El referèndum divideix

"Donarà Iceta l’ordre que cap dirigent ni militant del seu partit vagi a votar l’1 d’octubre?”

El referèndum divideix. Ara ho sabem del cert. El referèndum divideix... al PSC, on hi està generant una esquerda, com a mínim entre els seus càrrecs locals. Hi ha dirigents que no posaran bastons a les rodes a l’1 d’octubre -com els de Terrassa, Girona, Blanes i l’Escala-, d’altres fins i tot es mostren disposats a cedir espais per situar les urnes -Vallbona d’Anoia i Castellbell i el Vilar-, però també hi ha el cas dels socialistes de Lleida i Olot, que han deixat clar que no col·laboraran amb el referèndum que el Govern vol convocar.

 

Qui ho té complicat, però, és Miquel Iceta. Fins ara, el líder dels socialistes catalans s’ha oposat a la celebració del referèndum unilateral i ha insistit en multitud d’ocasions que “els ajuntaments no poden fer coses il·legals perquè les administracions no estan fetes per saltar-se la llei”. De fet, la direcció del PSC va enviar als seus càrrecs locals un argumentari per no participar ni donar col·laboració institucional a l’1 d’octubre. Fins aquí, relativament fàcil -malgrat la incoherència que suposa que el partit socialista català no es posi al costat de la democràcia.

 

