Puigdemont, Junqueras i Sanchis, junts

"Potser no està malament del tot que Junqueras acompanyi el president"

Després de l’anunci solemne de la data i la pregunta del referèndum, el president Puigdemont i el vicepresident Junqueras seran entrevistats per TV3. Tot plegat passarà al llarg d’aquest divendres.

 

Qualsevol persona mínimament llegida ha de sorprendre’s davant aquest curiós format, diguem-ne dual. Vull dir que en qualsevol govern el president és el president i, en canvi, la resta és la resta. I de vicepresidents n’hi ha un, més d’un o cap. Per això, els presidents solen ser entrevistats sols, individualment. No de bracet amb el vicepresident o amb el ministre d’Indústria.

 

Però, chers amis, la vida és la vida. I Catalunya i els seus polítics són com són. Així que TV3 els entrevistarà tots dos alhora, en comandita. De la mateixa manera, tots dos tindran protagonisme en l’anunci oficial al Palau de la Generalitat de la data i la pregunta, divendres al matí.

 

Sigui com sigui, i com que la situació és la que és, potser no està malament del tot que Junqueras acompanyi el president. És una manera d’acabar de colgar el relat segons el qual el vicepresident es protegia d’una possible inhabilitació perquè no volia fer perillar el seu futur com presidenciable. El mateix relat que deia que a Madrid preferien Junqueras que a Puigdemont, perquè creien, o algú els feia creure, que amb ell, i no pas amb el postconvergent, tot resultaria més fàcil el dia de demà.

 

Aquestes sospites sobre el líder republicà es van començar a esvair, de fet, quan Puigdemont va plantar-se i va demanar tots els membres del seu govern si estaven disposats a jugar-se-la o no. Si continuaven dalt del barco o preferien abandonar-lo. Els hi va preguntar personalment si sí o si no. Tots van dir que sí, Junqueras inclòs. El passat 21 d’abril, ara fa un mes i mig, tots van firmar el manifest comprometent-se amb el referèndum d’independència.

 

L’entrevista, a banda de la bicefàlia, comptarà amb un altre al·licient, tant o més gran: la participació, com a entrevistador, de Vicent Sanchis, nomenat director de TV3 fa encara no tres mesos. A més de tenir, per raons òbvies, un interès polític enorme, el programa pot ser un autèntic espectacle per poc que Sanchis posi en joc la seva acreditada agudesa i rapidesa de reflexos periodístiques.
Comentaris
Home
Home, senyor Sintes, tenint en compte la radicalment diferent a l'habitual coalició que es presentà a les eleccions, amb Convergència, ERC i independents, trobo normal que hi vagin els dos representants dels dos partits que la formen. El moment s'ho mereix. I així es deixa de tirar merda i desconfiança sobre ells.
@ Home
Es el que a la fi ve a dir en Sintes, tant de bo s'estengues l'exemple i fessin la campanya pel Si, amb actes majoritàriament junts, l'unitat fa la força, ens anima, i per acabar-ho d'arrodonir es el que més fot a Madrit.
Un format guanyador
considerant que els gran reptes necesiten l'aportació i el talent de tothom.
Narcís ( malament? per ventura nostre país n'és un país normal quan som soscavats/ desprestigiats, anihilats i espoliats per botxí tan miserable o fatxa o anticatalà com qui gaudeix de la ‘ democràcia ‘ espanyola, democràcia del tot aliena a res català, a nació catalana?)
Ras i curt: aquest Govern n'és excepcional, renoi si ho és, quasi res desempallegar-se d'aquesta paparra d'estat, així doncs, normal hi siguin els dos, més, àdhuc hauria de ser representant de la CUP ( no debades sense ells no seria possible aquesta ' escapada ' pro la llibertat de nostre poble!)! PD: en Sanchis, almenys serà de llei a l'hora de preguntar/ entrevistar que no pas venut aixoplugat al ' poder espanyol '!
toc
BONA, MOLT BONA NOTÍCIA. Sanchis eficient en tot el que intervé. Puigdemont i Junqueras, excepcionals

envia el comentari