La dura vida de l'unionista català

"Albiol i Arrimadas es passen el dia demanant unes eleccions autonòmiques, tot i ser conscients que no arreglarien el seu problema. Simplement perquè una majoria PP-PSC-Ciutadans és inimaginable a Catalunya"

La clau de l'entrevista de diumenge va ser quan Carles Puigdemont va definir el -senzillíssim- procediment que han de seguir els partits unionistes per fer realitat la seva demanda d'eleccions anticipades: Votar i fer guanyar el no al referèndum de l'U d'Octubre. Així de simple.

 

La proposta de Puigdemont és el camí més curt per liquidar la càrrega demagògica de la demanda -mecànica, retòrica- d'eleccions per part del PP i aliats. Una, perquè deixa al descobert la fòbia de l'unionisme oficial a les urnes i, sobretot, perquè evidencia la impossibilitat de l'espanyolisme català per aconseguir una majoria, ni en el referèndum ni en el Parlament. Albiol i Arrimadas es passen el dia demanant unes eleccions autonòmiques, tot i ser conscients que no arreglarien el seu problema. Simplement perquè una majoria PP-PSC-Ciutadans és inimaginable a Catalunya.

 

El pitjor paper de la política catalana és el que els ha tocat als partits unionistes, als quals no fan ni cas ni tan sols els seus dirigents de Madrid. Sense oferta i demanant unes anticipades que, com a molt, els deixarien al mateix lloc on són ara.

 

 
Comentaris
Ramon
Ui, sí, la vida de l'unionista és duríssima. Posa la televisió i fent zàpping i té el perill de passar per un canal d'audiència insignificant, El Punt Avui TV, que en les seves tertúlies polítiques els favorables a la llibertat de Catalunya de vegades són majoria i en alguna ocasió fins i tot arriben a dominar el debat. Terrible. No sé com poden suportar-ho, els unionistes.
maite
Més clar , l' aigua . Ras i curt
Narcís ( aquests tres tipus no podrien ser ni presidents o secretaris o vocals d'una comunitat de veïns!) ( tothom se n'aprofita de nostra humanitat/ civilització sinó de què aquesta ser a ca nostra!) ( sembla mentida a hores d'ara persones amb pare i/ o mare catalans permetin el que espanya ens fum
Aquests tres no són partits .. se n'aprofiten de l'existència de partits per a viure sense fúmer brot i econòmicament com no n'hi ha, ço és, si fossin partits guaitarien per nostra població, guaitarien per nostre territori, guaitarien per nostres lleis o lleis d'allò més afins a les necessitats que ens envolten, tot plegat, guaitarien per Catalunya, la que fou, la que és i, sobretot, la que vol ser! PD: pobre català-na que anés fora a fúme'ls sota excusa d'espanya!
Georgiana
No s'adonan encara, que el problema no pot ser la solució.
No sé de què parles Cot
L'unionisme català no existeix. El contrari del secessionisme no és l'unionisme, és l'status quo. En aquest moment Catalunya és Espanya; Catalunya no ha de unir-se a res, ja està unida. El contrari del secessionisme seria: "Virgencita, virgencita, que me quede como estoy".
Pepo
Va, posem que PPSOEC´s és fórmula vàlida a CAT. Actualment sumen 52 escons. Posem que creixen un potent 10%, farien 57 escons. On van a governar? en calen 68, oi? Encara haurien de sumar els 11 de CSQEP per arribar a desbancar l´independentisme. No tenen sortida i ho saben. ERC no pactarà res amb partits que no defensin la independència, per tant ingovernable amb cap partit espanyol o que defensi postulats espanyols.
Ramon
Que l'unionisme no existeix és una ximpleria equiparable a la xuminada que el nacionalisme espanyol tampoc no existeix. No s'ha conegut fins ara, cap cas de ningú que afirmi una de les dues estupideses sense afirmar també l'altra. L'unionisme és simplement la resposta, la reacció, al major moviment popular que ha viscut mai Catalunya. Procés per alliberar Catalunya-Reacció unionista. Exemple de reacció unionista? Els percentatges de participació a Can Zam en les darreres conteses electorals.
rem
No tenen res més a oferir que impedir que Catalunya marxi. Només ofereixen això.
Ser independentista no és ser nacionalista
Com molt bé es diu "els nacionalismes són dolents", sobretot els exacerbats. Jo he passat de nacionalista a independentista. Si assolíssim la independència no hi hauria motiu per a manifestacions nacionalistes perquè Catalunya seria ja una república independent. L'únic nacionalisme que reconec com a perjudicial és el nacionalisme espanyol, que utilitza la por i l'amenaça per mantenir la seva Espanya unida
Unionista numero 1326
Gracies Cot per aclarir els meus dubtes amb la teva ploma de periodiste del segle XXI, sense tu els "unionistes" com tu dius estaríem orfes, la nostra vida no tindria sentit, sento dintre meu un indepe lluitant per sortir, i al meu cap sona com un timbal soc un mal català, soc un mal català. si no soc indepe! Gracies cot amb tu cap a Ithaca!
federalista
monotematic fanatic i adoctrinador, com el pamflet que dirigeix res de nou, si llegeixes i escoltes al seu director i la seua neutralitat i equanimitat es broma es clar despres entens el pamflet indepre que dirigeix, i els tarats indepres amb problemes mentals , i amb realitat paralela que vomitan odi i bilis al pamflet del sr cot, res de nou.
Capsigrany
L'Albiol és un pallús tan gros com tarrandós. I la tonteta de l'Arrimadas ("la presidenta de la Generalidad en la sombra") té un cervellet com un capsigrany. Entre tots dos deuen arribar a un índex d'intel·ligència de 50. De la ballarina del PSOE val més que no en parlem, que d'intel·ligent n'és prou. El seu problema és un altre.
PPSOEC'S NO PINTAN NADA A CAT
El problema de los unionistas es que no pintan nada a Cat, por eso una minoría vota al PPC, PSC, C's. Son una clara minoría, y si los Comunes no se suman al proceso independentista republicano, se desintegrarán como un azucarillo en un café.
Als unionistes preocupats
votem.
Joan
Unionistes, federalistes i immobilistes, suposo que primer de tot sou Catalans i demàcrates, no? Doncs si és això cert, estarem d'acord en què cal dirimir les diferències a les urnes, acceptant el resultat, sense por i per compromís amb la societat del país. Vinga, deixeu-vos d'arguments-filigrana-justificació i fem justícia.
Constitució del Gal i de Fraga, la democracia dels assassins espanyols
no son unionistes, son franquistes de la constitució del Franco i el seu criminal Fraga España, es un gos rabiós i no pot esser res més. Per cert, el GAL o sigui el PSOE, com es possible que sigui legal si es una organitzacio terrorista-criminal que ha matat espanyols?
Úyyy que por
Millor una Monarquía amb els Pujol de familia reial, ser del Barça obligatoriament i per damunt de tot, desaparició de tots els municipis i integració en Barcelona, amb la Colau com a virreina. Amb el Pd Cat i Esquerra turnant-se el poder cada cuatre anys....i tots els dies repetir obligatoriament.Espanya ens roba: 500 vegades. La culminació de este regne seria el obligar-nos a dur el cabell com Puigdemon.

envia el comentari