ' paperot ' per no sé qui de no sé on de l'exterior?) ( espanyols de ca nostra, si us plau, deixeu de ser ' espanyolets mil del carrer ‘ com us esmenten vostres manaies d’allà a baix .. i no us deixeu passejar més!)
Quan una persona va de rebel ( amb causa o .. no!), crec que amb diners públics, crec foren de l'Ajuntament barceloní .. i no va contra tot allò que representa espanya, contra tot allò que ens llança i fum espanya, fos només via demanda, via denúncia, així via ' referèndum ' de manera clara i diàfana amb tot el que implica . . . ella mateixa es ben retracta així com son seguici!
davidas
l'altre dia,sentint el diputat al parlament de junts pel si germà bel,em vaig quedar molt i molt tranquil pel que fa a barcelona.ell deia que només va fer una pregunta en els organitzadors del referendum que va ser:"qui fara l'organització a barcelona?","la generalitat" li van respondre.estic molt i molt tranquil ,com deia,perque veig que el govern te molt clar qui és l'ada colau i sus muchachos(manso inclòs).l'1-O a votar i a guanyar.
Ara i aqui
La Colau la ùnica gran aspiracio de la seva vida es anar a heretar la suite den Duran al Palace de Madriz, el poble no l'importen gens ni mica. Com diuen els del seu pais "ella no es catalana" ande yo caliente y riase la gente.
caesar
colau estafadora compulsiva. solo tiene un credo : Colau, una meta : Colau y un destino en lo universal : Colau. dixit.
borinot
la senyora colau te de procurar per la seva familia i estara mes be, aixaplugada sote la bandera espanyola i la monarquia espanyola i qui dies pasa anys empeny.i el poble que vagi esperant.
BORINOT
EL PRESIDENT DE LA CAMARA DE COMERÇ DE BARCELONA ESTA MOLT CONTENT QUE LA COLAU ,NO DONI SUPORT AL REFERENDUM, COLAU VAS PER EL BON CAMI,TOTA LA CLASE DIRIGENT DE BARCELONA TE ESTIMA. ELS DEL MANIFIESTO PICAN DE MANS.
qvic
Ada Colau té un deute amb l'estat espanyol i més concretament amb les seves clavegueres. Li deu l'alcaldia de Barcelona. Qui té el cul llogat no seu quan vol.
qvic
Què espereu de qui vol que Madrid sigui la capital de Catalunya? O de qui calla vergonyosament quan les clavegueres de l'estat més reaccionari, catalanòfob i corrupte l'ajuden a aconseguir l'alcaldia? Què voleu esperar d'una persona així? Funcionalment inepta, políticament amorfa i immadura i èticament reprovable.

envia el comentari