Oblidem-nos dels comuns

"No es tracta, doncs, de mirar de convèncer-los. Es tracta de no deixar-los cap escapatòria"

L’independentisme va de cul per convèncer els comuns que s’apuntin al referèndum unilateral. L’acte del 4 juliol per explicar els ets i uts del RUI va en aquesta línia. Em pregunto què ha passat amb tot aquell bullshit de no explicar-nos res fins al final per no mostrar les cartes a l’estat, però en fi, el cas és que l’anunci no ha tingut cap efecte revulsiu a CSQP, que ha menyspreat l’acte perquè no es farà al Parlament: “És evident que el Govern no ajuda gens aquells que estem treballant per fer un referèndum amb garanties, eficaç i que tingui conseqüències”, ha dit Joan Coscubiela. Cal tenir-los com un toro.

 

En una altra picada d’ullet als comuns, es veu que la llei de transitorietat jurídica garantirà la dació en pagament i augmentarà les pensions. Aquesta llei, que es vol aprovar després del referèndum en cas que guanyi el Sí, ja pot prometre una república a la veneçolana que, si els comuns tenen ni que sigui un dit de marge per deslegitimar el resultat del referèndum, ho faran.

 

L’independentisme no acaba d’entendre que si els comuns rebutgen el referèndum unilateral, no és pel bla bla bla sobre les garanties que estan sempre endollant-nos sinó perquè no volen que hi hagi cap referèndum. Ni unilateral ni pactat, deixem d’enganyar-nos. Ells volen canviar Espanya, no marxar-ne. Espanya és el seu projecte, el seu marc mental, la seva nació primera, el seu subjecte polític mare. Catalunya és l’eterna secundona en la seva llista de prioritats. Si no fos així, no defensarien que només té dret a marxar quan tingui el permís d’Espanya. En l’eix nacional són exactament al mateix lloc que el PSC i l’únic que els diferencia és que ells fan trampa.

 

