A Madrid ja veuen urnes

"Amb urnes als col·legis, ja només dependrà de la societat catalana tant la participació com el resultat final de la consulta"

"Si l'U d'Octubre és amb voluntaris no és un referèndum, és un altre 9N", ha començat a dir Inés Arrimadas. Subtilment, però de pressa, l'Estat i els seus aliats unionistes estan canviant el discurs de la coacció pel del descrèdit. Ja no tenen tan clar que el referèndum es pugui impedir per la via de la intimidació i estan transformant les afirmacions rotundes -"Ni vull, ni m'ho crec, ni essent jo president es produirà aquest referèndum" deia Rajoy, el mes passat, a Sitges- en apel·latius de menyspreu com "neverendum", que és com s'hi refereixen des de Ciutadans. 

 

S'obre pas, per tant, l'acceptació de què l'U d'Octubre hi haurà urnes a disposició de tots els ciutadans i que l'Estat s'haurà d'empassar, per segona vegada, les intimidacions grandiloqüents que caracteritzen, últimament, cada roda de premsa posterior al Consell de Ministres. I amb urnes als col·legis, ja només dependrà de la societat catalana tant la participació com el resultat final de la consulta.

 

En definitiva, si l'Estat no s'atreveix a utilitzar recursos desproporcionats, les urnes seran al carrer i totes les amenaces que arriben des de Madrid només hauran servit per incentivar la participació. I si, per contra, hi ha fotos de retirada d'urnes per la força, l'Estat haurà traspassat l'última frontera de la democràcia avançant, de passada, el cronòmetre de la independència. Qui no ho té fàcil són ells.

 

 

 

