Speedy Puigdemont

"És el propi Estat qui s'ha fixat, públicament, la missió més complicada, que és reprimir discretament, però amb la màxima eficàcia"

L'U d'Octubre s'ha convertit en un joc. Speedy Gonzales ha d'aconseguir enganyar i esquivar el gat Silvestre per arribar al magatzem del formatge. O el de les urnes, tant se val. Aquest plantejament, clàssic dels guions de la Warner, subverteix la jerarquia del poder, que queda ridiculitzat quan el feble aconsegueix realitzar un objectiu perfectament conegut -tant pels actors com pel públic- amb antelació.

 

Amb aquest plantejament, el Govern català empeny Madrid cap a un dilema infernal: O reprimeix desproporcionadament -generant unes imatges que legitimaran els independentistes davant del món- o s'arrisca a la humiliació d'empassar-se cues de ciutadans davant les urnes a tots els pobles i ciutats del que ells consideren una simple comunitat autònoma de règim comú. En tots dos casos, guanya el ratolí.

 

És el propi Estat qui s'ha fixat, públicament, la missió més complicada, que és reprimir discretament, però amb la màxima eficàcia. Un escenari subjecte a l'acció del Govern català i dificilíssim de concretar amb èxit. Els guionistes no deixaven que Silvestre massacrés Speedy Gonzales, per això sempre perdia.
Comentaris
Espectador
De moment no hi han urnes . ...... ?
Narcís ( fumin el que vulguin .. quan tot un poble, llur record i sa memòria i, què dir-ne, llur present i futur n’és subjectat amb ‘ argolles ‘ .. assassinat nacionalment així moral/ emocional, anímica i económica .. per molt que sàpiguem resistir només hi tenim una eixida .. anà’ns-e!)
Aquest estat sap sobrerament que som " nació engolida per la mort/ assassinat " .. però n'és viva i segueix, seguim, ací i ens desempallegarem ara ben aviat ( que ja n'hi ha prou d'immoralitat, injustícia i deshonestedat aliena dia rere dia .. ja fum massa temps!) . . . com sabran que som nació que fins i tot un fatxet digué ' en Estado Federal como Alemania no puede ser .. allí sí porque todos son alemanes i aquí no es el caso '! PD: per aquest país veí no hi podem fer més .. anem's-en jaaaaa!
Al pas que anem
El Govern central no haurà de fer res. Només vigilar una miqueta. Sembla que l'organització del pseudo-referendum està fracassant estrepitosament gràcies a l'eficiència dels seus organitzadors. Nascuts per perdre.
N'hi hauran urnes
Ès tant senzill com fàcil d'intuïr quina era la jugada juridica que l'estat tenía pensada per anular la compra de urnes i fer fracasar el referèndum. Sense marge de temps per una solució alternativa no ens quedaría mes remei que recòrrer a urnes de cartró i amb aixó, l'estat tindria mes que suficient per donar per fracasat el referèndum. Per sort, soms una mica mes inteligents que Silvestre i no necessitem que cap guionista ens marqui el camí, ja sabem amb quina mena d'estat ens enfrontem.
Jordi Comasobirana
Em fa gràcia que els periodistes reclamin a la Gene de saber-ho absolutament tot, també d'on obtindrà la Gene les urnes per tal que, acte seguit, el Govern franquista de Madriz pugui anar a confiscar-les. Em pregunto si tots aquests periodistes són col·laboracionistes del Règim o si "només" busquen estar bé amb l'amo que els paga per no perdre la feina?
No patiu
Nomes cal fer una crida als Ajuntaments democràtics d'Europa. Tots els que vulguin defensar la democràcia d'aquest racó del territori europeu, enviaran urnes que actuaran com anticossos per defensar el dret de vot dels ciutadans contra l'infecció de totalitarisme corrupte i mafiós que intenta robar la veu del poble.
el capitán tan
Sí, s'escapoleix però sempre el té al darrere i nosaltres el que volem és perdre'l de vista. Com no sigui que volem seguir el joc de la murrieria dels últims 40 anys. Així que en marxa aquestes urnes marca ACME !
Peu un govern de gent preparada
Amb un govern de gent capacitada tot aniria molt millor. Aquest govern es molt poca cosa
Josep
Es poden comprar les urnes a fora de l'estat ? Suposo que si... Pot ser molt divertit veure com " las fuerzas de seguridad del estado" revisen tots els camions, vaixells, avions o submarins a tots els punts fronterers, ports i aeroports. Ha,ha,ha... l'Speedy s'en sortirà, ens fotrem un fart de riure , tindrem urnes i el Silvestre sortirà escaldat .
Solo por tocar los c. al estado totalitario
La ANC, o Omnium, como organizaciones no gubernamnetales pueden comprar lo que quieran y donde quieran sin la obligación de concurso pueden comprar las urnas, p. ej en Francia (fuera del control de la GC española) y las tendría ya en un almacén en Cat a buen recaudo. Por su parte, el Govern anunciaria que ya tiene las urnas compradas en Francia y que las traerian un par de dias antes del 1-O, lo que haría que la GC controlara los camiones en la frontera provocando un colapso monumental.
No patiu
ara la compra podrà ser feta directament a la Xina, a l'Índia, etc.! Potser algun país amic, ens fa un préstec i no cal ni comprar-les! Recordeu que en un referèndum, els vots blancs o nuls no compten per res! El percentatge del resultat final NOMÉS es fa comptant els vots del sí o del no SIGUI QUINA SIGUI la participació(no s'exigeix % mínim per evitar boicot en la no participació d'una part). Ex: Brexit. Ara enteneu per què el referèndum és la clau que vol desactivar Espanya? El sí guanyarà!
segarem cadenes
MARXAREM DE LA PRESÓ ESPANYOLA !!
Sisco
Jo personalment si ens posem d´acord puc comprar una urna i cedir-la a la Generalitat, cap problema es questió de tirar p´el dret si cal.
catala progresista
home unilateral, sense acord amb l'estat dels que formes part es questio de agafar un globus terraqui i veure que catalunya no existeix com estat, es de cultura general amb la UE en contra, i sense urnes, ho veig molt molt negre, i al indepre que parla de pais amic diga'm qui venezuela, l'esquerra abertzale, i grups minoritaris de nacions sense estat son els unics que ens han apoiat, a qui comprarem les urnes a maduro o a josu ternera, hahah per a pixar a riure.

envia el comentari