Escolta, Europa

"L'Estat espanyol és autoritari. Ho és per tradició i també perquè s'ha pogut permetre el luxe de no reconèixer mai cap ni un dels seus crims i abusos, ni en dictadura ni en democràcia"

Amb un sol adjectiu n'hi ha hagut prou per escaldalitzar el Madrid polític i mediàtic: "autoritari". La suposada ofensa té l'origen en les organitzacions del sobiranisme social que, per boca de Pep Guardiola, han demanat "ajuda" internacional per "fer front als abusos d'un estat autoritari". La mateixa ajuda que ha necessitat l'expresident del Parlament Basc, Juan Mari Atutxa, perquè el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg hagi reconegut que no va tenir un judici just i que la sentència que el va inhabilitar per desobediència ha de ser revisada. Sense aquest arbitratge internacional, Atutxa hauria continuat essent considerat un delinqüent per l'Estat espanyol.

 

Només l'any passat, Espanya va ser condemnada fins a dotze vegades per vulnerar algun dret. El tribunal d'Estrasburg ha sancionat, una i altra vegada, l'Estat espanyol perquè els seus tribunals es neguen a investigar les tortures que denuncien molts detinguts, especialment els que eren empresonats per pertànyer a ETA. Ara que es commemora el vint-i-cinquè aniversari dels Jocs Olímpics, tampoc no està de més recordar la ràzzia que es va ordenar en aquella època contra l'independentisme català, que va acabar amb tortures salvatges als detinguts que, com sempre, van ser negades pels jutges espanyols. El tribunal d'Estrasburg va evitar que aquesta actitud -autoritària és poc- quedés impune.

 

L'Estat espanyol és autoritari. Ho és per tradició i també perquè s'ha pogut permetre el luxe de no reconèixer mai cap ni un dels seus crims i abusos, ni en dictadura ni en democràcia. A finals del franquisme, Manuel Fraga es va inventar aquell Spain is different per dissimular que, en realitat, no era diferent, sinó pitjor.
Comentaris
Fa por viure a caspaÑa!
Quàn marxem?
Xavi
Autoritària i feixista. Les coses com són.
Susana Rodríguez-Vida
i tant que és "different"! Per molt que Espanya es cobreixi amb un vernís de modernitat, la veritat és que, en esperit, encara no ha sortit de l'Edat Mitjana i de la seva institució predilecta, la Inquisició.
Ramon
Fins a un cert punt és comprensible, que una Espanya no demani perdó pels seus crims si l'altra tampoc no ho fa. Nosaltres, l'últim que hauríem de fer és de palmeros captius i palanganers d'una d'aquestes dues Espanyes perquè domini l'altra. Però és el que fem. Ho portem fent des de l'any de la Mariacastanya. Amb l'agreujant, ara, que l'Espanya davant la que ens arrosseguem com cucs és la que ens guanya eleccions dins Catalunya mateix amb les seves sucursals. Abans el PSC, ara la Comuna Pudent.
ramonb3
Mai ha resolt els problemes de territori negociant. Colonies, guerres civils,...MAI. Sempre amb guerres que ha anat perdent, excepte amb Catalunya. Ara, que la força bruta no és posible, cal fer el pas i alliberar-nos. No defallim. Catalunya pot ser un gran país. L'autoestima als nuvols. Feina qualificada per a molts. Atur, a la meitat, pensions assegurades.
Manipulació pura i dura
El TEDH publica les seves estadístiques (poseu l'enllaç a l'article). Sense un cop d'ull a les estadístiques globals l'article esdevé una simple manipulació. Exemple: diu l'article que el 2016 Espanya va ser condemnada 12 vegades, i és veritat. Exemples en quantitat de condemnes (2016): França-14, Suïssa-5, Itàlia-10, UK-7, Alemanya-4, Holanda-3, Portugal-17, Turquia-77, Rússia-222. Sembla que Espanya s'assembla més a França que a Turquia.
Hamm
Els espanyols, fan d'Espanya un país de súbdits que tot ho deixen en mans dels seus governants. Sempre els hi ha calgut un ens superior que els governi, com fos, però que els governi. Un sol, un Déu, un Rei, un dictador, una constitució... Mentre no els obliguis a mullar-se i a prendre decisions... Que ho faci un altre. La política? Mala cosa, diuen a Espanya. No estan acostumats a decidir per a si mateixos. Súbdits més que ciutadans. Resultat? Governants amb supèrbia.
Las sentències
La sentència del TEDH no diu ni exigeix que "la sentència (del TS) que el va inhabilitar per desobediència ha de ser revisada". La revisió de la causa "Atutxa" no és d'ofici. Són els interessats, si volen, els que han d'actuar en aquest sentit.
busman
A en "Manipulació pura i dura" Ja que ens posem a fer anàlisis de dades, igual convé contrastar el nombre de sentències del Tribunal d'Estrasburg contra el nombre total de sentències per païs. Així veurem qui finalment manipula i qui no. Per començar, una pista: França té 57 milions d'habitants i Espanya, 47.
ramonb3
tots els politics han d'entendre que ja no admetrem, per aquest tema, la politica de despatxos. AIxó es la NOVA POLITICA. Creuen que "tragarem" i no. Independència, ja. referendum, ja.
Manipulació pura i dura
Busman. No facis de troll defensor. No queda clar el que vols dir però el que dius no té sentit. La pàgina web del TEDH té un document que es titula "Analysis of statistics 2016". Està en pdf. T'ho busques, t'ho llegeixes i reflexiones. Per cert, segons aquest document la població de França al gener de 2016 era de 66,662 millions. Actualitza't una mica.
Narcís ( no són espanyols .. si ho fossin estimarien sinó respectarien allò que és Catalunya/ PPCC!) ( abans d’espanyols ‘ són anticatalans ‘ .. n’és l’únic que els hi dóna vida/ els fa sentir ser quelcom!) ( perquè no van contra ses regions .. xuclen, xuclen i xuclen i no cooperen amb res!)
Aquest estat n'és simplement i llanera " malvat " : 1. demanem ' autonomia ' i tothom gaudint-la ( quan no sabien ni de l'existència d'aquest mot!) menys nosaltres! 2. àdhuc amenaçant de treure-nos-la ( quan ja ben amputada ens la tenen!) i resta tan amples conservant-la! 3. parlen de ' constitució ' .. quan són ells qui no la respecten gens ni mica, sia passant del mateix referèndum de les deixalles que ens fumeren, sia àdhuc passant d'articles o disposicions que no tocaren!
Eusebi a Manipulació pura i dura
Tens que entendre l'esperit de l'article, es agit-prop de la bona. Tens que entendre que aquí val tot per aconseguir els cigrons. Ten que fer l'esforç d'entendre.
Jordi Català Sobirà
Caspanya només és apta per a gent desgraciada, desinformada i fàcilment manipulable pels poderosos mitjans al servei d'una minoria de sàtrapes que des de sempre han utilitzat els instruments de l'estat per enriquir-se a costa de la població servil i de l'espoli dels diferents territoris o colònies mitjançant el saqueig sistemàtic de les arques públiques. Marxem ràpid!

envia el comentari