Ja està bé de fer l'imbècil

"Ja està bé de fer l’imbècil imitant les formes i fins i tot els noms de cerimònies que fins al moment d’adoptar-les han estat criticades"

A Rincón de la Victoria, província de Màlaga ja es pot fer la comunió civil. Potser a l’Ajuntament no se li ha acudit millor manera d’ingressar 60 euros (més 22 per reserva de data!) a cada beneït que vulgui fer no sé què davant no se qui per combregar amb tampoc tinc ni idea de quins compromisos. L’alcaldessa de la localitat, però, ha assegurat que la mesura respon a una clara demanda social. Almenys així es pot llegir a la premsa.

 

Hi ha gent a qui no li agrada la religió (o senzillament no li agrada la religió catòlica, i sí altres, com a Pedro Sánchez, que es dedica a felicitar als musulmans pel seu Ramadán, però als cristians que dejunen per Setmana Santa, ni una paraula). Tanmateix, sí els hi agrada el ritus: la gent que demana un bateig civil o més encara la que vol fer la comunió però es declara atea, vol la cerimònia buida de contingut, com una festa qualsevol, sense adonar-se que res d’això te sentit si no és per simbolitzar alguna cosa. Altrament, diguin senzillament que fan una festa.

 

Les tradicions socials no religioses també existeixen, senzillament són altra cosa. Es pot presentar un nadó a la vida pública, però no és un bateig, cerimònia aquesta que es fa amb un bany simbòlic per recordar la immersió en les aigües del renaixement a una vida eterna; es pot presentar el jovent en societat quan arriba a la majoria d’edat, acte que té tot el sentit si vol recordar el fet de poder-hi participar políticament, però no serà una comunió, perquè combregar és revalidar la pertinença a la comunitat religiosa, la qual cosa pel que fa a l’àmbit civil és inútil, doncs ningú deixa de ser ciutadà del seu país pel fet de no presentar-se en societat.

 