 
Comentaris
Jordi Comasobirana
No anem tan ràpid, encara falten mesos i l'Estat caspanyol té molts mitjans, com passar a controlar els Mossos d'Esquadra (que la policia catalana els obeeixi és cosa que està per veure; en qualsevol cas, s'arrisquen a què el tret els surti per la culata i al ridícul més espantós per a ells). Jo si fos de la Gene, ja hauria canviat el conseller en previsió del que pugui succeir (o realment és el conseller Jané de fiar?).
Narcís
Passi el que passi .. allò obvi és que el mal sempre s'acaba manifestant, s'acaba delatant, s'acaba caient de morros si no com estat dictador/ tirà o malvat sí com estat fatxender .. fals/ farsant! PD: Catalunya/ PPCC no pot seguir ni un segon més dessota aquest pobre llàtzer d'estat .. més del que ha fet Catalunya per espanya ni ella mateixa s'ho farà!
Que li donen el títol de Marquesa a la Arimadas , "Marquesa del referendum sin funcionarios".
No van por ahí los tiros
La estratejia ahora es restar importancia al referendum y darle el sentido de otro 9-N para intentar alejar a los Comunes, una vez han oído decir al Domenech que apoyaran la participación del 1-O siempre que se garantice que no será otro 9N. Esto es lo que ha dejado tocado al unionismo, la posición dels Comuns. El boicot de estos o la no participàción era la última esperanza del unionismo desde que la CUP votó los presupuestos. Ya no tienen mas balas de plata. Han perdido.
CNI en COMU
En efecte, nou objectiu desacreditar el referendum. Per aixo mateix el CNI en comu ja ha dit que participara al referendum pero no el considerara vinculant. Ordres directes de Fernandez Diaz al gacetillero.
Lo del neverendum
És un zasca en tota la boca del periodista Adam Boulton a Romeva en una entrevista a Sky News el març d'aquest any. No crec que el periodista britànic estigui afiliat a Ciutadans.
Doncs no sé que fumen a Madrid
Les urnes no estan ni demanades (que se sàpiga) ni fabricades (que se sàpiga). Algú veu visions.
Isabel C.
Jordi, tens raó. Però deixa'm fer una reflexió: els MMEE, l'endemà d'haver fet cas del Govern espanyol, no se n'aniran a Madrid, sinó que hauran de continuar exercint de policia a Catalunya. Amb quina cara fas de policia quan més de la meitat de la població deixa de reconéixer-te com a cos de seguretat al seu servei per passar a veure't com una força d'ocupació antidemocràtica? Estic segura de que molts MMEE ho deuen haver pensat.
Isabel C.
I continuant amb el que deia abans dels MMEE... suma el fet que l'altra part, la dels residents espanyols a Catalunya, no pel fet de que els MMEE obeeixin el Govern espanyol deixaran de veure'ls com sempre els han vist: amb menyspreu, deslegitimant-los cada cop que poden i esperant el moment de substituir-los pel CNP i la GC i, en tot cas, reduir les seves competències a trànsit i poca cosa més.
Isabel C.
No crec que els MMEE ho tinguin tan clar que els convingui obeïr Rajoy. Suposaria més de mitja Catalunya, curiosament aquella que vol que siguin la única policia i amb totes les competències, àdhuc les que ara no tenen, que passaria a veure'ls i a tractar-los pitjor que als "grisos". I l'altra part, l'espanyolista, que igualment els menysprearia i acabaria reduint a policia de trànsit o de tercera per fer tornar la GC i el CNP...
Pepo
És gairebé impossible hores d´ara, que ni els mateixos militants i simpatitzants de PSOE PP i Ciudad-anos, es creguin el conte de que el referèndum no serà vinculant. La tonteria del nou 9N, no se l´empassa ningú. Fins i tot d´aquestes formacions hi anirà a votar +25%, que junt amb el 70% de Podemites i Comuns més el 100% de Cupaires, Republicans i Nacionalistes demòcrates, farem +65% de participació i a més a més guanyarà el SÍ amb el 70%, per tant com diuen a la meseta, AJO Y AGUA.
terrassenc
Atès que els partidaris del No (PPSOECs) miraran de promoure l'abstenció, cal evitar una també previsible nova mentida del '48%'. És per això completament imprescindible que no ha hagi mínim de participació, i que el govern deixi clar que si guanya el Sí tirarà endavant sigui quina sigui la participació. Si guanya el Sí, independència, i so guanya el No, eleccions autonòmiques. Qwertys i amics del pont aeri convergents, ja estan pesant en com aigualir la victòria del Si. Cap més '48%'!
Esteve Roura
Simplement: RECUPEREM l'ESTAT CATALÀ
FEDERALISTA
pepo ets adivi, si oi be ,et puc preguntar pel numero de la grossa d'aquest any, ah i altra cosa, com es posible amb aquestas dotes que tens de endivinar coses i percentatges que no sigas ja ric pepo, i hagis guanyat el gordo espanyol, 3 vegades i la grossa de nadal 2 m'ho pots explicar pepo o nomes endevinas percentatges de referendums il.legals que mai es faran , i terrasenc lo teu es feixisme pur pero de un cervell feble i adoctrinat com el teu no es pot esperar res.
Eusebi
Els MMEE, no obeeixen a cap govern, ni governant, ni d'aquí ni d'allà. La seva única missió es cumplir i fer cumplir les lleis, per tant actuar de forma proporcional contra qui incompleixi la legislació vigent. Que facin la seva feina tranquil·lament.
Eusebi a l'Esteve Roura
Parles de l'Estat Català o d'Estat Català? Cal no confondre. Si es com imagino, quant Catalunya ha sigut un Estat? Es per continuar la meva formació.
ferran
La clau de tot plegat serà la gent...Llàstima que la generalitat no denuncii nit i dia per totes les àrees metropolitanes (encara avui segrestades sentimental-ment pels reietons autonòmics que ens xuclen la sang) explicant-lis en andalús, castellà i suahili, que mai sortiran de la misèria i dels treballs de baixa qualitat i embrutidors, sent una colònia espanyola.
ROCKER
COMO MOLA SER OPTIMISTA PERO NO SE 2 VECES AL ESTADO ESPAÑOL NO SE LE LEVANTA LA CAMISA POR MUY INEPTO FANATICO Y CASPOSO QUE SEA

envia el comentari