Preguntar és ofendre (a Espanya)

"Un cop els ha quedat clar que no poden convertir Carles Puigdemont en Juan José Ibarretxe, als partits del règim els ha deixat d'interessar que el president català s'expliqui des del faristol madrileny"

Tant que va solemnitzar aquella oferta la vicepresidenta Sáenz de Santamaría i ara resulta que la presidenta del Congrés diu que res, que una comunitat autònoma només pot presentar proposicions de llei o, com a molt, demanar una compareixença al Senat. Un cop els ha quedat clar que no poden convertir Carles Puigdemont en Juan José Ibarretxe, als partits del règim els ha deixat d'interessar que el president català s'expliqui des del faristol madrileny. I s'han quedat tan amples. A Espanya, l'eix de la política és la força, no pas el debat.

 

Aquesta estratègia autoritària de l'Estat espanyol és la que incrementa la perplexitat, dia a dia, de la premsa occidental. El Regne Unit va decidir sortir de la Unió Europea -amb conseqüències incertes per a tots els socis- sense que ningú no qüestionés ni la decisió democràtica ni els efectes polítics. També via referèndum els noruecs es van quedar fora de l'UE, just el contrari que suecs, austríacs i finlandesos, que van ingressar, precisament, per aquest mandat popular. Francesos i holandesos van rebutjar la Constitució Europea a les urnes, de la mateixa manera que danesos i suecs van preferir conservar les seves monedes nacionals en lloc de l'euro. Ni tan sols cal recórrer a Escòcia o el Québec, els europeus sempre volen ser consultats sobre les qüestions importants que els afecten.

 

No és possible espanyolitzar un continent de llarga tradició democràtica, on hi viuen cinc-cents milions de persones amb plena consciència de ciutadania. El referèndum és la solució europea al problema espanyol.
Comentaris
Ramon
Tots els partits espanyols són "del règim", però el que més, Podem.
Ramon
No dic Podemos, no. Dic Podem. Podemos només és necessari perquè l'electorat de la seva sucursal catalana es faci il·lusions republicanes i frontpopulistes a Espanya. Podemos viu de la necessitat que tenen de Podem. Podem és l'únic partit autènticament sistèmic. Tots els altres són sacrificables. Prescindibles. Volen fer-nos lluitar "contra el règim del 78" en lloc de continuar-ho fent per la llibertat de Catalunya. El sistema ens vol fer votar "antisistema".
CATALA
Doncs els catalans, el que volem es votar, i 1,O votarem i guanyara el si, i fotarem el camp de aquesta españa, desgraciado, autoritaria, retograda, anclada al secle 18, i per naturalesa FRANQUISTA. Republica independent de CATALUNYA.
@ Ramon
Noi, tens tota la raó, no entenc els negatius, potser es perquè la veritat els hi cou de valent als podemites?
1410
Per això els contraris al referèndum, explícits o d'amagat, ens volen aturats en aquesta fase, la del sí o no al referèndum, no volen que entrem a la fase de raonar la campanya del sí, perquè és on perden tota esperança, tant de no fer-se el referèndum com la de poder guanyar. El dia 4 de juliol es pot donar una passa molt gran per començar la campanya del sí i que els Comuns hagin de posicionar-se, dels altres no cal parlar.
Narcís ( només pensar que aquesta ' xurma ' governa aquest estat i, no diguem-ne res, Catalunya .. n'és per sortir com un llamp àdhuc per espanyol d'allò més que visqui amb nosaltres!)
Allò que no n'és normal, no n'és normal, com no sigui hi amagui , simplement, ' fatxets ' , ço és, com és possible Podemos català ?! partit que se'n diu d'esquerres no " es deixi la sang pro la llibertat de Catalunya ', si més no, pro el referèndum o única " arma " que té sa població, sa ciutadania? PD: la resposta a la pregunta n'és d'allò més senzilla .. menteixen quan diuen ser qüestió de dretes quan justament a aquestes ja els hi aniria bé fora ens seguís robant!

envia el comentari