Però mantindrà aquesta postura el PSC durant la campanya del referèndum, un cop ja s’hagi convocat? Donarà Iceta l’ordre que cap dirigent ni militant del seu partit vagi a votar l’1 d’octubre per tractar-se d’un referèndum unilateral? Arribat el moment clau, el més probable és que Iceta acabi posant-se de perfil per no mostrar la mateixa contundència amb la que s’ha expressat fins ara, perquè aparèixer a la foto molt a prop de PP i Ciutadans, a Catalunya, és molt dur, fins i tot entre els seus propis votants. 
Comentaris
Jordi Estelada
El Sr. Iceta ja s'ha fotografiat més d'un cop juntament amb el Garcia-Flabiol i l'Arrimadas, i seguirà actuant així tantes vegades com tingui ocasió de fer-ho. Mossèn Iceta no es pot redimir, restarà condemnat pels segles dels segles i anirà de cap a l'infern, i amb ell tots els seus sequaços i poltroneros del psc-PSOE.
Georgiana
Es que són tan Federals! El Psc en el programa electoral del 25-N portava el Dret a Decidir i va mentir a els seus votants perquè a més de no fer res i va votar en Contra. Es multan i es sancionen entre ells, ordenant i imposant no sé on és aquest federalisme del que parlen i no practiquen. Em sembla que encara no s'han purgat prou,
A Olot no cal patir. Els sociates no pinten res a l'ajuntament i poden dir el que vulguin. L'Alcalde ja ha dit que posarà a disposició del referèndum els locals pertinents. Diferent de Lleida. El botifler posarà tots els pals a les rodes que pugui, però passarem per damunt els seus impediments
Margaret Thatcher
"El problema amb socialisme es que eventualment acabes els diners dels altres".
Iceta té problemes, però el pseudo-referendum no és un d'ells
La responsabilitat de tirar endavant el pseudo-referendum és de JxSi i de ningú més. JxSi ha dit que el portarà a terme. Que ho faci, però que no demani ajuda a ningú i menys als que passen d'aquest muntatge. Si alguna divisió pot sortir de tot això és la del Pdecat i ERC. Hi ha aliances i propostes que les carrega el diable.
Fat Boy
Pero com vol que es posi de perfil si es esferic?.
Democràtics contra antidemocràtics....
No només el Referèndum pot dividir partits unionistes, també hi ha una guerra dins les forces armades, entre els que volen actuar a la brava, i els que creuen que es feina dels politics
JOSEPM
Iceta no està a l'alçada i te por... cal posicionar-se i no vol quedar malament amb ningu i li passarà factura perque el referendum serà vincualnt, és a dir s'aplicarà el que surti... es van equicovar en no deixar-lo fer, temps enrerra potser hauria guanyat el no. Gràcies al Rajoy i companyia podrem fer el nostre cami, per a bé o per a malament pero per fi el nostre cami
JOSEP
no s'ha de tenir por de preguntar a la gent, se'ls ha d'informar pero si es una democracia de veritat qui manen no han de ser unes families, ni els bancs, ni els partits... a veure is un dia es vota monarquia o republica i tantes questions tan importants que s'han negat al poble, i que Cat pugui decidir, hi tant que si
Eusebi
Divisió al PSC? ni de conya, aixó voldria l'articulista. Escrits com el de la Sra. Rodríguez ara en sortiran molts, nes ben l malament escrits però es veuran a dojo. Son les directrius marcadas per les empresses assessores del "procés". Només un petit detall: Prou ja de donar carnets de demòcrates, prou. Prou ja de dividir entre bons i dolents, es una estratègia penosa. Estem a favor o en contra de la llei: Som un sol poble, amb matisos pero un sol.
Fidriko
De l’Iceta, qui en treu l’entramat? Com una baldufeta saltirona, l’he vist fer el passerell, el borinot, o el préssec, o l’ànec, o l’orni, o la viu-viu, o el penell... és a dir, és capaç de fer tots els papers de l’auca per tal d’agradar qui li toqui servir. Fa l’Iceta. Del “valent” enfrontament amb la gestora del PSOE després en va dir un “accident” malgrat que el NO a Rajoy va ser voluntat del PSC consultat. Clar i català: ha traït les bases fundacionals del PSC i l’ha fet esclau del PSOE.
Narcís ( en fum fàstic parlar d'aquest baliga-balaga, fals, farsant i passejador d'espanyolets mil del carrer .. res que no facin ejpanyoles/ espanyolers/ espanyolíssims de país veí botxí !)
-- IZ pensa haver tingut prou coratge quan esbombà ' ser del ram de l'aigua ' .. quan n'era obvi la fi que perseguia! -- Això de banda, mai més ha fet ' paperot de coratge ', atès que la fi aconseguida no la vol perdre! -- Tot plegat, un pobre llàtzer, folrat, això sí, que era el que sempre buscà! PD: por Dios , por Dios, Pedro, líbranos de . . . . i poc després " la gestora té raó, mai més seré contrari a . . . " !
Cornellà i Hospitalet i ...
Que quedi clar. No sols Lleida i Olot. Doncs els alcaldes d'aquestes ciutats tenen nom i congnom dins del PSC-PSOE. Són influenciàbles (tenen poder) en la política de partit, com també ho és Iceta. Parlo de Antonio Belmón i Núria Marín. També la Núria Parlón (Sant Coloma de Gramanet) que va demanan informes als secretàris munipals per excusar-se. Cal que quedin associats a les realitats dels fets: ells-es, no deixeran cap espai municipal per exercir la democràcia l'1-octubre. Memòria democràtica
Pepo
Ben segur que tot plegat tindrà conseqüències i molt dures en algun cas. La democràcia (que és el poder del poble) ha de sortir reforçada d´aquesta batalla. Si es fa el REF i surt el SÍ, clarament aquells que s´hi hagin oposat fins i tot amb certa violència, quedaran retratats. Si surt el NO, també hi haurà conseqüències, però en aquest cas, a banda i banda. Els opositors no s´en sortiran sense conseqüències de cap manera. A banda de trencar la pau social a CAT. Independència!
Isabel C.
Val més que ens preocupem del què farà Colau. De moment, no ha desmentit pas la notícia de que faria exactament igual que el PSC, demanar un informe al Secretari de l'ajuntament i excusar-se després en la "legalidad vigente" espanyola, per tal de no ser inhabilitada per continuar la carrera política a una Catalunya sotmesa a Espanya.
Perdona?
Partit Socialista Català? No fotem!! En tot cas PS Caragirat, o Covard, o Colonial, o Cínic, o Caducat, o Cagabandúrries, però de català res de res, fa dècades que voten contra Catalunya a Madrid.

envia el comentari