L'U

"Madrid només té dues opcions: Dialogar amb la nació que els interpel·la o, per contra, reprimir els seus representants electes"

L'U d'Octubre de 2017 enllaça, directament, amb l'11 de gener de 1885, quan diversos intel·lectuals i burgesos van lliurar el Memorial de Greuges -que havia redactat Valentí Almirall- a Alfons XII. D'allò fa 132 anys i en aquest temps ha passat de tot, incloses diverses guerres. Però en allò substancial, les posicions de l'Estat i del catalanisme polític han continuat essent les mateixes. I així ho han recordat, des del palau de la Generalitat, el vicepresident i el president del Govern, que encara allarguen la mà, almenys durant uns mesos, a una entesa amb Madrid per acordar el referèndum.

 

Ara, com aquell 1885, el règim polític espanyol ha de decidir si canvia, o no, la seva actitud respecte a Catalunya. Si respecta la voluntat dels catalans o continua ignorant-ne l'existència com a comunitat política. I, en aquesta disjuntiva, Madrid només té dues opcions: Dialogar amb la nació que els interpel·la o, per contra, reprimir els seus representants electes. Enviar els jutges i la policia contra Carles Puigdemont seria una decisió històrica, però molt poc efectiva perquè no passaria de matar el missatger català. Catalunya no va desaparèixer l'endemà de l'afusellament de Lluís Companys.

 

Al pati dels Tarongers ha quedat clar que no hi haurà marxa enrere. Comença el compte enrere.
Comentaris
Pepo
No poden fer públics els contactes que han tingut, que tenen i que tindran. Aquest és en definitiva el seu problema. Com li diuen al Poble espanyol, que pacten res amb el Poble i el Govern de Catalunya? Han cremat i rostit tants ponts i carreteres, que no hi ha manera física de poder establir un quòrum mínim per poder negociar res de res, encara que el PPSOEC´s en faci propòsit. És impossible per haver esgotat el temps (10 anys) sense propostes, ans al contrari, atiant incomprensió i odi.
El 29
El 29-Set-2014 Artur Mas, mullant-se ben mullat, va signar el decret de convocatòria per a la consulta del 9N-2015. Avui ningú ha signat res. Puigdemont només ha afirmat que faria alguna cosa l'1 de ocrubre d'enguany. Acte de postureo davant la premsa. Junki, Puchi, valents, al agua patos.
XX
Veient les crítiques que en fan els partits anticatalans, realment sembla que no tenen pla. Estan començant a adonar-se que, per poder complir amb el que diuen, hauran de jugar cartes que no pensaven seriosament haver de jugar. I que tindran un preu alt. Ja no poden seguir tirant de farols. El millor de tot és que, si finalment fracassem en l'intent d'aconseguir la independència, almenys els haurem tret la màscara de demòcrates davant de tot el món.
@el 29
El decret va ser signat per Mas el 27, lo que no canvia tota la resta.
lleidatà
"el referendum no es farà", i prou. Sense explicar ni com ni de quina manera s'evitarà, l'Iceta, en Rivera, l'Albiol i toooots els politics espanyols expliquen que el referendum no es fará...per que no, per que és impossible, per que no pot ser, per que la llei ho prohibeix, per que la Constitución no ho vol, ...Respostes sense contingut com quan un tonto respon algo que no sap. Icetes i cia, quan siguem independents ja podeu fotre el camp, que us correrem a gorrassos pel carrer. Botiflers!!
ona
L'u L'u? ces't nous
Catalunya no va desaparèixer l'endemà de l'afusellament de Lluís Companys.
Uffff només sentir-ho s'em posa el gallina de pell. Anirem a per totes. Si els nostres politic no fallen nosaltres no els fallarem, si ells estan disposats arribar fins al final, nosaltres estarem a l'alçada. Endavant aquesta vegada canviarem la història! Aquest any Sí !!!
anònim
Si atenem els interessos fonamentals de Catalunya i els d'Espanya es veu clarament que la discrepància substancial no ha canviat, no ja des de 1885 com diu l'assenyat article d'en Cot, sinó des d'abans de la guerra dels Segadors, a principis del segle XVII
132 años no son nada
La Sagrada Familia la comenzó en 1866 el arquitecto Francisco de Paula del Villar y Lozano (y se mantiene una pequeña parte de esta obra inicial). Gaudí llegó en 1883. Ya ves Cot, antes del Memorial de Greuges de 1885. Y el templo todavía no está acabado siendo el objetivo finalizar toda la parte arquitectónica alrededor del año 2026. Hay cosas que se hacen esperar. No te impacientes tanto Cot y disfruta.
ICETA torna el GAL
iCETA, com bon feixista espanyol, ja tens preperada l'escopeta per matar catalans, tu que vas matar 29 vascos amb el teu GAL? AI ICETA, nomes sou NAZIONAL.SOCIALISTES CRIMINALS I ESPANYOLS
Ramon
Un post anterior titlla Miquel Iceta de "feixista" i "espanyol". No hi estic d'acord. Al meu parer, és sociata i botifler.
Ramon
La nació no desapareix l'endemà de perdre l'estat. Prat de la Riba dixit. La nació no desapareix per quedar-se sense estat: la nació desapareix per quedar-se sense nació. Perogrullo dixit.
ona
L'u L'u? Oui, est le référendum.
Pep
Demà tots a l'acte de l'ANC, Òmnium i l'AMI a Montjuïc a favor del referèndum!

envia el comentari