Si parlem dels seus votants ja hi ha matisos, perquè jo en conec uns quants que van votar la comunada però que en un referèndum votarien Sí. Però pel que fa als polítics, creieu-me que no ens ajudaran mai de grat en res i que només aniran a favor dels nostres interessos si consideren que no tenen absolutament cap altra opció per sobreviure políticament, com li va passar a Iniciativa amb el 9N. No es tracta, doncs, de mirar de convèncer-los. Es tracta de no deixar-los cap escapatòria. I això es fa fent un referèndum i un post-referèndum que siguin l’hòstia amb patinet. Al final, com sempre, tot depèn de nosaltres.
Comentaris
boy garantín
Ahí l,has dao!! Cal que es treguin la careta de la farsa d,un cop. Ja està bé d,anar-los al darrere. Ara, si no acaba bé ells seran més responsables que ningú. Trileros!!
Ara i aquí
No es tracta de convèncer la direcció de la comuna pudenta, es tracta de fer veure-hi clar els seus votants.
Bacoretta
Els de Coscu i Rabell , Domenech i cia son com un cancer que va rosegant per dintre i que no tenen guariment. Ciudadanos, PP i IZtas ensenyen la poteta i els pots fer callar.
Té raó. No volen referèndum. Però perquè quexi clar que són ells els que així ho han decidit, s'ha hagut de mantenir l'oferta fins el final. Pur teatre, que ja sabíem que no tindria cap efecte, però necessari per carregar la responsabilitat en ells. És també una manera de no deixar-los cap escapatòria, no podran posar cap excusa. Realment els dirigents dels comuns no ens interessen, ben pocs n'hi ha d'aprofitables. Ens interessen els seus votants: què faran en veure la covardia dels dirigents?
Narcís ( CSQP no mereix cap atenció : n'és obvi que només cerquen conservar, nillor si n'és afegir, votants sostrets al PSC o PSOE català - no ningú .. tot plegat, espanyols, espanyols que, sembla mentida, no sapiguen o sí que allà a baix s’haurien d’amagar de ser, per ser catalans!)
Aquest estat mai permetrà Catalunya canviï espanya, n'és més, si Catalunya aconseguís canviar-la a millor ( d'altra banda, com sempre mostrà, demostrà!) .. més s'hi agafarien, més se n'aprofitarien, aquests acomplexats per encara fúme'ns fora mida ! PD: llurs politicastres i majoria de sa població no podrien acceptar que si estiguessin millor seria per la iniciativa catalana àdhuc tindrien la barra de dir ser obra seva i, sens dubte, mai cap valor, reconeixement ni agraïment envers els catalans!
Clar
Àstrid un article lúcid. Als comuns hi ha una barreja d'estalinistes reciclats que volen controlar les bases. Una mica d'allò del centralisme democràtic. Una enganyifa. Molts votants dels comuns volien tot en un. Progressia, esquerranisme, un polsim de pebre i per part d'alguns bastant leurrouxisme. No sel' ha d'anar mes amb l'aigua ballant. Que la riuada independentista se'ls emporti, i amb una mica de sort aquest conglomerat d'oportunistes desapareixerà.
Ramon
Bravíssim, Àstrid! Només una postil·la. La Comuna Pudent, efectivament, no vol eixir d'Espanya ans canviar-la. Però canviar-la a pitjor encara. El seu referent és el pallasso assassí Maduro.
CaterinaCh
M'alegro que hi hagi algñu que digui, realment, el que estan fent els comuns. Ells NO volen la independència u faan el que sigui per impedir-ho, això sí, intentant no quedar malament. El seu problema és més que el fet que no volen marxar d'Espanya, sinó que són més anti-catalans que pro-espanyols. Per alguna raó no els agrada gens la idea duna Catalunya independent i faran el que sigui pe evitar-ho. Potser també pensen que en aquest nou país ells no hi pintaran res, cosa que ara sí que pinten.
Ramon
La consulta trinxa Podem. Els tenim ben agafats. No podran demanar el SÍ, però tampoc no podran demanar el NO ni el boicot. Només podran donar llibertat de vot. I amb això en tenim més que de sobres.
de res
Els Coscu són funcionaris de la inútil esquerra espanyola. Tenen apunts i discursos que els serveixen pel que convingui. Però molts dels seus votaran Si: El vot és secret
Em sembla bé
Molts ja ens hem oblidat de les misèries del referèndum. Això que fareu a l'octubre (o no, ja es veurà) serà un acte d'endogàmia entre secessionistes. Una vergonya. El món us mira i es pixa de riure.
Ramon
Podem farà el mateix que el PP. Farà boicot. Però serà un boicot sense dir que fa boicot. Podem vol una participació baixa perquè tot quedi en no res. Però no podrà reconèixer-ho. Anirà llançant merda, continuarà del bracet del PP en l'Operació Catalunya, farà tot el mal que pugui però sense mai cridar al boicot. Ergo hi haurà vot d'electorat pudent. Poc o molt, per a nosaltres serà suficient. Però atenció, que els serà l'excusa per reinterpretar el resultat com "republicà" i "contra el PP".
Fart dels comuns
Els comuns passaran a l'historia com els grans traidors al desig de llibertat d'un poble. Són els nous sipais. Molt trist.
siscu
Votar a la Comuna és igual que votar al ppesoe'ss. Mireu que va passar a Barcelona. Van utilitzar a l' Oliveres i la Forcades i van fer totes les promeses "progres" i després van i pactan amb LOS corrupres de ppesoe. Per tan al tanto amb els polítics de doble cara sos caragirats.
