Els horaris dels nens

"Una legió de pares frustrats deambula quotidianament pels carrers"

Gràcies escoles públiques, privades i concertades de Catalunya. Gràcies per obrir les portes i deixar sortir els nostres fills a les tres de la tarda durant una setmana i mitja de juny. Gràcies per deixar-los lliures dos dies abans de Sant Joan. Gràcies per fer-los entrar a les nou del matí i fotre'ls fora a les cinc. Gràcies per generar en els pares aquella sensació angoixant de no arribar a res. De fer-ho tot malament. Gràcies per generar una indústria paral·lela d'aparcaments on deixar la canalla entre les cinc de la tarda i, com a mínim, les sis. Gràcies per donar llocs de feina a cangurs, monitors, entrenadors de futbol, mestres de música i professors de judo. Gràcies per provocar visites a psicòlegs infantils de nens atabalats amb tantes activitats insensates. Activitats que, a sobre, no tots els nens fan bé i que els acaben frustrant. Com ens frustra, als pares, no poder estar al seu costat quan surten o entren a l'escola. Gràcies també per condemnar molts avis a esdevenir una mena de recipients d'emergència on poder entaforar els nens per estalviar-nos diners

 

 

Em fascina que tota la discussió sobre la conciliació familiar i laboral s'aboqui inequívocament sobre les feines. Sobre els nostres hores de treball i sobre els horaris d'entrada i sortida. Em sembla bé fer que les jornades laborals es construeixin sobre el sentit comú i l'eficiència de la feina. És a dir, no calen dues hores per dinar si pots menjar davant l'ordinador i sortir dues hores abans. Correcte. Però que algú m'expliqui per què TOTS els nens del país tenen un horari de 8 hores (de les nou del matí a les cinc de la tarda). Encara que gràcies a una teòrica revolució laboral tots els treballadors catalans aconseguíssim jornades de 7 hores (inclòs el dinar), ni així ens seria possible portar i recollir els nens del cole. No és més lògic repensar el sistema educatiu? Seria tan greu fer jornades de 9 hores que incloguin cada dia una activitat esportiva o artística entre les cinc i les sis? És tan greu? Realment se sentiran explotats, els nens, si s'allarga una hora més l'escola amb una activitat inclosa en el currículum?

 

 

Una legió de pares frustrats deambula quotidianament pels carrers. Aneu a les portes de les escoles i mireu les cares a les cinc de la tarda. Gent esgotada. I el que ens esgota no són els nens. El que ens fatiga no és jugar amb ells o fer-los el sopar, sinó és la sensació de no ser mai enlloc. De patir tot el dia per arribar a tot arreu i deixar sempre alguna cosa a mitges. És cert, els fills els fem perquè ens dona la gana. Però si no teniu compassió per nosaltres al menys penseu en els avis, que no tenen culpa de res.
Comentaris
Narcís ( la vida és dura .. i a Catalunya o país anihilat i espoliat .. força més!)
Ras i curt: mai per mai aquesta ' conciliació ' ( coincidència pot ) serà majoritària ni de bon tros .. renoi si no hi ha horaris laborals de tota mena o matí, tarda o nit .. o munt d'hores/ tot el dia .. o horaris de ' parcials ' que salten àdhuc sense previ avís! PD: " no podem obligar els avis fer de pares altre cop " .. ells han de ser lliures així ser amb ells quan els hi vingui de gust ( ja n'hi ha prou aprofitar-se'n d'ells per fer més diners .. visqui's com es pugui .. i a fotre's!)!
Més
Més pràctic encara, que estiguin internats a l'escola de 9 del matí del dilluns a 9 del vespre de divendres.
I
I qui pagarà l'hora de més?
Mercè
Si allarguem una hora més l'horari escolar sempre hi haurà algú que voldrà que l'allarguem dues, o tres, o quatre, o... tornem als internats? Quan jo era petita les vacances d'estiu eren del 20 de juny al 2 d'octubre.
Un altre que creu que escoles i instituts són parkings pels seus nens. Que els hi eduquin, ensenyin modals, els curin, els diverteixin... El pare ja fa massa el cap de setmana.... Fer-los és divertit . Educar-los, millor les escoles. Dignificant i valorant els mestres, sí senyor. Si aquesta ha de ser la prioritat del sistema educatiu, anem bé.
Vaaja
Convido a aquest senyor que li molesta tant que no vagin a l'escola els nens a les tardes la darrera setmana d'escola, que passi a quarts de quatre per qualsevol escola del seu entorn -no cal que tingui barracons- Temperatura perfecta, per fer ous bullits.
escèptic antiprocessista
Sovint els més ignorants confonen les escoles i instituts en un pàrking dels seus fills. La escola o l'institut és un lloc on es va a aprendre, no a escalfar la cadira.
Tots hem necessitat cangurs o avis pee els nostres fills
Si tinguéssim obert fins les 19 tampoc no cobririem l'horari de la gent que plega a les 20 o a les 21 h. Les escoles no són pàrkings i creguim :tenim seriosos problemes de falta de mitjans per atendre nens d'un munt de nacionalitats, molts en situacions precàries, amb nivells d'interès per l'aprenentatge molt diferenciats, com per a sobre, responsabilitzar-nos de que vostè no hagi de contractar un cangur. Jo vaig mentalitzar- me que part del meu sou era pagar -ho, ja fa 30 anys.
Josetxo
????
Narcís ( qui es professor-a sap al que es deu .. sinó de ' mossos de cuina ' a restaurants!) ( ja n'hi ha prou de fer negoci amb els nens, a costa dels nens .. els nens no poden ser tractats com moneda de canvi per a millor glòria dels professors!)
Malgrat tot, majoria de comentaris són ' injustos ' .. ningú parla de pàrquings, però sí que no podem oblidar que " vivim en convivència " així prendre mesures allò més conformes a majoria de vida quotidiana i també al que més i millor convé als alumnes " que no pas massa mestres amb el " primer jo, després jo i sempre jo i si hi ha sobrer per a mi " .. es fumin els nens lectivament, es fumin els nens socialment!
A
A Narcís: ja sabem que ets idiota, però no cal que ho demostris contínuament.

envia el comentari