Pedrisme plurinacional

"Ara Pedro Sánchez retorna al parany per a catalans, estrenant una certa autonomia respecte al PP"

"Plurinacional"... El PSOE de Pedro Sánchez vol abandonar la funció de complement sistèmic al PP i recuperar l'aparença d'alternativa de govern. Per això necessita retornar a l'antiga aliança amb el catalanisme polític, amb un PSC capaç de situar-se, un altre cop, al centre de l'escenari polític català i un discurs públic més amable amb les forces principals del sobiranisme -ERC i PDeCAT-, que sumen setze diputats estratègics al Congrés.

 

Per tot plegat, Sánchez ha rebobinat fins al famós "apoyaré..." de José Luis Rodríguez Zapatero. En aquell moment, la principal innovació del zapaterisme va ser introduir conceptes i paraules que no signifiquen res, però que, aparentment, distingeixen el vocabulari del socialisme espanyol del discurs casernari del PP. Ara Pedro Sánchez retorna al parany per a catalans, estrenant una certa autonomia respecte al PP.

 

El problema és que la política de l'apoyaré és un arcaisme totalment inservible a la Catalunya d'avui, on el PSOE és vist com una part del problema. Plurinacional -com nacionalitat o nació cultural- és la manera educada de negar als catalans el dret a decidir el propi futur. El PP diu el mateix, però almenys se l'entén més.
Comentaris
Goon
ben cert.
Pedro Sánchez no sap de què parla
I si ho sap no diu la veritat. Una nació de nacions es diu imperi i si alguna cosa no és un imperi en l'actualitat és Espanya.
jere
O un Estat ès unitari o compost. Les dues, impossible.
Narcís ( anem's-en jaaaaa .. qui esoera res mínimament decent d'aquests tergiversadors/ depravadors/ deformadors que no sigui son feixisme, que no sigui sa delinqüència, que no sigui .. sa indignitat?)
Si a hores d'ara encara els hi costa " dir la veritat ", veritat que saben, veritat que han sabut sempre àdhuc fins el punt de català ( o suïcida ) qui fos es digués espanyol .. ells eren els primers en no tenir-los com a tal ( i acertadament )! : verament són simples paparres, simples tumor maligne .. només cal veure tot el que ens llancen i tot el que ens fan! PD: són simples imperialistes de baixa estofa .. pirates i anihiladors d'allò més vomitiu ( visible en politicastres i mitjans!)!
Eusebi
De vegades hem faig preguntes que ningú respon, jo tampoc. Quant surt algú, individu o col·lectiu, que planteja una mínima, petita, diminuta, possibilitat de diàleg, automàticament s'escriuen articles i comentaris que tallen, metafòricament parlant, el coll de l'individu o col·lectiu que fa el petit plantejament de diminut diàleg. I parlem de somriure i democràcia.... Quins dallonses tenim.
Una Prisión de Naciones
El que intenta el PPSOE es no deixar de ser el carceller de aquesta Prisión de Naciones monocultural, etnicista i xulesca que hem d'aguantar els ciutadants a banda i banda del Ebre.
xnv
Eusebi, amb tots els respectes, encara estem així?: per a diàleg veritable cal el respecte i reconeixement d'ambdues parts, i això comença per respectar el dret d'autodeterminació del poble català. El que Sánchez sembla indicar de moment és el de sempre: "parlem, però del que jo vulgui i el catalans no teniu dret a l'autodeterminació, els espanyols tindrem sempre la darrera paraula". Aquí no "es talla el coll" a ningú, se l'exposa pel que és juntament amb el PSOE, en tenim prou precedents.
Un lliri a cada ma
Algú em pot dir què és,una nació cultural". Potser una colònia, una tribu indígena, una reserva índia....?
Clar
El Sanchez no s'adona que ja cap català es deixarà enganyar per més "apoyares" i més "reconocimiento de las peculiaridades". Els seus no el tornaràn a votar per això. Aquesta tercera via espanyolista ja la juguen els comuns amb dels d'Iniciativa encriptats a dins. Acabaran com el Duran i el partir socialista francés. Ara la batalla es amb els comuns. Aquests encara tenen capacitat d'engany.
Pepo
NO COLA i ho saben! Volen quedar al marge de les solucions violentes que vulgui aplicar el PP, és clar, amb la connivència del propi PSOE, de Ciudad-anos i amb la boca petita de Podemos i PNV. Nosaltres només ens tenim a nosaltres mateixos. Estem sols i hem de resistir, doncs si no ho fem desapareixem com a Poble i serem dins un cau de foscor, pobresa i autoritarisme, com a ciutadans espanyols, per força temps. S´ha de triar, i és ara el moment.
TT
aquest matí he sentit la parlon a rac1 i ja n´he tingut suficient per veure el trilerisme que es gastebn...
Eusebi
Aquella dita "tot es de color del vidre amb que mirem" es absolutament certa. Segons xnv aquells d'allà no volen parlar de res +-, segons altres (jo) els d'aquí només volen parlar de ..... M'he perdut ... de dret a decidir, referèndum, autodeterminació corredor mediterrani ..... ostres que estem de perduts .. i si ens aclarim primer?
joanr
Un altre conill que trauen del barret de copa. Però algú encara creu en la màgia espanyola? A banda és clar dels amics incondicionals que esperen no se sap què, dels Comuns, Colaus, Fachins...
per l'Eusebi
vinga va, ves-te'n intentar enredar a un altre cantó....si no ets un trol ("socialisto"), poc t'hi falta.

envia el comentari