Puigdemont enganxarà el primer cartell al Congrés

"Jordi Turull ja els ho va advertir des del faristol del Congrés: "El projecte que defensem no porta associat un cognom, no és el Pla Mas. És la voluntat majoritària de la societat catalana, que vol decidir el seu futur lliurement"

La decisió de Carles Puigdemont d'explicar-se al Congrés després de fixar data i pregunta és impecable. Amb una sola jugada, esquiva la imatge de poc dialogant que se li intenta atribuir des de Madrid i, alhora, deixa clar que la sobirania recau en el poble de Catalunya. De fet, aquesta acció equival, en el fons, al primer viatge internacional del president d'una república que busca el bon veïnatge oferint negociació i acords. Si ho accepten, Puigdemont parlarà en nom de Catalunya i Rajoy -o el seu plasma, tant se val- defensarà la negativa, una més, de l'Estat.

 

Aquest context no s'assembla gens al del pla Ibarretxe, que anava a buscar una sobirania compartida -que es va demostrar inviable- amb el suport, només, d'una part del seu partit i la meitat dels diputats de l'esquerra abertzale. Fa tres anys, Jordi Turull ja els ho va advertir des del faristol del Congrés: "El projecte que defensem no porta associat un cognom, no és el Pla Mas. És la voluntat majoritària de la societat catalana, que vol decidir el seu futur lliurement". No ho van entendre.

 

Ara no poden tancar-li les portes de Carrera de San Jerónimo sin número al president català sense que se'ls noti la falsedat de l'oferiment. I una plataforma d'aquest nivell per començar la campanya del referèndum és un regal que no es podia rebutjar. Ves per on, Puigdemont podrà enganxar el primer cartell al faristol del Congrés.
Comentaris
Espectador
Segueix la submissió mental de sempre .
Georgiana
Decideix la veu d'un Poble. Vols que Catalunya esdevingui un Estat independent? Si o No.
Berenguer Picapoll
Salvador, deixa de veure, pren les pastilles, ves al cine, llegeix un llibre, pren un bon te, puja al Montseny, pero si us plau deixa de dir troles.el temps de la fantasia i del periodisme alucinat ja ha passat.ara es l'hora de ser grans i saber cuan es millor deixar descriure segons que..
A nadie que no comparte un proyecto se le puede obligar a que lo comparta...
...y la mayoría del pueblo catalán ya no comparte el proyecto del reaccionario estado monárquico español (heredado del franquismo), sino que tiene un proyecto propio, mucho más dinámico, avanzado y esperanzador: la República democrática y social catalana independiente, sin someterse al permiso del retrògrado y regresivo estado monárquico español (que, como era de esperar, lo prohibe (inútilmente), de acuerdo con su rancio abolengo borbónico-franquista).
Olé, Sr. Cot
Es Vd. un subalterno impecable. Siempre dispuesto a echarle un capote al maestro de turno para que no se lo lleve el toro por delante. Olé y olé.
Josep Agustí Faiges Morales
Un petit problema;; voldran acabar amb una votació al Congrés que sera, des de la seva òptica, una negativa en tota regla (per que la sobirania recau en el "pueblo español en su conjunto". Si Puigdemont no se'n sap sortir d'aquest atzucac podem quedar com poc democràtics. Caldrà vigilar-ho molt per que quedi molt clar. No anem a demanar cap tipus de permís. Anem a explicar-nos. Res mes.
Madrid,NO gràcies !!!.
No ens vulgui enredar, Sr. Cot, volen el President a Madrid per esquarterar-lo com van fer amb Ibarretxe, Turull, Rovira i Herrera... Les subtileses dels actes que proposeu, a Madrid no les volen comprendre... El President NO hi té res a fer a Madrid !!!.
Bacora Sant Joanera
Els Ciudadanosn i els Peperos i cia, ja treuen foc pels queixals i els seus "mamporreros" estan fent de altaveus amb els seus comentaris. Aquests "mamporreros" abans firmaven anònims , ara amb la data ja tenen prou.
Narcís ( nostra nació no pot ser negada i esborrada així com anihilada i atracada/ espoliada .. sota excusa de ' matrimoni dinàstic ' que no polític, damunt, quan sos cònjuges no hi pintaven res a territori d'altri en cas de mort d'un d'ells .. així ens en són ‘ violadors ‘ de pàtria aliena!)
Ras i curt: si hi va .. ha d'anar amb totes les respostes preparades, atès que el modus de fer o preguntes de país veí botxí amo i senyor d'aquest artificial, fumut i forçat estat, són ' esperables '! PD: així doncs, dir : som nació de mil anys amb sa història àdhuc amb ajut a Castella .. .. de Confederació amb la Peronella o Aragó .. ses conquestes, comtes/reis i territoris .. civilització, invents i descobriments .. fets ' taula rasa a mata-degolla ' . . . . . . . . . . . . . . !
Rosamaria
Res d'esperar votacions...que faci el discurs i marxi inmediatament d3l Congrés
Lass
no es pot explicar millor.Molt bé,Cot.

envia el comentari