Si tu no hi vas, ells es queden

"Una participació baixa l'U d'Octubre retornaria Mariano Rajoy a la plàcida lectura del Marca"

Políticament, el problema més greu que ha d'afrontar l'Estat és que quedar-se a casa aquest U d'Octubre equival, en la pràctica, a donar suport a Mariano Rajoy, el PP i el sistema que els dóna -tan bé- de menjar. Cada amenaça de Soraya Sáenz de Santamaría, cada menyspreu de Mariano Rajoy, cada sortida de to de María Dolores de Cospedal són un emplaçament als catalans a què es quedin a casa, sigui per por o per convicció. Una actitud que es complementa perfectament amb l'odi d'Alfonso Guerra, els nervis de Felipe González o la fúria editorial d'El País. La passivitat de qualsevol ciutadà català serà utilitzada en benefici propi pel règim del 78 i l'Ibex-35. Cada vot de menys serà fet servir com a lubricant per a les portes giratòries i la impunitat davant la corrupció.

 

Fins i tot des del punt de vista de qui votarà no, una participació massiva és l'element imprescindible per esquerdar les barreres que impedeixen que el règim espanyol evolucioni cap a una democratització que porta quaranta anys de retard. Sense un toc d'atenció, seriós i profund, res no canviarà perquè ningú no en tindrà necessitat. Una participació baixa l'U d'Octubre retornaria Mariano Rajoy a la plàcida lectura del Marca.

 

Cada vot al sí equival a independència, efectivament, però també és cert que tots els vots del no impliquen canvi. Canvi profund cap a una Espanya plurinacional i republicanitzada. Quedar-se a casa és PP, és Susana Díaz, és Florentino Pérez... Si tu no hi vas, ells es queden. Com sempre.

 

 
Comentaris
Kaas
Escanya,m´importa ben poc,si vol ser republicana,o vol continuar monàrquica.Ja s´ho faran!!
Isabel C.
Un vot al no és un vot d'una persona que és demòcrata, però no s'empatolli que és un vot per canviar res perquè precisament votar no significa que ja t'està bé que Catalunya continuï com fins ara. Votar no és un aval a la política espanyola tal i com funciona. Deixi de llepar el cul dels comuns, home. Aquests no són el target que hem de convèncer per votar. El target són els catalanistes que s'han sentit expulsats del procés en els darrers dos anys, sobiranistes que no són d'esquerres.
Jorda Benitez
Es Sanchez, un falangista copia exacta del Rajoy, del Guerra, de Franco España es españa, terra de bandidos, assasins i crminials, ara i sempre no hi res mes, son expanyols, son assasins
La tortuga poruga
Què Cot, por a una baixa participació?. Si diu Puigdemont que si voten tres persones i surten dos SI i un NO ja proclamarà la independència. Amb aquests criteris el referèndum està guanyat. Gairebé no cal ni fer-ho.
1410
Una participació menor del 50% va servir per al referèndum de l'Estatut com també per a les eleccions d'ahir a França. I un resultat guanyador per un 51% serveix per al Brexit o per al senyor Sànchez. Els catalans ens autoimposem més que tots aquests i ho deixem en mans dels boicotejadors sumats als abstencionistes extructurals? Així no es va enlloc.
Ramon
El NO a la llibertat de Catalunya seria respectable si l'alternativa fos una convivència plurinacional digna. Dit d'altra manera, l'ERC d'abans d'Àngel Colom i Pilar Rahola no era independentista però sí respectable perquè lluitava per una convivència plurinacional digna.
ferran
Si això passes seria per falta d’un missatge prou convincent dirigit a les àrees metropolitanes embrutides per les mentides dels mitjans de comunicació espanyols...Guanyarem la massa crítica que necessitem explicant-lis d’una manera clara i en castellà, que mai aconseguiran treballs dignes ni mai sortiran de la misèria sota l’actual règim colonial.
Eusebi
Al marge de que l'article respon a les directrius del Govern per intentar incrementar la participació en el 9-N bis, en fa riure la menció a Florentino, com canvien els discursos, de ser l'home nomenat per Pujol i CDC per encapçalar la reforma d'Espanya, a convertir lo en el dimoni de l'independentisme i to sense rentarse les mans. Quina gent, deu meu.
Bacoretta
Els que no van a votar no poden queixar-se i tenen que empassar-se el que decideixen els que si que hi van. El que treu mes vots guanya.
ona
Necessària la reflexió del sr. Cot, com sempre. Gràcies.
ona
Doncs molt d'acord amb l'Isabel.
Narcís ( aquests ' polítics de quatre xavos o politicastres ' de polítics no n'hi tenen res que sí de delinqüents .. quant fa que ens hi roben? quant fa que ens hi deturen? quan fa que ens hi neguen? quan fa que ens hi insulten? Quan fa que . . . . . . . ens hi voldrien ben morts i enterrats?)
Ras i curt: aquest país veí majoritàriament només cerca nostra anihilació i nostre esfondrament .. qui a hores d'ara no se n'adoni o té una ignorància que clama al cel o té interessos espuris ídem ( llàstima de persones veïnes decents, rectes, dignes que també sofreixen aquesta xurma, però ben a la curta també serà bo per a son país!)! PD: només Déu sap quants defora viuen de l'Administració pagats amb diners espoliats a Catalunya!
al Poble espanyol li desitjo el millor, però la meva única prioritat és Catalunya
nosaltres no podem canviar res a espanya, ja s'ha vist aquests 40 anys... entre ells s'entenen i ja viuen bé...som nosaltres que no acabem d'encaixar perquè tenim maneres de ser i de fer diferents..ni més bons ni més dolents, simplement som societats distintes....millor separats i ja està...ells no desapareixeran, trobaran el seu camí, com nosaltres el nostre.

envia el comentari