“Ja està bé de dependre de l’Església per celebrar la comunió”, diuen que ha dit la mare (atea) de la nena (?) que vol vestir-se de blanc com en les bodes civils (o àdhuc religioses) amb significat zero del color. A mi m’ha vingut el cap que més aviat ja està bé de fer l’imbècil imitant les formes i fins i tot els noms de cerimònies que fins al moment d’adoptar-les han estat criticades fins i tot amb escarni.  Que la nena faci la festa, però no fa la Comunió.
Comentaris
ridícul
Un laïcisme ridícul i buit de contingut. Dels abusos del nacionalcatolicisme hem passat avui a un fonamentalisme de signe contrari que pretén fer tabula rasa a tot el que soni a religió o a tradicions heretades del passat.
Doncs
Doncs té raó: jo com a ateu hi estic d'acord. És absurd. Si no vols cerimònies religioses, fes una altra cosa però no aquesta mena de transvestisme ridícul. Jo que sé, una festa de la pubertat o alguna altra xorrada. Però si no és religiós, no és comunió, coi. I ho dic jo que no crec en déu.
Narcís
No crec sigui tan simple o ' estic en contra d'aquests adveniments que fum la Església, però me'ls copio ', ço és, jo crec que " sí volen celebrar-ho que no pas amb l'arbitri d'una Església espanyola prepotent, sembradora de zitzània i acaparadora de diners públics "! PD: només cal escoltar sos mitjans de comunicació .. verament ' fan l'impossible perquè els catalans caiguin bé defora '!
llpv
I a nosaltres que collons ens importa el que passi a Rincón de la Victoria, província de Màlaga, Montse?
Àngel Font
Una altra formade fer l'imbècil, i ho hem vist amb la resposta de la Comissió de Venècia al President Puigdemont, és presentar com a victòries el que no són altra cosa que gerros d'aigua freda al processisme.
XX
Molt d'acord.
Molt bon article! Crec que si un no vol fer la Comunió que no la faci, però no ens inventem festes estúpides!
Carles Viñals Casado
El cretinisme d'alguns polítics, cretinitzadors al seu torn de la gent que els vota, augmenta exponencialment en una espiral aparentment indeturable. No trigarem a veure algun alcalde -o alcaldessa- posant a votació del seu electorat la pressumptuosa afirmació que un tal Pitàgores va formular 500 anys abans de Crist en forma de teorema que du el seu nom. Ànims, que ja no vé d'un pam.
Antoni
Pel que fa a la felicitacio als cristians per part de P.Sanchez per el seu dejuni durant la setmana santa, cal preguntar-se : a quins cristians ha de felicitar P. Sanchez ? Hi ha algun cristia que faci dejuni per setmana santa ?
ebrenc
Si, hi ha gente que fa l'imbècil especialment aquells que diuen que no saben res i opinen de tot. Tant mateix en aquesta tribuna de opinio, si un vol, pot llegir a molt bons columnistes que l'assabentaran d'arreu del que pasa a Espanya i Catalunya. Crec que val la pena fer-ro.
JRRiudoms
La mateixa xorrada que anomenar "matrimonii" a la unió vital (sentimental, sexual, etc.) de dues persones del mateix sexe. Pel que sembla, dir les coses pel seu nom, és una cosa mal vista (recordem allò del penis i la vulva?). Atentament
pep
Fer l’imbècil es ferse raso d´allo que no ens importe re.
Veritat
També es interesant recordar que la iglesia cristina va adoptar festes paganes els s'hi va posar nom de sant i avall que fa pendent.
Compte
Compte amb en XX i en JRRiudoms: en XX és un feixista que es va alegrar que els italians deixessin morir ofegats uns refugiats en pastera (hi havia nens). En Riudoms és un obsès sexual fanàtic religiós que considera que les relacions homosexuals són perverses i que els homosexuals s'han de "perdonar" si decideixen viuren en castedat. A banda d'això, d'acord amb l'article: si no ets religiós no té sentit voler adoptar aquests usos. La religió és absurda i perillosa.
Jupiter
Doncs prou de fer l'imbecil posant nom de sants a festes que eren paganes com san Joan o sant Valentí, no?
JRRiudoms
COMPTE: No posi en boca meva coses que no he dit. I per absurditats, no cal anar a raure en la religió: vostè és un bon exponent d'absurditats, bajanades i falsetats. De perillós, res de res: vostè ésu n covard que sota l'anonimat vol manipular a la gent i vol insultar i injuriar a qui no diu el que a vostè li agrada escoltar. Atentament
Pitxolí
?s la primera vegada que estic d'acord al cent per cent amb Nebrera (Deu ser perquè no parla del procés). Suposo que qualsevol dia inventaran l'extremunció civil o laica. La confessió laica suposo que també arribarà i tinc ganes de veure com s'ho faran.
DEF
Bon dia a tothom, primerament. Hi ha respostes de tota mena i x fer-ne un llibre... Jo no sóc religiosa però si cristiana i ho separo xq hi ha qui està n contra del poder q ha representat (i representa encara) l'església catòlica i l seu trasfons hostòric arreu del món però també gent «enamorada» literalment de la tradició religiosa malgrat no trepitgi una església...però es trenca la camisa davant la verge tal o qual o el crist més artístic... Potser una mica de coherència no aniria malament.
Compte
Negaràs que en un article sobre el capellà homosexual aquest tan famós vas posar un comentari en que deies que els cristianisme "perdona" els homosexuals que reprimeixen la seva conducta "desviada" i es mantenen en la castedat? Au va! Nega l'evidència! Però ho vas escriure. Negre sobre pantalla blanca. Així ets tu, i qui sigui jo o deixi de ser no canvia les teves paraules, obsés sexual que gairebé només comentes notícies sobre religió i sexualitat.
Compte
Més fals que qualsevol religió no hi ha gairebé res.
Compte
Aquí ho tens: titllant la conducta homosexual d'aberració. http://elmon.cat/noticia/203710/lobra-de-caritat-del-papa-fa-una-piulada-amb-una-foto-del-mossn-gai-charamsa
Compte
Dit això estic d'acord amb l'article: si no ets creient, és absurd mimetitzar els ritus religiosos. És, efectivament, d'imbècils.
JRRiudoms
COMPTE: El cristianisme no perdona res (nj culpabilitza). És Crist qui té aquestes potestats. I crec que la conducta hoimosexual és una conducta insana i ddesviada de la natura. M'he de fer perdonar per això? Au, va vinga: deixi de fer l'imbècil: Crec que els lectors d'El Món no es mereixen els seus comentaris inquisitorials i les meves respostes a les seves aberracions dialèctiques. Atentament, i bon vent i barca nova!