L'estratègia dels Comuns-Podemos és esperar que l'Estat esclafi els partits sobiranistes, i amb el camp lliure postular-se a les suposades eleccions autonòmiques com la veritable esquerra transformadora, que ho canviarà tot des de la legalitat i tal. Mereixen el pitjor destí polític, que és la desaparició, igual que la Unió del calvo innombrable.
Catalanosaurius Rex
La Susana Díaz catalana ( àlies "La Colau" ) i els seus "palmeros" ( Pisarello, Doménech, Coscubiela, Franco, etc. ) l'únic que vòlen és construïr una menjadora a Catalunya semblant a l'andalusa, per així eternitzar-se al poder. Per aixó fan tot el posible per que no ens independitzem d'Espanya. Han subestimat, però, la deterinació dels ciutadans de Catalunya, incluint una gran part dels seus votants. Els passarem per sobre demodràticament !!
XX
Sí senyora!
Sixtus
Em preocupa molt aquest món de iluminarse per la gloriosa Catalunya i de bandits i facinerosos de tota mena s'està creant.L'any 37 va passar quelcom semblant a Catalunya, i molt abans que arribés l'exèrcit feixista, ja havia mort molta gent. I per cert, si volen garantir quelcom, que garanteixin les pensions, si gosen.
joanr
Clar i català. Són l'esquerra espanyola a Catalunya i punt. Cada vegada que sent un tal Coscubiela o Rabell... em vénen ois.
Quico
Molt bo l'article de la Astrid. Comuns+Podems= Com nosaltres no liderem el moviment del procès millor anem en contra perque axis si ajudem a que fracasi podrem liderar una "esquerra" dintre del marc espanyol, a fi de comptes, Catalunya es un invent petit burgés. Estan estancats en el pseudoprogresisme dels anys 70. Son simplement retrograds i molt patetics. No fan politica si no que juguen a la politica. Una colla de Peter Pans.
en seran responsables....
Per culpa del Lerrouxisme dels Comuns, això acabarà a hosties, o dit d'altre manera, la seva manera de jugar a la puta i la Ramoneta, donarà ales als que diuen que el Si no es majoritarì, per cometre algunes atrocitats....
Els gorrons del procés
Els comuns són un partit "gorrón" per això enganyen com ho deixa ben clar aquest article. Sols volen mantenir el seu estatus polític i de partit. Per això enganyen, doncs si surt el SI diran que ells han treballat molt per aconseguir-ho i si surt el NO que ells ja deien que no havien garanties. Resumint són el partit "gorrón" del procés.
Pepo
Carall Àstrid, avui et faria una abraçada d´ós i un petó de rosca, tot junt, ep! sense faltar eh! Potser és l´article que s´ha escrit més clarament sobre la comèdia COMUNA, que fins i tot van abandonant els propis gurus que la van conformar. Molt bé. Cal despullar-los de qualsevol pàtina de raons democràtiques. És pur partidisme i mancança d´idees donat que no saben afegir-se a una REVOLUCIÓ en marxa que no han generat ells. Fiasco! Ni esquerres, ni hòsties!
Sisco
El 27S ja varen traïr a Catalunya, i ara hi tornaran, no volen perdre la menjadora ara que han arribat a dalt, queda clar que son uns TRAÏDORS.
Per a sixtus
Sé que parles per parlar, tot i així, et diré: 1-on no poden garantir les pensions del futur és a una Espanya que continua arrossegant un index d'atur que s'ho menja tot, a banda de gastar-se els diners en coses improductives, com aves i pensions a ex ministres. 2- ja ara, els països tenen convenis per fer-se càrrec de manera proporcional de les pensions, pel temps que un treballador ha cotitzat en la seva seg. Social, per exemple, jo que he treballat 11 anys a Bèlgica. No feu més que mentir
Sebastia
Em sembla molt be ........ , nosaltres a la nostre. Ells , que facin el que volguin.
@Sixtus
Les pensions estàn garantides. Llegiu una mica més i mireu la sexta una mica menys.
I Podemos?
Totalment d´acord, ara després et sortiran tota una colla d´opinaires que puntuen amb un 10 a Podemos i ja hi tornem a ser.
enric
Sense ser marxista, m'he llegit tot el que he pogut d'aquesta gent. Per ells, la Nació és un invent de la burgesia i no hi ha més Patria que la classe obrera. El Coscu fa i diu lo que ensenya el Manual. Els que sí son fiables son els de la CUP que han aconseguit sintetitzar un eix social marxista amb l'eix nacional català.
Pau
Nacionalistes espanyols i nacinalistes catalans us sembleu més del que us penseu. Teniu por a la democracia. Uns tenen por a que surti que si, per aixo no volen el referèdum i els altres teniu por a que participi tothom amb un devat amb pros i contres i que surti que no. Estem apanyats! Qui ha fet trampes es Junts pel Si, que segons deien a hores d'ara ya hauriem de se independents amb la victoria del plebiscit per escons. Ja veurem que passa amb la victoria irreal del si per un 80% dels vots.
Laura
Cada dia està més clar que les cúpules dels comuns, els sí que es pot, els podemos, etc , van neixer com a moviment desestabilitzador "d´esquerres" per combatre l´independència de Catalunya, però la veritat és molt tossuda i s´han adonat que no pas uns quants, sinó molts dels seus votants volen un referèndum per votar SÍ. quant de temps aguantaran el paperot que estant fent. S´admeten apostes.

envia el comentari