Catalunya abans espanyola que segura

"Aquesta escalada d'amenaces no aconseguirà intimidar una societat que porta anys habituada a mobilitzar-se"

Per terra, mar i aire. L’Estat ha posat la maquinària en marxa i a cada anunci del Govern català relacionat amb el referèndum respon amb una amenaça. Ja fa dies que l’executiu que encapçala Mariano Rajoy es dirigeix explícitament als funcionaris, però aquest divendres el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha fet un pas més i ha avisat els voluntaris. “Actuarem sense complexos contra aquells que incompleixin la llei l’1 d’octubre”, ha declarat des de Madrid.Les amenaces van començar dirigint-se al Govern de Puigdemont i a dirigents polítics independentistes, han passat pels funcionaris, fins arribar als ciutadans de base, als voluntaris. Les societats de l’exfiscal Anticorrupció Manuel Moix a Panamà no importen al fiscal general de l’Estat, però els voluntaris són un greu problema contra el que cal actuar “sense complexos”.

 

I, per si fos poc, aquesta setmana n’hem vist una altra del govern espanyol, un nou límit traspassat. No és només que el ministeri d’Hisenda hagi enviat un requeriment al Govern per tal que es convoquin només 50 noves places de mosso d’esquadra -i no 500 com vol la Generalitat-, sinó que el govern espanyol ha arribat a un acord amb l'executiu basc per integrar l'Ertzaintza en els fòrums policials estatals i en les bases de dades de la Europol deixant al marge als Mossos, malgrat que porten anys reclamant-ho. 

 

Aquesta escalada d'amenaces no aconseguirà intimidar una societat que porta anys habituada a mobilitzar-se. I encara pot fomentar més la participació, sobretot tenint en compte que el govern de Madrid està disposat fins i tot a passar per damunt de la seguretat per aconseguir els seus objectius polítics. 
Comentaris
Narcís ( qualsevulla persona de ' bona voluntad ' i, sinó, d'amor als seus i al proïsme .. ha de voler sortir com un llamp d'aquesta gàbia que només cerca nostra anihilació i esfondrament .. descloguin els ulls i " empentin pro la llibertat, pro simplement i llanera, la dignitat humana “!)
Però, davant d'allò o petits exemples ben exposats per, de ben segur, l'amic, company i col·lega Jofre Llombart així com l'exposat en aquest .. encara pot ser possible hi hagin catalans i, si no catalans, persones honrades i honestes ( i, no diguem-ne res, cristianes o catòliques o religioses) que no se n'adonin del ' material ' que mana aquest estat, que no se n'assabentin de la catalanofòbia que sempre hi hagué contra Catalunya així contra qui a ca nostra resideix àdhuc residint-hi a país veí?
Georgiana
No saben administrar, no negocian, no responen a les trucades ni a cartes. Tan sols saben torpedinar la sanitat i bancs , manipular les noticies i els informes, amenaçar amb l'espai sideral i presó, usurpar competències, insultar els catalans, perseguir els diputats, funcionaris i voluntaris, menysprear les nostres institucions i llengua, intervenir les decisions del Parlament, marginar els ciutadans impedin la nostra seguretat i Dret a votar. Ostres, quins curriculums vitae! Zoi epanyó, epanyó.
Quinto Máximo
Els voluntaris no, allà el que els hi mola son les "adhesiones inquebrantables"
no en sé res, però ho diré tot
Forma part del pack "obsolescènscia programada de Catalunya" previst pel gobierno des de fá anys. Com en Rodalies (encara hi há algú que faci servir Rodalies i no sigui independentista?), la deficient conexió dels ports de Bcn i Tarragona,les traves al Prat, les lleis impugnades del nostre Parlament, els corredors per C.Real-Madrid i Canfranc (ho farà també ACS?, segur),etc. Ens volen captius, rendits i pobres. Jugar amb la seguretat, però, passa de taca d'oli. Ceguesa criminal.
Pólvora del rey
Los mossos reciben su sueldo del Ministerio del Interior español. El Govern recibe el dinero y les paga; es el intermediario. La Gene quiere 500 ó 5000 ó 50000 o los que haga falta porque no los paga de sus presupuestos. Qué fácil es exigir que te regalen las cosas.
Màrius Clapés
Tranquil pólvora del borbón, ya lo pagaremos de nuestros impuestos cuando no se vayan a espanya. Saludos
Eusebi
Algú pot explicar qui convoca la Junta de Seguretat, que es la que defineix les necessitats dels MMEE i es l'organisme de coordinació de totes les policies i es el lloc adient per iniciar el procés d'inclusió dels MMEE a organismes superiors, tant estatals com Europeos? Algú sap que es obligació del MH Puigdemont convocar aquest organisme? Prou de articles incendiaris.
Besiberri
Pólvora del Rey: I qui t'ho ha explicat això? No és veritat: els Mossos es paguen amb els Presupostos de la Generalitat. I en qualsevol cas, és que no paguem impostos els catalans a l'Estat espanyol per tenir els serveis públics necessaris?
Joan
Per en Pólvora del rey: es evident que no has entès res. Els diners recaudats, encara que a tu et sembli mentida, no són propietat del govern de Madrid! Són de tots els espanyols. És per això que el repartiment arbitrari que en fa, inclosos els pagaments de favors, no són democràticament acceptable. Resumint: els diners dels impostos són propietat del poble. El govern s'ha de limitar a administrar-los amb la major eficiència possible.
Yo misma
Pues en Andalucía no tenemos mossos y estamos seguros, creo, espero....y sólo tenemos un canal autonómico.
Jordi 1950 Cardedeu
Això és una GUERRA SICOLÒGICA! en lloc d' acollonir-nos, hem de fer que tots siguem VOLUNTARIS!!!! No tenen presons per tots els catalans de bona fe, i com ho justificaran a Europa.....un poble a la presó perquè no el deixen votar????? Fins i tot el Trump es posarà al nostre costat!!!
Tu misma
Dice: "...estamos seguros, creo, espero.... digo yo, no? Yo qué sé."
Claud
Yo misma, ha pixat fora de test. I així el va Andalucía.

envia el comentari