Irene
Fes be i no facis mal, que altre sermó no et cal. VCSI //*//
Compte
N'arribes a ser de pocavergonya, riudoms. He trobat un article on associes la defensa de l'homosexualitat amb la defensa de la zoofília i la pederàstia. Gairebé tan repugnant com el XX, que s'alegra que es deixin morir nens al Mediterrani.
Compte
És el cristianisme i els cristians els que culpabilitzen, car Jesús ja va morir. És mort i enterrat, i no hi ha vida després de la mort. Veus? Ara et mostres com ets! Dient que l'homosexualitat és una conducta desviada! Mostra qui és l'inquisitorial que es fot en la vida dels altres i en vol condicionar la conducta. Ja es veu qui és l'imbècil intolerant. Cregui en absurditats, però la gent podrà fer el que li roti en la seva vida sexual, i vostè no hi podrà fer res.
Compte
Evidentment vostè pensarà el que vulgui. Però la majoria de la gent de bona voluntat, inclosos molts cristians, menysprearan el seu pensament de cro-magnon primari. Afortunadament en la nostra societat la religió ja no condiciona res, i vostè i els miserables que pensen igual no poden afectar la vida de ningú, heteros, homo, trans o el que sigui.
Compte
Tothom pot veure qui és l'imbècil que vol negar la llibertat de viure com es vulgui si no es fa mal als altres.
JRRiudoms
COMPTE: No he fet cfap artícle. El màxim,: comentaris, i prou. Li recordó que el FAGC, als anys 70, va editar un cartell on s'expressava en contra de la lkimitació d'edat per mantener relacions sexuals "lícites". Jo no jutjo als al altres pel que fan o deixin de fer En tot ca, dic el que pensó de segons quins hàbits. M'importa poc el que cadascú faci, però tinc el dret -i la obligació- d'expressar el que pensó de segons quins hàbits perniciosos per la salut Si a vostè això li escalfa... Bon vent
Compte
O sigui que culpabilitza tota la comunitat homosexual... per un cartell dels anys 70! Ai mare... També hi ha hagut heteros malnascuts que han justificat la pederàstia, i no per això ens culpabilitzem tots els heteros, coi! Hàbits perniciosos. Quins hàbits són més perniciosos? Els de la parella homosexual que s'és fidel, o els d'un hetero que folla sense condó amb gent que no coneix?
Fabelet
Ací hi ha molt territori per recórrer: processons de Setmana Laica, a Sevilla; Rocío Laic... I Cel i Infern laics...
Anna Armendares
Molt senzill: els homes (la humanitat) te rituals. Sense rituals no hi ha civilització. Durant mil.lenis l´home ha sigut un esser que reconeixia l´existéncia del sagrat, que era el que determinava la majoria de rituals. Ara ja no. Pero com que aquesta nova mena d´homes i dones fa poc que existeixen estan poc preparats per a donar-hi noms propis i originals. Amb el temps ja els inventaran. Tingui paciencia.
Ramon
Esperar que el progre deixi de fer l'imbècil és com esperar que Coscubiela o Garcia Albiol deixin de fer el botifler.
Compte
Vigileu amb aquest troll pq desitja la mort a qui no pensa com ell. Com per exemple Trump, a qui vol veure morir a mans dels traficants mexicans, afegint que la seva dona sembla una prostituta.
Compte
Em Compte pateix de confusió sexual i ho porta fatal. Relaxa't, cadascú pot fer el que vulgui amb el seu anus. No passa res. Però sí que et recomano que treguis el mascle que portes dins i et facis una tia. Et sentiràs un home nou.
Compte
I pregunta't si realment és la teva feina, fer el troll als comentaristes d'El Món.
Compte
En riudoms, en XX o en ramon (tres fatxes) em prenen el pseudònim per a fer-me dir el que no penso. Patètic... deu ser en XX: ell sí desitja la mort de nens.
Compte
I d'en Trump i la seva dona no he dit mai res, sabatot feixista! Hahaha
Fede
Quan dius que els HI agrada el ritus vols dir que els n'agrada el ritus. El pronom hi indica lloc, i aquí no correspon. Com és que els diaris digitals escriviu tant malament?
Ramon
No et rebaixis a respondre'l seriosament, Riudoms. Fes com jo. Ignora'l o pixa-t'hi.
Compte
Ai pobrets, es pensen que sóc homosexual. Pobrets fatxes, ells sí que fan el troll ('obsés sexual riudoms, el franquista però catalanista Ramon, l'assassí en potència XX).
Krauel
Perquè no fan un paralelisme, aquests de les comunions laïques amb liturgies musulmanes? Serà que els hi fan por les possibles represalies del mon islamiste mentre que l'esglesia catòlica és mansa?
PereB
D'acord amb l'article. Però dues reflexions: 1 si no hi hagués gent fent l'imbècil no sabriem que es la imbecilitat. 2 l'Esglesia catòlica, per infiltrar-se en la vida de la gent no va dubtar a convertir festes i actes populars en festes i actes religioses. El matrimoni ja existia abans del cristianisme, certes festes ja existien també amb un significat que el catolicisme va tergiversar en favor seu. No crec que la comunió sigui un d'aquests, però potser hauríem d'aprofundir una mica per disc
JRRiudoms
COMPTE: Crec recordar que va ser vostè qui una vegada va fer un comentari sota la meva identitat. I m'importa un rabe si vostè és o no maricón. Atentament
Nuria
Compte. Sóc cristiana catòlica. Tot i que no estic d'acord amb les maneres que esteu fent servir. El que sí em molesta és que diguis tal coses de Jesucrist. Si no ho creus, millor...diga-hi d'una altra manera, però no amb ganes d'ofendre als cristians, simplement perquè no pensen com tu. P.D. em sap greu dir, al comentari incult del qui diu que no fem dejuni durant Setmana Santa. N'hi ha dos: dimecres de cendra i divendres Sant. Queda dit, pel qui tingui dubtes. Núria
Nuria
Compte. Sóc cristiana catòlica. Tot i que no estic d'acord amb les maneres que esteu fent servir. El que sí em molesta és que diguis tal coses de Jesucrist. Si no ho creus, millor...diga-hi d'una altra manera, però no amb ganes d'ofendre als cristians, simplement perquè no pensen com tu. P.D. em sap greu dir, al comentari incult del qui diu que no fem dejuni durant Setmana Santa. N'hi ha dos: dimecres de cendra i divendres Sant. Queda dit, pel qui tingui dubtes. Núria
Ai Senyor!!!
Trobo que lo bonic i catòlic es vestirte de mariner quan fas la primera comunió, això sí que es simbòlic. Així doncs la església catòlica t'hauria de regalar el veler.

envia el comentari